BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Kinderhotels in de sneeuw

Wanneer je met kinderen op wintersport gaat heb je net even wat andere eisen dan ‘normale’ wintersporters. En om er maar meteen een cliché in te gooien ‘wanneer de kinderen een leuke wintersport hebben, dan hebben de ouders dat automatisch ook’. Misschien geldt dit nog wel meer bij een wintersport in vergelijking met andere vakanties. Gelukkig zijn er voldoende locaties in de Alpen waar de kinderen op de eerste plaats komen.

In diverse skigebieden en hotels doen ze graag een stapje (en vaak zelfs twee stapjes) extra voor kinderen. Van creches tot skischolen en van gethematiseerde restaurants tot indoor speelparadijzen. Wintersport met kinderen verandert op deze locaties in de meest geweldige week die de kids ooit in de sneeuw beleefd hebben.

Serfaus

Als er één gebied geschikt is om met kinderen op wintersport te gaan, dan is het Serfaus wel. Met een uitstekende skischool voor kinderen en een geweldig kinderland weten veel families de weg naar dit autovrije dorp te vinden. Als klap op de vuurpijl hebben de kinderen ook nog eens hun eigen gondelbaan die hen direct naar het bergstation op de Komperdell brengt. Lunchen doen ze in hun eigen restaurant, dat, je raadt het al, helemaal op kinderen is ingericht. Het zal je niet verbazen dat Serfaus over enkele uitstekende hotels voor kinderen beschikt. In St. Zeno, Löwen of Bär hebben ze faciliteiten die variëren van opvang en indoor speeltuinen tot kinderbuffets en glijbanen die door het hele hotel heengaan. Ja, het kost een lieve duit, maar het is voor het hele gezin misschien wel de ultieme vorm van vakantie.

Lermoos

Lermoos maakt deel uit van de Zugspitz Arena. Het dorp is makkelijk aan te reizen, zonder hoge bergpassen, en ligt op ongeveer 800 kilometer van Utrecht. Het skigebied Grubigstein heeft een mooi kinderland en Lermoos heeft de beschikking over de kortste gondelbaan van de Alpen. In deze gondel, die slechts een paar honderd meter lang is, worden de kinderen (en overige beginnende skiërs) op de meeste veilige manier bovenaan de beginnerspistes afgezet. Het hotel in Lermoos voor families met kinderen is hotel Alpenrose. In de tuin van het hotel ligt een rollend tapijt en worden de skilessen voor de allerkleinsten gegeven. Tevens vind je in dit hotel een professionele opvang, theater, kleine sporthal en een volledig gethematiseerd zwembad. Als de kleintjes nog maar willen skiën...

Arosa

Arosa, gelegen in het Zwitserse Graubünden, is misschien niet het eerste gebied waar je aan denkt wanneer je met kinderen op wintersport gaat. Vooropgesteld: dit is een bestemming waar je wel wat te besteden moet hebben. De geweldige hotels in Arosa, zoals Tschuggen, Kulm en Astoria stralen pure luxe uit, maar hebben ook uitstekende faciliteiten voor kinderen. Arosa beschikt over een Junior Club, een mooie oefenweide en het mooiste van alles is dat ski- en snowboardlessen voor kinderen tot en met 17 jaar gratis worden aangeboden. Een mooi aanbod natuurlijk, aangezien je portemonnee in Arosa sowieso wel leeg loopt.

Grächen

Grächen in het Zwitserse Wallis is een echte bestemming voor families. Het lieflijke dorpje dat in de schaduw van de grotere broer Zermatt ligt is al jaren een populaire wintersport bestemming voor families met kinderen. Op de berg ligt het grote SiSu Familienpark, er is een kinderrestaurant en er zijn diverse mogelijkheden voor opvang en babysitten, zodat de ouders zelf ook nog even kunnen skiën op de meer dan veertig kilometer piste die dit gevarieerde gebied rijk is. Het Matterhorn Valley Hotel Desirée is een prima keuze wanneer je met de kinderen op wintersport gaat. Met zowel goede faciliteiten voor ouders (in de vorm van wellness) als de kinderen (zoals een grote speelkamer en een gescheiden buffet) is het de locatie in Grächen voor een heerlijke wintersport.

Club Med

Ga je met de kinderen op wintersport in Frankrijk, dan is het de moeite waard om een verblijf in Club Med te overwegen. Deze bekende keten heeft in veel grote en kleinere Franse skigebieden hotels staan. Thema van Club med is in alle gevallen ‘all-inclusive’. Dat haat je of je vindt het geweldig, maar het staat in ieder geval vast dat dit concept veel zorgen uit handen neemt. Tel daarbij op dat Club Med het materiaal, skilessen en eigenlijk alle andere zaken rondom de kids regelt en dat zorgt ervoor dat Club Med bij veel families met kinderen ineens een serieuze optie wordt.