Reviews Adelboden

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.6 op basis van 9 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Adelboden?

Reviews van gebruikers

dimitrivk
6 januari 2021 · 10:59

Leuk gebied met uitdagende pistes. Geweest tijdens de lockdown. Toen erg rustig en restaurants alleen take away maar goed eten. Hotel in Adelboden zelf 4 sterren maar erg gedateerd. Veel van de blauwe pistes bevatten rode stukken en en rood zou in andere landen soms al zwart zijn maar als je een beetje kan skiën kom je wel naar beneden. Plus punten vond ik de moderne liften en de uitdagende pistes als min punten kan ik noemen dat niet alle gebieden verbonden met elkaar zijn en de soms de bus moet nemen. De weltcup afdaling en de piste 40 zijn echt aanraders. Leuk om een keer gedaan te hebben.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast351
28 februari 2019 · 09:05

Prima skiën en veel gelegenheden om heerlijk te eten. Geen après ski cultuur maar dat vind ik geen pre. Als je een dag niet wilt skiën kun je prima winkelen en ergens lunchen. Weinig terrassen in het dorp. Wel bij de pistes.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast612
1 juli 2018 · 08:52

Heerlijk skigebied met veel lange en uitdagende pistes. Voor Zwitserse begrippen niet duur. Prima eten op de piste. We zaten in een hotelletje langs de piste dus Adelboden en Lenk zelf nauwelijks van dichtbij gezien. Anyway, heerlijk skigebied op 9 uurtjes rijden.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast178
16 april 2013 · 07:36

In het dorp Adelboden kan men goed lopen door de Dorfstrasse, er zijn daar veel barren en restaurants en winkels, verder is er niet enorm veel te doen in Adelboden. Aan de piste zijn niet enorm veel restaurants maar wel meer dan genoeg. Adelboden is echt een aanrader voor mensen die niet houden van de drukte.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast178
22 maart 2013 · 20:34

Adelboden is een heel erg leuk dorp, veel leuker dan de dorpen in Frankrijk, maar niet zoals bijvoorbeeld Sankt Moritz of Gstaad of Zermatt, maar het is echt heel erg leuk.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast178
22 maart 2013 · 20:32

Adelboden is heel erg leuk en mooi, het is echt een authentiek Zwitsers dorp, met een leuke dropskern, hoofdstaat. Het heeft goede Restaurants en ook goede hotels, aan kleding winkels is er een klein tekort. Maar Adelboden is echt fantastisch.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Leonard
12 oktober 2007 · 19:01

Wij zijn al meer dan 8 maal in Adelboden geweest. Perfect gebied en voor iedere skier uitdagingen. Pistes zijn altijd van perfect geprepareerd. Ontzettend goede skischool.
Op zicht weinig aan te merken.
De Enige minpuntjes zijn dat het gebied opgesplitst is in verschillende losse gebiedjes niet aan elkaar verbonden. Zo heb de Engstligen Alp een hoogvlakte waar je met een grote gondel kan komen. Als je eenmaal boven bent is het erg overzichtelijk en rustig.
De schwandfeldspitz is een los gebiedje vanuit het centrum met een gondel te bereiken.

Het grote gebied tussen Adelboden en Lenk ga je dan vaak automatisch naar toe. Ook hier als je boven bent heb je zelden last van wachtrijen voor de liften.

Dan heb je de huisberg/weltcup berg met de uitdagende en beroemde wedstrijd piste. Hier is een vonkelnieuwe stoeltjes lift gemaakt. Een hele vooruitgang. Vanaf deze berg kun je trouwens wel via de bossen en met goede sneeuw bij het middelstation van het grote gebied komen.

Kortom Zwitserland is prijzig maar de kwaliteit die je krijgt is het zeerzeker de moeite waard.