Reviews Arc 1950

67% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.6 op basis van 16 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Arc 1950?

Reviews van gebruikers

Gast032
14 januari 2016 · 20:09

super ski gebied, wij komen hier vaak terug omdat je met verschillende niveau’s in 1 groep toch overal kan komen. De niet zo ervaren skiiers nemen de paadjes tussen de bomen en zo blijven we toch vaker samen als in andere skigebieden.
Het dorpje is zeer mooi en luxueus. Top!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast630
6 februari 2015 · 19:49

Oncomfortabele bedden, slijtage, onaangenaam veel russen en ZEER ondermaatse horeca zowel in het dorp als op de pistes. Arc 1950: a great idea very poorly executed.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Paskal
4 december 2012 · 21:18

Een prachtig dorp gelegen in een formidabel groot ski-gebied. Ski-in ski-out behoort vaak tot de mogelijkheden in dit pitoreske dorp met leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. Helaas is de prijs er ook naar want die is niet mals. Qua skigebied gaven wij ook sterk de voorkeur aan het Les Arcs-deel boven La Plagne omdat er meer variatie is. De pistes tussen de bomen bij Vallandry waren onze favoriete pistes. Als je het je kunt veroorloven om in 1950 te zitten moet je dat absoluut verkiezen boven het minder sfeervolle 2000!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
J.
16 maart 2012 · 09:13

deze winter voor de 7de keer hier geweest. het blijft steeds verassend en mooi. een hele leuke en gezellige sfeer. het enige puntje is dat valentino weg is en nonna lisa voor in de plaats is gekomen. wel jammer want valentino was top en dit wat minder…

PeterHefti21 maart 2010 · 15:36

ESF is een uitstekende skischool, men spreekt er geen nederlands wel verstaanbaar engels en neemt de tijd voor je. Zelf les gehad in een groep, maar je kan ook priveles nemen.

PeterHefti21 maart 2010 · 15:36

Eens per week in Wistlers Bar in arc2000 een NL avond, en happy hour van 16:00 tot 18:00 uur wel gezellig echter geen echte apres ski zoals in de oostenrijkse winetrsportplaatsen. Maar misschien doet men dit hier juist wel bewust, om geen last te hebben van alle dronken dropjes na de tijd…?

PeterHefti21 maart 2010 · 15:36

Los Chicanos eerste dag gegeten, voldoende omdat als je van mexicaans houdt je hier redelijk kan eten, opmerkingen wat flauw gekruid, fajita’s top, jammer dat je de scampis zelf moet pellen, grootste drama waren de bbq spareribs (deze waren gekookt) jammer …als je deze even opnder de gril legt …tja gemiste kans. De echte topper in het dorp is Italiaans Restaurant Valentino, Cesar Salade is echt top !!! De pizza’s idem.

PeterHefti21 maart 2010 · 15:36

Een mooi speciaal voor de wintersport gebouwd dorp, let wel Les arcs 1950 is absoluut de mooiste van de vier die er zijn, komt ook wel omdat je er geen auto’s ziet (behalve in de parkeergarage)

PeterHefti
21 maart 2010 · 15:36

Mooi sfeervol wintersportdorp. Valentino (italiaans restaurant) de absolute topper in het dorp. Uitmuntende skischool ESF (arcs2000) hier kom je eenvoudig via een gratis cabinelift.

Mascha
19 december 2008 · 15:25

De sfeer van het dorp is erg goed, de gehele dag klinkt er een heerlijk muziekje uit de speekers. Het is een heerlijk dorpje wat auto vrij is. In bepaalde periodes worden er dingen organiseert en dat is erg gezellig

Mascha
19 december 2008 · 15:25

De accomodaties zijn in het algemeen wel erg goed. Het ligt er maar net aan waar je precies in het dorp zit. Maar ik kom hier al vanaf dat het geopend is, maar tot nu toe ben ik wel tevreden. De bedden zijn goed, de appartementen zijn qua ruimte wel redelijk. Alleen is soms de indeling niet helemaal het je van het!!!.

michaelmaes
26 oktober 2008 · 22:04

Als je gebruik wil maken va de restaurants in arc 1950 kan je maar beter op voorhand reserveren,door de ultieme gezelligheid en de uitmuntende service zijn deze helaas altijd op voorhand volgeboekt.

michaelmaes
24 oktober 2008 · 16:46

Wij hadden een bungalow voor 8 personen.LET OP!!!,wij hadden 3BADKAMERS en nog een extra wc en een gigantische living van om en bij de 50M²,alles pikfijn onderhouden en gekuist,badjassen en pantoffeltjes lagen klaar en geen vraag was teveel.Wij hadden niet genoeg plaats voor al het skimateriaal,even vragen en we kregen er kosteloos een kast bij,in de kasten zijn verwarmde haken aangebracht zodat de schoenen de volgende dag lekker droog zijn.Dus alles is voorzien en anders vragen maar.SUPER!!!

michaelmaes
24 oktober 2008 · 16:38

Eidelijk eens een dorp waar het aantal decibels niet de populariteit bepaalt maar de rust en gemoedelijke en authentieke sfeer je rust geeft na een drukke skidag en ervoor dat je relaxt naar huis gaat na een ontspannen skivakantie,zelfs als je kinderen meehebt.Voor de echte fuifnummers is er wel dancing in het centrum van het dorp die trouwens geen geluidsoverlast bezorgt aan de omliggende verblijven.

michaelmaes
24 oktober 2008 · 16:33

Arc1950 heeft zijn eigen skischool met uitmuntende monitoren die vele verschillende talen spreken.Vertrek en samenkomst is centraal in het dorp wat uiteraard heel gemakkelijk is.

michaelmaes
24 oktober 2008 · 16:31

Elke dag is er kinderanimatie voorzien op het centrale plein,elke avond kan men in het dorp genieten van de gemoedelijke sfeer en spelen met de kids op de talloze glijbanen in het dorp en genieten rond het sfeervolle kampvuur.Speelmogelijkheden en kinderopvang ,alles is supergeregeld.

De Adelaar van de Alpen
24 oktober 2008 · 11:35

Wij verbleven tijdens de Krokusvakantie van 2008 in dit onwaarschijnlijk mooie, gezellige, pittoreske en idyllische skidorp.
Van het Paradiskigebied is al voldoende geweten dat het bij de topgebieden van Europa zit, zowel qua variatie als qua aantal kilometers piste.
Maar dit dorp! Wat een voltreffer van die Canadese firma die dat heeft neergepoot! Er heerste hier inderdaad elke dag een gezellig, knus kerstsfeertje van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Zeer authentieke Savoie-stijl overal. Het dorp is niet zo groot, maar dat is alleen maar positief.
Het appartement waarin wij verbleven maakte deel uit van de Radisson-keten. Wat een ruimte, niet alleen naar Franse, maar zelfs naar Europese normen! We waren met zijn achten, hadden 3 badkamers en nog een aparte toilet. Pantoffeltjes en badjas lagen klaar bij aankomst (gewoon vanuit de parking onder het dorp de lift nemen tot praktisch aan je appartement). Super!
Pffft, hier zijn geen woorden voor. Veruit het beste wat wij al hebben gehad qua ski, apr?ski en algemene beleving. Er zijn ook familieleden die niet ski?en ook voor hen was dit de top. Zwembad (lekker verwarmd buiten met zicht op de Mont Blanc, wederom perplex gestaan!) en spa zijn van binnen het hotel te bereiken. Gaan ski?is al helemaal te gek. Je komt de berging uit en staat meteen op de piste die je naar een aantal liftjes kan brengen, zodat je nooit lang ergens moet wachten. Wanneer je terugkomt ski je gewoon de hoofdstraat van het dorpje binnen tot aan de berging, tenzij je nog ergens onderweg een zonnig terrasje wil meepikken. 's Avonds is er steeds een groot kampvuur en zie je overal blije gezichten van zowel kinderen als volwassenen. Plaats genoeg ook voor de kids (en de volwassen kids) om te slee?van de hellingetjes in het dorp.
Ik ga ermee stoppen want ik zou nog uren kunnen doorgaan over dit dorp. Moesten we kunnen, we boekten meteen voor de komende 10 jaar. Het dorp en skigebied is de (inderdaad hogere) prijs meer dan waard!

M. Maes
24 oktober 2008 · 10:20

Wij zijn van 2/2/08 tot 9/2/08 naar arc1950 geweest.Dit was voor de 2 families een totaal nieuwe beleving.Je komt met de wagen aan de ondergrondse parking en wordt van daar tot en met begeleid.De wagen ,de kamer en alle mogelijke faciliteiten zijn max 20m van de lift verwijdert.Wij verbleven in le manoir de savoie ,wat toehehoort aan radisson,man wat een appartement,alle mogelijke luxe en comfort en enorm groot naar franse normen.het personeel staat 24op24 klaar om je te bedienen en niets is teveel gevraagd.Het dorp,ongelooflijk gezellig,zowel overdag als s’avonds,voor gezinnen met kinderen een aanrader.Wij hebben al wat skigebieden afgehaspeld in italie,oostenrijk en frankrijk en overal hetzelfde,een apres ski toestanden waar je gek van wordt(luidruchtig,alleen bars en cafe’s waar je elkaar niet meer verstaat van de loeiharde muziek en achteraf de onvermijdelijke zatte herrieschoppers).In arc1950 niets van dat alles,een constant gezellige kerstsfeer,kinderanimatie op straat(autovrij)zelf als het buiten bar koud is is iedereen buiten aan het spelen en plezier aan het maken rond het immense kanpvuur dat elke avond in het centrum van het dorp aangestoken wordt.De gezellige sfeerverlichting draagt ook enorm bij tot dit geheel.Heel het dorp is opgebouwd naar de authentieke stijl van de streek,alle mogelijke reclame is verboden,wat een verademing is en tot die knusse toestanden bijdraagt.Het skigebied is immens groot en iedereen vind er zijn gading.Men gaat overal het hotel buiten staat onmiddelijk in het centrum op de piste en kan beginnen ski?geen gezeul meer met ski’s en eindeloos wachten aan de liften.Alle liften zijn redelijk nieuw en snel(wachttijden van 10 min zijn echt een uitzondering)en s’avonds ski je gewoon terug tot aan het hotel.Met als resultaat dat wij diezelfde vakantie al terug geboekt hebben voor het volgende jaar.
Het enige minpuntje is dat je voor dit alles een redelijk prijskaartje betaalt,maar dat is nu eenmaal waar voor je geld.

sjon
25 januari 2008 · 13:32

Wij zijn hier van 12 tot 19 januari geweest. We zaten in 1950, dit is een schitterend dorp waar alles prima is georganiseerd. Dit hele dorp is van een Canadees en is pas een paar jaar oud.
Het skigebied is geweldig zeker als de lift naar la pagne het weer doet, deze lift is helaas dit hele winter seizoen gesloten.

Tvh
15 januari 2008 · 09:30

Vorig jaar zijn wij van 13 tot 20/07 naar Arc 1950 geweest. Prachtig dorp, groot skigebied, mooi weer, lekker eten, kortom, alles is dik meegevallen. Wij gaan zeker terug.