Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
2399m
Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Ja
Sterke punten
Gezellige après-ski

In Aspen kun je de hele nacht doorhalen. Neem wel je credit card mee, want het zal zeker niet goedkoop zijn.

Sfeervol

Aspen is een leuk en authentiek stadje met nog veel oude gebouwen. Het is sfeervol en zeer bruisend.

Kindvriendelijk

Aspen heeft geweldige faciliteiten voor kinderen, maar goed, dat is niet de reden dat je hierheen gaat om te skiën toch?

Goede locatie in het skigebied

Aspen is een uitgestrekt stadje dat direct aan een aantal deelgebieden ligt. Alleen voor Snowmass moet je even met de bus.

Zwakke punten
Duur

Aspen is een dure bestemming. Hier komen de rich & famous de latten onderbinden. Alles is hier prijzig. Van accommodaties tot liftpassen.

Matig bereikbaar

Op de latten in luxeresort tussen de Rocky Mountains

Het wereldberoemde skidorp Aspen ligt hoog in de Rocky Mountains en het beschikt zelfs over een eigen vliegveld: Aspen Airport. Ook al brengen veel wereldsterren hun wintersportvakantie hier door, is het niet alles luxe wat hier de klok slaat. Aspen is met z’n geweldig aanbod qua skipistes een droomlocatie voor zowel gevorderde als beginnende skiërs. Aspen staat bekend om het grote aantal double diamond afdalingen. Daarnaast kunnen ook beginners en kids in Aspen met volle teugen van een skivakantie genieten dankzij de goede faciliteiten en skischolen. Wil je wat meer van het gebied verkennen? Neem dan de gratis shuttlebus naar Snowmass, één van de vier skigebieden van Aspen.

Adembenemende uitzichten tijdens het skiën

Aspen is een geweldig skigebied met een ultieme sneeuwgarantie. Bovendien worden de pistes enorm goed verzorgd en onderhouden. Ondanks dat het gebied zo hoog gelegen is, heb je er de mogelijkheid tussen de bomen te skiën.

Ook naast het skiën dolle pret

Naast skiën heeft Aspen veel ontspanningsmogelijkheden te bieden. Je kan van hut naar hut skiën, sledetochten maken, schaatsen, snowshoe wandelingen maken. Kortom: je beleeft hier pure sneeuwpret! Bovendien kan je ook gaan shoppen, naar de nachtclub of dineren in een van de vele restaurants die beroemde koks in dienst hebben. Aspen is deels autovrij.

Wie slim is, betaalt minder

Aspen staat bekend als een luxueus skiresort met overeenkomstige prijzen. Toch kan je je vakantie hier ook tegen een schappelijk budget doorbrengen, hoewel dat wel even zoeken is. Uiteindelijk betaal je behoorlijk forse bedragen voor skipas en accommodatie. Aan het einde van het seizoen zakken de prijzen meestal wel wat. En de sneeuw is vaak nog perfect! Daarnaast hebben de restaurants tijdens deze periode goedkope specials.

Foto's

Skigebied Aspen Snowmass

Makkelijk9%47km
Makkelijk41%200km
Gemiddeld20%100km
Moeilijk27%132km
Totaal km pistes479km
Sterke punten: Gezellige après-ski, sfeervol, kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Snowmass Village
(2473m)
Aspen
(2399m)

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Wintersport checklist

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Leren skiën in Aspen
Laatste activiteit: 10-10-20 · 17:12
Elte10-10-20 · 17:128

Weerbericht

Wintersport weerbericht van zondag 14 maart

Terwijl het gisteren lenteachtig was, dendert de kou op dit moment de Alpen binnen. Dit gaat gepaard met sneeuwval en deze hele week sneeuwt het van tijd tot tijd. Soms zwaar waardoor er rond het midden van de week 100 tot 150cm verse sneeuw zal zijn gevallen. Een echte maartdump dus. Van lente naar winter Natuurlijk kopen we er niet zoveel voor, maar op verzoek wil ik er toch wel even bij stilstaan.

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenAspen Snowmass0cm 0cm 0cm 0cm 
0/29

Sneeuwval afgelopen 4 weken

15 mrt16 mrt17 mrt18 mrt19 mrt20 mrt21 mrt22 mrt23 mrt24 mrt25 mrt26 mrt27 mrt28 mrt29 mrt30 mrt31 mrt1 apr2 apr3 apr4 apr5 apr6 apr7 apr8 apr9 apr10 apr11 apr

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april