Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
2399m
Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Ja
Sterke punten
Gezellige après-ski

In Aspen kun je de hele nacht doorhalen. Neem wel je credit card mee, want het zal zeker niet goedkoop zijn.

Sfeervol

Aspen is een leuk en authentiek stadje met nog veel oude gebouwen. Het is sfeervol en zeer bruisend.

Kindvriendelijk

Aspen heeft geweldige faciliteiten voor kinderen, maar goed, dat is niet de reden dat je hierheen gaat om te skiën toch?

Goede locatie in het skigebied

Aspen is een uitgestrekt stadje dat direct aan een aantal deelgebieden ligt. Alleen voor Snowmass moet je even met de bus.

Zwakke punten
Duur

Aspen is een dure bestemming. Hier komen de rich & famous de latten onderbinden. Alles is hier prijzig. Van accommodaties tot liftpassen.

Matig bereikbaar

Op de latten in luxeresort tussen de Rocky Mountains

Het wereldberoemde skidorp Aspen ligt hoog in de Rocky Mountains en het beschikt zelfs over een eigen vliegveld: Aspen Airport. Ook al brengen veel wereldsterren hun wintersportvakantie hier door, is het niet alles luxe wat hier de klok slaat. Aspen is met z’n geweldig aanbod qua skipistes een droomlocatie voor zowel gevorderde als beginnende skiërs. Aspen staat bekend om het grote aantal double diamond afdalingen. Daarnaast kunnen ook beginners en kids in Aspen met volle teugen van een skivakantie genieten dankzij de goede faciliteiten en skischolen. Wil je wat meer van het gebied verkennen? Neem dan de gratis shuttlebus naar Snowmass, één van de vier skigebieden van Aspen.

Adembenemende uitzichten tijdens het skiën

Aspen is een geweldig skigebied met een ultieme sneeuwgarantie. Bovendien worden de pistes enorm goed verzorgd en onderhouden. Ondanks dat het gebied zo hoog gelegen is, heb je er de mogelijkheid tussen de bomen te skiën.

Ook naast het skiën dolle pret

Naast skiën heeft Aspen veel ontspanningsmogelijkheden te bieden. Je kan van hut naar hut skiën, sledetochten maken, schaatsen, snowshoe wandelingen maken. Kortom: je beleeft hier pure sneeuwpret! Bovendien kan je ook gaan shoppen, naar de nachtclub of dineren in een van de vele restaurants die beroemde koks in dienst hebben. Aspen is deels autovrij.

Wie slim is, betaalt minder

Aspen staat bekend als een luxueus skiresort met overeenkomstige prijzen. Toch kan je je vakantie hier ook tegen een schappelijk budget doorbrengen, hoewel dat wel even zoeken is. Uiteindelijk betaal je behoorlijk forse bedragen voor skipas en accommodatie. Aan het einde van het seizoen zakken de prijzen meestal wel wat. En de sneeuw is vaak nog perfect! Daarnaast hebben de restaurants tijdens deze periode goedkope specials.

Skigebied Aspen Snowmass

Makkelijk9%47km
Makkelijk41%200km
Gemiddeld20%100km
Moeilijk27%132km
Totaal km pistes479km
Sterke punten: Gezellige après-ski, sfeervol, kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Snowmass Village
(2473m)
Aspen
(2399m)

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Wintersport checklist

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Leren skiën in Aspen
Laatste activiteit: 10-10-20 · 17:12
Elte10-10-20 · 17:128

Weerbericht

Wintersport weerbericht van donderdag 26 november

De bakens worden deze week langzaam verzet, daar hintte ik zondag al op. Hoewel er aan de grond weinig van te merken is - het blijft rustig en vrij zonnig - veranderen de weerkaarten wel degelijk. Vanaf zondag draait de wind naar het oosten en daarmee stroomt koudere lucht binnen. In de loop van volgende week neemt ook de kans op sneeuw toe.

Sneeuwhoogte

laatste update: 27 november 2020
3813m2473m53cm10cm
Skiliften open
6 van de 16
Pistes open
4 van 237km
skigebied geopend
Sneeuwkwaliteit Stevige sneeuw
Laatste sneeuwval:
Onbekend
Dalafdaling open
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenAspen Snowmass53cm 53cm 10cm 10cm 
11/29

Sneeuwval afgelopen 4 weken

1 nov2 nov3 nov4 nov5 nov6 nov7 nov8 nov9 nov10 nov11 nov12 nov13 nov14 nov15 nov16 nov17 nov18 nov19 nov20 nov21 nov22 nov23 nov24 nov25 nov26 nov27 nov28 nov

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april