Reviews Auffach

92% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 4.5 op basis van 3689 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, goede locatie in het skigebied en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Auffach?

Reviews van gebruikers

Vdvorstenbosch
29 februari 2020 · 10:43

Niet een heel groot gebied en het dorp is iets minder sfeervol omdat je voor eigenlijk alles naar boven moet, maar daarmee heb je dan ook alle nadelen gehad.

Met het gezin en kleine kinderen is dit voor ons jaren achter elkaar een mooi, vriendelijk, gezellig gebied geweest. Qua pistes voor elk wat wils, leuk funpark, dalafdaling is ook voor beginnende skiërs goed te doen. Perfect gebied voor familie, ook prima met vrienden!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast179
22 februari 2020 · 22:47

Prettig gebied met mooie pistes die voor ieder niveau skiër uitdaging bieden. De lokale mensen zijn er vriendelijker (tegen Nederlanders) dan in andere ski-oorden in Oostenrijk. Aantal eetgelegenheden op berg en in het dorp is alleen wat krap. Uitbreiding aan te bevelen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast446
3 februari 2020 · 20:17

Samen met twee familieleden op shortski geweest in Auffach. Het dorpje is klein, gezellig en voelt heel authentiek aan. Wij verbleven in Hotel Platzl op enkele minuten wandelen van de Schatzbergbahn.
Op de dag van aankomst zijn we eerst tot het Mittelstation gegaan, want van daaruit heb je toegang tot een blauwe piste (4). Dit was mijn tweede skivakantie, dus deze piste was ideaal om er even in te komen. Wij hadden het geluk dat er net verse sneeuw was gevallen 's nachts, waardoor de blauwe piste er zeer goed bijlag. De dagen erop was deze piste enorm ijzig in de ochtend, hij ligt dan ook lange tijd in de schaduw, wat dan weer niet fijn is.
Vanuit het Mittelstation heb je ook toegang tot de dalafdaling (1). Zeer fijne piste die ook voor beginners goed te doen is! Op de dagen dat de blauwe piste ijzig was, lag de dalafdaling er veel beter bij en was deze eigenlijk beter om op te warmen dan de blauwe piste.
Wanneer je de Schatzbergbahn helemaal tot boven neemt, heb je toegang tot heel wat rode pistes. Ik had in het begin wat schrik dat dit voor mij als beginner wat te moeilijk zou zijn, maar dat was niet het geval. Zowat alle pistes zijn er heel breed, waardoor je meer dan voldoende plaats hebt om op je gemak brede bochten te nemen op de wat steilere stukken. Laat je als beginner dus zeker niet afschrikken door die rode bordjes! Ik had twee ervaren skiërs mee op vakantie en ook zij waren enthousiast over het gebied. Gevorderden zullen zich er ook niet snel vervelen.
Aan deze kant van het skigebied kan je ook niet verloren skiën en het is redelijk makkelijk om je weg te vinden. De pistes zijn goed aangegeven en er zijn voldoende bordjes die aangeven welke kant je uit moet voor welke pistes. Daarnaast zijn de liften zeer modern.
De tweede dag hebben we ook eens de oversteek gemaakt via Inneralpbach naar de andere berg. Hier zijn een aantal liften redelijk verouderd en de pistes zijn veel minder goed aangegeven met bordjes. Hier wel een aantal keer verkeerd geskied en vaker op het plannetje moeten kijken. Heel wat pistes lopen in elkaar over, waardoor het moeilijker wordt om je weg te vinden. De rode pistes waren ook minder breed en naar mijn gevoel moeilijker dan op de Schatzberg. De overige dagen zijn we dan ook op de Schatzberg gebleven. Voor een shortski ideaal, als je voor een week gaat zal je sowieso eens de oversteek moeten maken om het interessant te houden.
De hutten zijn over het algemeen zeer goed. Wij waren vooral fan van Wurmegg Hochleger boven op de Schatzberg! Wat de après-ski betreft was het wat teleurstellend. In de paraplu aan het Mittelstation kan je wel gezellig wat drinken, maar de echte après-ski sfeer ontbreekt wel. Ook beneden in het dal heb je wel de mogelijkheid om nog iets te drinken, maar daar is het enorm druk en weinig ambiance. Als dit een must is, kan je dus beter voor een ander dorpje kiezen.
Wij hebben alleszins een zalige vakantie gehad hier! Al bij al zowel voor beginners als voor gevorderden een zeer fijn skigebied.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Svenzvt
15 maart 2017 · 18:38

Auffach is een authentiek Alpendorp met een leuk skigebied. Je kan je hier prima vermaken met het hele gezin. De Gondel vanuit het dorp staat op de nominatie om vervangen te worden en dit is geen overbodige luxe. Door de verbinding met Alpbach is het een perfecte uitvalsbasis voor elk type skiër of boarder.

We waren zelf buiten de schoolvakanties en hierdoor geweldig op glooiende rustige pistes kilometers kunnen maken. De rode pistes zijn erg breed en over het algemeen erg goed te doen. Ze beginnen meestal vrij stijl maar laat je daardoor dus niet afschrikken.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast793
4 januari 2013 · 19:53

Dit jaar is er een lift gemaakt tussen dit gebied in Auffach en Alpbach en is het gebied dus uitgebreid. Wij zijn hier nu voor de 5e keer en het is een heel prettig gebied. Heel leuk voor gezinnen en families. Wij slapen nu in hotel/pension Weissbacher, prima! Het gebied is prima voor beginners, zij stappen uit bij het Middenstation. ook als je al jaren op de skies staat is het hier prima, als je maar geen crack bent!

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
jw van der plas
6 juli 2009 · 02:55

In 2006 en 2008 hebben we onze wintersportvakantie in Auffach doorgebracht.We verbleven in Hotel Platzl,een prima hotel,zeer gastvrij en kindvriendelijk.De afstand naar de skilift is te lopen en de doorstroom bij de liften gaat vrij snel al kan de wachttijd in het hoogseizoen wel oplopen tot 15-20 minuten daar dit de enige lift is die daar omhoog gaat.De pisten zijn goed geprepareerd en voor ieder wat wils. Onze ervaringen met Skischule Toni is uitstekend,klein van opzet maar onze dochters van 5,7 en 9 jaar hebben zich prima vermaakt en een week lang op de latten gestaan.We als ouders konden ons ook prima vermaken in het gebied en af en toe kwamen we onze dochters al skiiend tegen!
Het enige wat op de piste ontbreekt is dat je weinig gelegenheden hebt om iets te nutiggen.Hierdoor weinig plek als je wat wilt eten.Voor de ervaren skiliefhebber is het gebied aan de kleine kant.Maar voor ons met 3 kleine kinderen een prima gebied en er is genoeg apres-ski aanwezig.Veel disco’s zijn er niet ,maar daar kom ik hier niet voor.S?nds een lekker glas wijn aan de bar in het hotel was veel gemoedelijker.Het enige wat wel nog storend is dat het algemene rookverbod wat ook in Oostenrijk zou moeten gelden slecht wordt nageleefd.Ons hotel heeft wel een gedeelte van het restaurant rookvrij maar het lukte niet altijd rookvrij te houden.

karen geerits
22 oktober 2008 · 11:51

wij gaan al jaren naar auffach op ski vakatie en heb me nog nooit ergebns anders beter geamuzeerd dan daar de mensen zijn allemaal even vriendelijk sommige zijn zelfs echte vrienden geworden het eerste jaar dat we gingen was het er nog heerlijk klein en onbekend ondertussen kan je echt wel lang aan de gondel staan aanschuiven maar dat is het alle? meer dan waart

Rob Suijkerbuijk
7 april 2008 · 08:37

Vanuit het schitterende appartementengebouw is het 3 min lopen naar de gondels die je via het tussenstation naar een schitterend door iedereen te doen skigebied brengen,ruime keus tussen makkelijke en moeilijke pistes.

Janneke24 maart 2008 · 11:38

Skigebied is klein maar wel leuk om te vertoeven, meestal breed em goed geprepareerd. 's-Ochtends wel met z’n allen wachten om naar boven te kunnen middels de 4-persoon- gondels. Kan zomaar 30 minuten duren (tijdens de spits) om in te kunnen stappen. alles in net te klein of net te weinig. Zo ook de wachttijden bij de sleep liften waar alle skischolen en beginners gebruik van maken. De bewoners zijn zeker betere boeren dan gastheren voor de toeristen. De mensen zijn stugger dan elders in Oostenrijk. <br>
Auffach is een klein dorp waar niet veel te beleven is. Ski?oke voor beginnende volwassenen en kinderen.

Piet19 december 2007 · 18:41

Wij zijn vele jaren gast geweest in Auffach en zijn altijd zeer hartelijk ontvangen De eerste 5 jaren waren wij bij Hubert Salcher te gast Zie www.holzmuseum.com Dit is een zeer goede houtsnijder. Hij heeft een prachtig appartement. Later waren wij jaren te gast bij hotel restaurant weissbacher een gemoedelijk hotel met een goede keuken. Het ski gebied heeft ons altijd getrokken het is er nog niet zo druk en het is ook nog betaalbaar. gr.piet