Reviews Avoriaz

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 9.1 op basis van 23 beoordelingen.

Sterke punten: Goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Avoriaz?

Reviews van gebruikers

Gast303
24 februari 2020 · 13:45

Avoriaz zelf vond ik een erg leuk dorp. Ik had nog nooit een autovrij skigebied gezien dus dit vond ik leuk om een keer te zien. Het skigebied is ook geweldig, je kan je vermaken met een skipas voor alleen avoriaz, maar met een skipas voor heel portes du soleil kan je nog meer geweldige pistes verkennen. Het enige nadeel aan de reis vond ik het feit dat het in Frankrijk had en ik vanaf dag 1 weer werd herinnerd waarom ik zo'n hekel heb aan Fransen. Vreselijk volk.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast458
26 december 2019 · 10:11

Een paar keer naar Oostenrijk geweest toch altijd terug gekomen naar Avoriaz vanwege brede en lange pistes

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast496
5 december 2019 · 10:17

Top; groot skigebied (Let op dat je dan wel de juiste pas hebt) Gezellig verlichte bomen goede supermarkten fijne slee plek voor kinderen alles autoloos skiën tot je appartement bakker met goed brood leuke winkeltjes overdekt zwembad moet ik nog meer voordelen opnoemen?

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast174
27 november 2019 · 15:10

Mooi skiën, groot gebied, skiën tot de voordeur, sneeuwzeker, redelijk sfeervol, leuke piste restaurantjes.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast258
10 november 2019 · 08:59

Zijn overal al geweest, althans dat dachten wij. Nu Avoriaz voor het eerst en wat ons op viel is de bereikbaarheid van de appartementen. Je kunt met een lokaal transportbedrijf je bagage naar boven laten brengen, want het dorp is auto vrij. De jongens bij de arrenslee zijn niet te verstaan, spreken geen Engels of Frans, maar Bulgaars, denk ik. Kosten hiervoor zijn absurt hoog. Voordat je dat door hebt hoe het gratis kan, heb je je baggage al naar boven gesjouwd en ben je 10 kilo lichter geworden. Dit is voor minder fitte mensen of op leeftijd zeker niet aan te raden. Laat je bagage door een lokaal bedrijf naar boven brengen en bespaar deze klim. Voor de rest een aardig gebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast702
9 april 2019 · 00:06

Best gelegen skigebied!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
FBeer
11 maart 2019 · 13:17

Deze winter voor de derde keer (eerder in 2012 en 2017) in Avoriaz geweest, nu met een groot gezelschap en veel jonge kinderen (10 volwassenen en 6 kinderen van 10 tot 1), en weer was het raak. Geluk gehad met de skiles voor onze oudste (6), want de Franse lerares kwam uit Frans België en sprak een mooi woordje Nederlands. En ook geluk met de appartementen van Saskia Falaise: uitkijkend over de TK Trashers. Een kleine oefenpiste in de achtertuin dus. Verder blijft Avoriaz een prachtig dorpje (vakantieparkje) en liggen de pistes er eigenlijk altijd wel ergens mooi bij. Après ski was ook wel mooi, maar daarvoor moet je niet in Avoriaz zijn. Het gaat, maar het is geen Oostenrijk.
Door een blessure halverwege 2018 toch ietwat angstig op het board in het begin van de vakantie, maar aan het einde toch een stukje zwart meegepikt. Niet zwart zwart, maar zwart genoeg om het vertrouwen weer goed op te bouwen. Eens kijken waar we volgend jaar uitkomen…!

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
28 december 2018 · 18:10

Een pracht van wintersport, alles goed voor elkaar er word overal aan gedacht. Wij komen hier al 4 jr. neehoor bij ons kan dit niet meer stuk!! Geweldig

Met familieSnowboarder
Gast322
27 december 2018 · 12:57

Top gebied, een echte wintersport ervaring. Het autovrije dorp, skiën tot aan je voordeur, geen gekloot met bussen en auto’s. Zeer sfeervol s’avonds en een perfect skigebied. Heel veel offpiste mogelijkheden, goed te combineren met mensen die op de piste blijven (zonder elkaar alleen bij de lift te treffen). Je moet alleen weten waar je wel en niet naar toe moet gaan ivm drukte.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast706
10 september 2018 · 21:08

Heel mooi skigebied een aanrader voor zowel beginner als ervaren skiers. Avoriaz is gezellig en sneeuwzeker en mooi centraal. Wij gaan er komende winter weer heen nu al zin !

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
dokteruk
2 mei 2018 · 22:20

Ik kom hier heel erg graag! Persoonlijk vind ik het best mooi daar en het is gezellig. Bij aankomst met paardenslee van parkeergarage naar bestemming maakt het sfeervol.

Het gebied leent zich uitstekend voor tochten met Avoriaz als middelpunt. Heerlijk de gehele dag onderweg. Alle niveaus kom je dan tegen. Le Mur Suisse is voor ons een hoogtepunt (als deze open is natuurlijk)

Het gebied ligt niet echt hoog. Daarom boeken we altijd voor eind Februari. Hoewel we eind Maart hier ook een keer fantastische omstandigheden hebben gehad.

Na het skieen gezellig een dankje met een crepe… zo heerlijk relaxed. Het gebied is ook nog relatief vriendelijk voor de portemonnaie.

Aanrader!!!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast354
23 januari 2018 · 19:41

Wel sfeervol en geslaagde architectuur.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast094
27 november 2017 · 10:10

Echt een geweldig skigebied!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast181
24 januari 2017 · 20:40

Prima, auto vrij, ski dorp met alle voorzieningen die je nodig hebt: cafés, restaurants, supermarkt…
Gezellig aandoende sfeer met arresleen getrokken door paarden

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
havana
4 januari 2016 · 15:01

Avoriaz is naar mijn bescheiden mening de beste uitvalsbasis voor tochten in PDS, al is Châtel aardig in de buurt gekomen dankzij een de verbinding met Lindarets. Of je nu naar Morgins wilt, naar Torgon of zelfs naar Les Gets, eigenlijk is vanuit Avoriaz alles goed bereikbaar. Voor dit soort tochten heb je uiteraard wel de grote skipas nodig. In de nabijheid van het dorp liggen overigens ook een aantal pareltjes. Zo is de afdaling naar Les Prodains een pareltje en die regio vind je sowieso een aantal prachtige pistes.

Het dorp is zoals gezegd autovrij, de pistes lopen letterlijk door het dorp heen. Dat is leuk, maar heeft ook een nadeel. Je dient je auto buiten het dorp te parkeren (tegen betaling) en vanaf daar naar je accommodatie te komen. Dat kan met een bagageslee, die je gratis kunt huren of per arrenslee, die getrokken wordt door paarden. Hiervoor betaal je een bescheiden bedrag (reken op een 10 euro).

Helemaal aan het begin van het dorp, dus naast de parking, zit één acco waar je rechtstreeks in de kelder kunt parkeren (l’Amara). Op zich ideaal, maar hier zit je dan weer wat verder af van alle winkels. Er is overigens een alternatief, je kunt je auto gratis parkeren naast de lift in Les Prodains. Daar koop je vervolgens je skipas, pakt de gondel omhoog en tada je bent in Avoriaz.

Het dorp zelf is qua architectuur op z’n zachtst gezegd “opvallend”. Ik vind het persoonlijk veel minder lelijk dan “wintersportfabrieken” zoals bijv. Les Menuires maar een toonbeeld van schoonheid is het zeker niet. Het zijn vooral hoge flats voor kleine appartementjes die met hout betimmerd zijn.

Van de après ski moet je je weinig voorstellen. De Hooters bar is aardig, maar vaak uitgestorven. Avoriaz kent wel een leuke winkelstraat (waar je dus doorheen kunt skiën) waar je souvenirs kunt kopen en ook een aantal aardige restaurants zitten. Racletten is de lokale specialiteit die je zeker eens moet proberen. Zet wel een fles water naast je bed 's nachts.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast212
7 maart 2015 · 17:05

Een leuk dorp. Heerlijk autovrij. Geeft rust. Het gebied is giga. Leuk om te touren. Veel blauw en rood. Maar een paar zwarte afdalingen. Liften zijn minder mooi dan in Oostenrijk; zeker igv koud weer. Soms op drukke dagen wat langere wachttijden. Echter aanvaardbaar.
Dorp is na het skien leuk voor jong en oud.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast565
23 november 2014 · 11:33

Heerlijk punt in Portes du Soleil. Vanaf Avoriaz is alles te bereiken en je kan er heerlijk eten en in de zon zitten!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast971
11 februari 2014 · 09:16

Voor mij was dit een ervaring om nooit meer te vergeten, Avoriaz is een leuk skigebied zowel voor skiers als voor boarders.
Enorm veel pistes wat een voordeel is!
De apres-ski vond ik iets minder, gelukkig dat de reisorganisatie waar ik deel van kon uitmaken er elke dag stond voor zowel de apres-ski als avondactiviteiten !

Bedankt Snowblend !

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast974
10 mei 2013 · 12:49

Prachtig skigebied. We hadden zelf een skipas voor heel Portes du Soleil, wat zeker aan te raden is. Sommige stukken zijn voor boarders niet zo best (te vlak), maar het gebied is zo groot dat er altijd wel een alternatieve route is.

Personeel in met name de restaurants, was zeer ongastvrij. Lastig te accepteren als je zelf uit het toerisme/de horeca komt. MAAR! er is een zaak die wel weet hoe het hoort! Dat is “Fournil de Cannelle”. Deze ambachtelijke bakkersfamilie heeft het echt begrepen. Zeer vriendelijk en gastvrij, een leuke (maar kleine) ruimte op de eerste verdieping waar je wat kunt eten en drinken en op de BG de bakkerszaak. Daarnaast is de kwaliteit van de producten geweldig. Ga dus zeker even langs bij deze bakkerij!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Rik3
18 december 2012 · 18:06

Een prachtig skigebied! Omdat het zo groot is, is er voor elk type wintersporter wat te beleven. je kan zowel lange tochten maken, als veel stunten. Er zijn overal genoeg mogelijkheden voor

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Irma
25 januari 2008 · 20:00

Reeds 10 jar genieten we van dit fantastische skigebied met schitterende mogelijkheden voor skitochten! We hebben al met heel wat mensen prachtige dagtochten gemaakt.Via de Mosette Zwitserland in, dan via Morgins richting het meer van Gen?. Boven bij Torgon kijk je dan op Montreux en net meer. Schitterende ervaring en elk jaar weer mooi! Bij helder weer kun je zelfs vandaar uit de Mont Blanc zien!Via Chatel ga je dan weer ri. Avoriaz.
Heerlijke koffie/chocolademelk + appeltaart bij Tovasi?e, aanrader! Vanaf de Mosette in ? keer afdalen ri. Morgins, en je komt deze kleine boerderij tegen. Ski-ervaring: goed rode en blauwe pistes af kunnen! De tocht is ong. 70 km. Als je om 9 uur vertrekt kun je om 16.00 uur weer terug zijn. Het kleine ronde restaurantje "Panoramique", boven bij Torgon is eveneens een aanrader. Je hebt hier een prachtig uitzicht!
Er zijn nog veel meer mooie dagtochten, maar dan wordt mijn verhaal veel te lang vrees ik. Veel plezier!!!

Nadine Korringa
31 oktober 2007 · 16:04

Als beginnende ski?heb ik erg genoten van Avoriaz. Doordat het dorp autovrij is, lopen er pistes dwars door het dorp heen. Ook de ijsbaan en de terrasjes langs de pistes maken het erg sfeervol. Doordat het vrij hoog ligt, is het redelijk sneeuwzeker en ook zonnig. Dus lekker op het terras van de Jetti voor een overheerlijke lunch, met je voeten in de sneeuw en je gezicht in het zonnetje. Genieten!