Reviews Axamer Lizum

67% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 4.3 op basis van 3689 beoordelingen.

Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Axamer Lizum?

Reviews van gebruikers

Gast156
29 mei 2017 · 17:15

ideaal ook voor kortere wintersport weekend/midweek met het vliegtuig. Stap in de ochtend op het vliegtuig. Op Innsbruck sta je na max 20 minuten met je bagage in de hand en stap je in een taxi of auto en ben je binnen 20 minuten in Axams. Skipas halen en smiddags skiën. Laatste dag in de ochtend skien en savonds vliegen en in je eigen bed slapen. Je ruilt dus reistijd in voor meer skitijd.

Geen gigantisch groot gebied maar een paar hele mooie (oud-Olympische) pistes en ook skiroutes die niet gaan vervelen. Eten en drinken top tegen betaalbare prijzen, zowel het grote panorama terras als echte oostenrijkse berghutten. Niet voor niets komen de Innsbruckers hier zelf om te skiën.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Niekvondeling
24 februari 2014 · 11:59

We zaten in Birgitz in een pension tegenover een supermarkt en 50 meter van een bushalte. Met de bus naar Axamer Lizum is gratis en duurt ongeveer een kwartiertje. Het skigebied is erg mooi breed en overzichtelijk en het uitzicht is erg mooi. Het is leuk om even helemaal bovenaan de berg te gaan eten op het terrasje en te genieten van het uitzicht.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast364
14 oktober 2012 · 19:28

Gezien de prijs / kwaliteit verhouding is Hotel Olympia een prima hotel. Direct aan de piste, geen lange wachttijden zelfs niet met carneval, redelijke prijzen voor skipas, eten en drinken. Wij gaan zeker nog eens terug naar Axamer Lizum!!
Wij zelf zijn ervaren skieers maar met kinderen die nog op skiles/snowboardles moeten is dit qua grootte prima.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jan
27 maart 2012 · 22:02

Met name voor (school)groepen een fantastische bestemming! Hotel Olympia ligt direct aan de piste. De pistes eindigen allemaal nagenoeg bij het hotel en de liften zijn op loopafstand. In het hotel is voldoende te doen ’ s avonds maar voor meer vertier moet je naar axams, gotzens of innsbruck. Prijs / kwaliteit is prima en vanwege de hoogte ligt er eigenlijk altijd sneeuw!

Joris
7 januari 2012 · 19:26

Een niet al te groot gebied, gemakkelijk te bereiken. Je hoeft er niet uren lang voor door een dal te slingeren. Wij zaten met vrienden, samen met onze kinderen, in Hotel Bergheim. Een ouderwets maar verzorgd hotel, goed eten, prettige sfeer voor gezinnen zoals het onze.

Het gebied is niet gigantisch groot maar wel leuk voor een paar dagen, ook voor gevorderde skieërs. Er is weinig te doen voor echte beginners; behalve de twee blauwe weitjes onderin het gebied zijn enkele rode pistes bovenin wel voldoende breed maar de dalafdalingen weer ongeschikt. Ook de blauwe afdaling vanaf de "Olympiabahn" (treintje naar 2400 meter) is eigenlijk ongeschikt voor beginners.

Voor mensen die al enkele jaren skieen is het leuk; vergeet vooral de afdaling naar Götzens niet te doen, daarnaast geven de ruime pistes bovenin het gebied voldoende variatie. Als je een gevorderd skieer bent heb je na 3 dagen alles al 2 keer gehad. In ons geval, met twee kinderen in leeftijd 7 en 9 jaar was dat echter geen probleem.

Als laatste iets over de skischool "Olympic": een logistieke puinhoop! De leraren zijn wel oké maar verder erg rommelig en slechte organisatie.

Een leuk gebied als je het rustig aan wil doen, ideaal voor gezinnen met kinderen die enkele jaren ski-ervaring hebben.