Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
300m
Liftverbinding met skigebied
Nee
Dalafdaling
Nee

Populair kuuroord met skiberg

Bad Sachsa is een stadje aan de zuidrand van de Harz. Het is een officieel kuuroord en vooral bekend onder toeristen die op zoek zijn naar een heilzame vakantie. Het trekt ook wat wintersporters, deels ook uit Nederland dankzij een Landalpark. Het stadje ligt op een paar minuten rijden van de Ravensberg, de plek waar het skigebiedje ligt. De Ravensberg is de enige berg van de Harz waar je met de auto kunt komen. Ook de mindervalide vakantieganger kan hier dus wat van de wintersportsfeer meeproeven. Terugskiën naar het dorp is helaas niet mogelijk. Bad Sachsa heeft diverse musea en is verder een goed startpunt voor het maken van wandel- en langlauftochten. De loipes sluiten aan op de 42 km lange Südharzloipe.

Coronamaatregelen in Bad Sachsa

In Bad Sachsa gelden coronamaatregelen. Check altijd de meest actuele corona-informatie op de website van het skigebied.

De belangrijkste coronamaatregelen in Bad Sachsa zijn:

  • Afstandsregels
  • Desinfectiemiddelen voorhanden
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in liften en liftstations
  • Strenge gezondheidsregels voor personeel bij liften, skischolen, recepties enz.
  • Liften en openbare ruimtes worden gedesinfecteerd

Skigebied Ravensberg Bad Sachsa

Makkelijk33%1km
Gemiddeld33%1km
Moeilijk33%1km
Totaal km pistes3km

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbinding
Bad Sachsa
(300m)

Bereikbaarheid Bad Sachsa

575km vanaf Brussel (toon route). Vanaf de snelweg ben je nog 18km onderweg naar je bestemming.

Route

Te bereiken via Hannover. Na Hannover rijd je nog een stukje Autobahn (de A7) en het laatste stuk binnendoor. Verwacht geen bergpassen, maar wel drukte op dagen wanneer er goede sneeuw in de Harz ligt (zeker in de weekenden).
Ook te bereiken via Hannover. Na Hannover rijd je nog een stukje Autobahn (de A7) en het laatste stuk binnendoor. Verwacht geen bergpassen, maar wel drukte op dagen wanneer er goede sneeuw in de Harz ligt (zeker in de weekenden).

Let op!

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2020/2021VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar
Skigebied is in 2020/2021 gesloten

Wintersport checklist

1
Skilessen
We hebben 3 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!

Weerbericht

Wintersport weerbericht van zondag 17 januari

Tegen beter weten in stond ik vanmorgen om 7.00 uur naast mijn bed om nog wat sneeuwbeelden te schieten, maar de regen kletterde al tegen de ramen. Nog geen 20 uur duurde de sneeuwpret in Nederland, maar intussen sneeuwt het weer hard in de Alpen. Aan de noordkant van de Alpen komt opnieuw een halve meter naar beneden.

Sneeuwhoogte in de buurt

DuitslandRavensberg Bad Sachsa0cm 0cm 0cm 0cm 
0/3
DuitslandMatthias-Schmidt-Berg12km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/4
DuitslandWurmberg19km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/7

Sneeuwval afgelopen 4 weken

2cm24 dec25 dec26 dec1cm27 dec28 dec29 dec30 dec31 dec1 jan2 jan2cm3 jan4 jan1cm5 jan1cm6 jan1cm7 jan1cm8 jan9 jan10 jan2cm11 jan8cm12 jan3cm13 jan1cm14 jan15 jan16 jan17 jan18 jan11cm19 jan20 jan

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april