Reviews Bansko

67% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 5 op basis van 3683 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol, goede locatie in het skigebied en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Bansko?

Reviews van gebruikers

Gast642
9 november 2018 · 05:08

Leuk skigebied waar bovendien de liften langer open blijven dan in de meeste Zwitserse en Franse skigebieden. In de belangrijkste lift zit je maar liefst 21 minuten en omdat je in deze gondel (of “eitje” in de volksmond) maar liefst twee bergruggen overzweeft zie je de natuur op haar mooist. Dat dit gebied in de gemiddelde beoordeling maar zo matig scoort snap ik wèl gezien het aantal pistekilometers maar niét qua pistekwaliteit; er zijn sneeuwkanonnen en zelfs als het flink aan het sneeuwen is, blijven de kanonnen gewoon blazen; er wordt gestreefd naar perfectie. Hier kan menig Zwitsers of Frans skioord een borstje aan zuigen, is althans mijn ervaring. Wel opletten: 's morgens vóór elven sta je bijzonder lang in de rij voor zowel de lift als het enige alternatief, namelijk, de bus. Blijf je wat langer op bed liggen en betreed je ná elven (althans in het laagseizoen) het skidomein dan kun je gelijk in de eitjes stappen. Voor de duidelijkheid: Mijn vader en ik-zei-de-gek zijn in januari 2018 geweest. Voor twee weken hotel met logies-ontbijt en vijf dagen diner betaalden wij minder dan normaliter voor één week Saas Balen, Saas Fee, Mayen de L’Ours, Veysonnaz, Savoignin of Davos. Ook elektronica is in Bansko spotgoedkoop; voor exact dezelfde bluetoothluidspreker als je bij de Mediamarkt kunt kopen voor E108,= betaalde ik ongeveer E27,=. Ik zeg: DÖEN, maar NIET voor de fanatieke kilometervreters.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
pasche
6 oktober 2009 · 17:04

Bansko mooi gezellig en zeeer goedkoop.In de zomer zeer aangenaam om een bergvakantie te regelen.Leuke,mooie,gezellige,romantische restaurants,heel vriendelijk en hulpzaam.Een uitgebried eten betaal je ongeveer 8¤ pp.Alles word vers aangeboden.
Een pintje van halve liter betaal je maar 1.25¤.Je kan er ZEKER een goedkope vakantie doorbrengen,vluchten bij wizz air zijn goedkoop,wij hebben in juli vr 2 pers.260¤ betaald,in maart heb ik 70¤betaald.Een auto huren kan je al vanaf 20¤per dag.Griekse stranden zijn 2uur en 30 min. rijden dan ben je in Kavala mooi en rustig zandstrand

Sebrine
11 december 2007 · 13:12

Kerst 2006 naar Bansko geweest. Geen sneeuw gehad, kan daar dus niet over oordelen. Voor een goedkope skivakantie hoef je niet naar Bansko te gaan. Prijzen in bepaalde teneten ligt op hetzelfde niveau als Nederland. Volgens mij snappen de Bulgaren niet dat hun gebied niet kan tippen aan Frankrijk/Oostenrijk. Verhouding prijs/kwaliteit hoort in dit soort landen op een dusdanig niveau te liggen dat het aantrekkelijk is om voor zo’n land te kiezen. Ook was het een goor dorp door alle bouwplekken. Ze stampen zoveel hotels uit de grond dat je straks 2 uur voor de gondel staat te wachten.