Reviews Bettmeralp

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 9.3 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Weinig après-ski en duur.

Wat vind jij van Bettmeralp?

Reviews van gebruikers

Thijs71
27 februari 2017 · 15:59

Wij waren met 4 kinderen in huis Minerva, 18-2 / 25-2 2017 in Bettmeralp. Het was deze week zeer warm (+5 max temp) en al ligt Bettmeralp hoog op 2000m, omdat het op de zuidhelling ligt was het waterskien 's-middags in het dorp. De bergdiensten brachten bergen sneeuw om de wegen beskibaar te houden en konden de temperatuur goed aan.

Het skigebied heeft niet superveel hoogteverschil maar is wel heel breed. Daardoor zijn tochten over verbindende “schuss paadjes” voor de iets meer dan beginnende skier heel leuk. Er zijn niet heel veel off-piste mogelijkheden. Er zijn leuke funparks. Zwart is in zwitserland ook echt zwart - er zijn voldoende steile stukken. En er zijn voldoende oefenpistes in oplopende niveaus voor de kinderen om lekker hun gang te gaan.

Het mooiste aan Bettmeralp is de sfeer. Veel zwitserse toeristen wat denk ik een goed teken is. Dit dorp heeft echt de uitstraling van een zwitsers boerenbergdorp. Bijna alleen maar houten chalets. Hoogbouw hooguit vier, vijf verdiepingen, heel veel superknusse vrijstaande chaletjes die er uit zien als veredelde boerenschuren (maar dan wel de luxe variant ?. Het dorp is dus autovrij en je kan alles op een slimme manier met de ski’s bereiken. De sleeplift “Alpmatten” is de afdaling eerder zwart dan het aangegeven rood, zorg dus dat je als je dit niveau niet aan kunt je niet uit de lift valt ? Er is ook een “schraglift” een soort op-en-neer-gaand eitje maar daar moet je wel eens een tien minuutjes wachten. De afdalinkjes door het dorp zijn niveau groen en kunnen ook door zeer jonge kinderen gemaakt worden.

Tevens fantastisch zijn de uitzichten, aan de ene kant over de Aletsch gletscher, aan de andere kant over de glooiende bettmeralp zelf en “aan de overkant” over het rhonedal met in de verte de Matterhorn. Adembenemend mooi.

Grootste nadeel is het prijsniveau dat ook in de winkels echt wel aan de hoge kant is (wisselkoersafhankelijk) het is niet mijn stijl maar het loont zich wel etenswaren zelf mee te nemen, een pot pindakaas is al snel meer dan 5 euro. In veel restaurants moet je reserveren (tip). Wij vonden de Walliser Stube boven in Bettmeralp heel erg leuk. Verder is Bettmeralp heel goed bereikbaar met de trein, wij zijn met de Alpenexpress nachttrein via Chur gereisd dat was een dure trip en een schitterende omweg door de Alpen maar met de “gewone trein” via Basel is het niet zo duur ook omdat kinderen vrijwel gratis reizen.

Al met al hebben wij een geweldige week gehad in het sfeervolle Bettmeralp met de schitterende uitzichten. Hopelijk kom ik er nog eens terug!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast509
7 april 2015 · 23:13

Prachtig skigebied met uniek uitzicht. Wij zaten bovenin het dorp bij de bettmerhorn gondel, groot zwembad om de hoek en kinderskiklas naast de deur, behoorlijk ideaal, volgend jaar maar weer geboekt

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast793
6 juni 2013 · 17:42

Fijn oord geen auto’s. Veel mogelijkheden om te wandelen. De meeste wandeling zijn goed te doen een enkele is war zwaarder.
De prijzen zijn redelijk let op het koers verschil want ander lijk het erg duur.

Met familie
Aart de Hoog
14 januari 2011 · 21:31

Ik lees minpunten maar meestal + punten,gelukkig zijn die er het meeste en die minpunten zijn niet altijd terecht, toen ik las en ook hoorde dat het een "heel gedoe" is voor je boven in je huis of Hotel zit dacht ik ik kies voor beneden iemand gaf gelukkig al een adres hier eerder, wij dachten geen zon in Grengiols wij gaan om te skieeen boven en daarna is het donker en de zon weg? ook vond ik die beoordeling maar ?? het was een ervaring in november! Wij waren er in 2010/half feb.en de zon was erook.( ik was 1 dag geen 100% en vond een dag genieten in een heerlijk huis ook wel iets, later ben ik naar het station in dorp gelopen en met 2 min. stond ik in de hal van de gondel. De mening van liften/piste/bereikbaarheid klasjes…dat is ja/nee wij waren nu met vrienden wat een groot voordeel was, ja die weten de sluiproutes want die zijn er. Of neem of vraag Opa en Oma eens mee die gaan hier graag 2 weken heen en zoeken het lekker voor je uit. En zoek je - punten ga gerust ergens anders heen hoor, (ha ha)Noem nog eens zon prachtig gebied, nu en in 2011 komen er weer nieuwe liften.
Als mn ouders dit lezen zeggen wij hierbij, ja hoor wij gaan heel graag mee. Wat moet ik met deze vreemde beoordeling: nachtleven? slapen wie doet dat niet? en savonds een heerlijk gevuld glas bij een warme kachel daar genieten wij van in ons "eigen huis"
En bereikbaarheid? Onze mening is blijf beneden dan heb je daar geen last van dus deze punten tellen niet.

Brigitte
5 januari 2008 · 22:09

Met kinderen is het hier goed toeven, voor de allerkleinsten is er een alleraardigst veldje midden in het dorp en goede kinderopvang.
Ook is oppas aan huis mogelijk. De kinderen in het skiklasje worden opgehaald met de Snowlitaxi om hoger op de berg te leren skieen. Na een aantal dagen skieen ze zo met je terug mee naar het appartement.

Brigitte
5 januari 2008 · 22:09

Geweldige plek voor je skivakantie. De sfeer is super, iedereen komt hier voor het goede leven. Rust, superaardige inwoners, totaal geen toeristisch gevoel. Echt genieten.