Reviews Briançon

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6 op basis van 2 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, sfeervol en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Minder kindvriendelijk, geen goede locatie in het skigebied en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Briançon?

Reviews van gebruikers

Gast592
4 maart 2013 · 10:24

Briancon is niet het gezelligste dorpje wat er is in deze omgeving. De andere dorpen aan dit skigebied zagen er een stuk beter uit! Briancon is een grijs betonblokken dorp zonder echte dorpskern. Wel is er een snelle gondel vanuit briancon die je in 1 keer naar boven brengt en waarvandaan je naar de rest van het gebied kunt. Om terug in het dorp te komen moet je of een vrij pittige rode piste pakken of met de gondel naar beneden. Geen aanrader voor beginners dus. Al met al een prachtig gebied met de bekende minder gezellige apres ski. Het is wel een flink stuk rijden voordat je er bent. Je ziet de bekende gebieden aan je voorbij trekken zoals les 2 alpes en La Grave. Uiteindelijk na een lange reis door de Alpen kom je dan eindelijk aan in Briancon

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Matth?
14 februari 2009 · 23:09

Het Stadje was niet echt gezellig. Dit was onze keuze zodat wij evengoed tevreden waren. We hadden een appartement direct aan de lift en we wisten dat apres ski in Frankrijk gewoonweg niet zo leuk is dan in Oostenrijk. Geen gezellige centrumkern. Dit is te verspreid. De aangrenzende dorpen als Villeneuve oogden veel gezelliger dan Briancon. Maar het is dus een kwestie van keuzes. Ga je voor de sneeuw en je ziet hier een leuke aanbieding: Sla je slag.

Matth?14 februari 2009 · 23:09

Weinig gezellige straatjes of gedeeltes. Echt een Stadje. Ik heb in de buurt gezelligere dorpjes gezien met terrasjes aan het einde van de piste. Hier eindigde de piste bij de lift met een oversteek over de weg de stad in zonder ook maar 1 terras of apres ski gelegenheid.