BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Champoussin

Accommodaties Champoussin

Een zonovergoten dorpje midden in het Val d’Illiez in het Zwitserse Wallis aan de (logisch) Zwitserse kant van de Portes du Soleil. Een mooie chaletdorpje waar de bebouwing en de accommodaties nog authentiek zijn. Het dorpje is rustig, kleinschalig en trekt voornamelijk families. Hier dus geen tien vierkante meter appartementen of pompende après-ski. Maar wel mooie ruime chalets, appartementen en enkele goede hotels.

Prijsniveau

Het is Zwitserland dus Champoussin is meteen een stukje duurder dan de dorpen aan de Franse zijde in de Portes du Soleil. Maar je krijgt hier kwaliteit voor je geld, in vergelijking met andere Zwitserse gebieden valt de prijs hier heel erg mee.

Tips

Champoussin heeft al jarenlang een stevige band met Nederland. Als je graag geholpen wordt door mensen die Nederlands spreken (of iets wat daar op lijkt ;-) ) dat zit je hier goed. VVV, skilessen, hotels, bediening, en zelfs een paar woorden in de supermarkt. Er zijn weinig gebieden zo vernederlands in de Zwitserse Alpen en in de Portes du Soleil als Champoussin. Hier hoef je dus ook geen genoegen te nemen met een niet Nederlands sprekende ski-leraar als je dat niet wilt.

Accommodatie thema's