sneeuwzekerheid

Dit onderwerp gaat over de bestemming Madonna di Campiglio

beste
wij zouden eind maart naar madonna … gaan maar de slechte sneeuwval maakt ons toch een beetje bang … heeft er iemand een idee hoe het daar is in die periode .
anders kunnen we onze reis verzetten naar vb oostenrijk waar we nog nooit problemen hebben gehad eind maart

alvast bedankt

Komt goed, er komen waarschijnlijk nog wel sudstau’s en het is nu koud genoeg om de kannonen te laten draaien.

Komt goed zoals dr dre zegt, 1 keer een goede sudstau en alles is helemaal prima

life is a beach, or a pile of snow

De laatste jaren zijn er bijna alle pistes open. Ik zou me voor dit jaar nog geen zorgen maken. Sinds dit jaar is er de verbinding met Pinzolo, tot helemaal in het dorp zul je niet kunnen gaan want Pinzolo ligt maar op 700m.

http://www.funiviecampiglio.it/it/pisteimpianticampiglio/imp…

Folgarida-marilleva http://www.ski.it/index.php?id=10

Zelfs vorig jaar met de rampwinter lag er nog voldoende sneeuw om alles open te houden. Er lag zelfs nog een mooi pak op de webcams.

@Mathijs

Vorig jaar was het net voor de zuidelijke alpen geen rampwinter.

De laatste jaren zijn bijna altijd alle pistes open (gaat over eind maart). Is andere periodes ook wel. Dit jaar hebben ze in Italië tegenslag, in Oostenrijk niet, verleden jaar was het andersom.

Ben er vorig jaar voor het laats geweest (midden maart) en ga dit jaar eind maart naar passo tonale maar met skipas naar madonna. Vorig jaar midden maart voldoende sneeuw. In de namiddag op zuidelijk flanken wel papperig en moeilijk te skien. De hoogste pistes lagen steeds voortreffelijk. Toen we vorig jaar zijn geweest had het daarvoor juist een week gesneeuwd. Volgens deze site ligt de grootste hoeveelheid sneeuw er pas vanaf midden februari en dan oplopend tot april. Nog geen nood dus, wachten op wat zuidenwind en de kans daarop stijgt in het voorjaar.

Eind maart zijn de temperaturen overal in de Alpen al redelijk hoog, maar in de zuidelijke Alpen nog wat hoger.
Ik zou daar daarom in die tijd niet voor een skigebied in Italie kiezen, in een hoog gebied in O. of CH. heb je meer kans op goede omstandigheden

allen bedankt voor de reacties. heb alles gevold en tot hiertoe zijn de condities er nog altijd heel slecht ze schreven zelf als er geen kunst sneeuw kannonen waren dat er dit seizoen zelf niet kon geskied worden. we hebben voor de zekerheid onze reis omgeboekt naar oostenrijk daar zal eind maart nog wel sneeuw zijn zeker.

grtz

Plaats een reactie