Kerst sneeuw?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Rauris

Wij hebben het plan om met de kerst naar Rauris te gaan om te gaan skieen (met kleine kinderen die beginnen) Kan iemand mij vertellen of Rauris dan een goede keuze is?

Een symphatieke zuiderbuur beantwoord alle vragen ivm Rauri Alle vragen over Rauris ==> http://users.belgacom.net/gc533404/ned/page1.htm

Met kerst is het meestal erop of eronder. Het ene jaar valt er in het begin van het seizoen veel sneeuw, het andere jaar zeer weinig. En dan is nog de vraag waar! Dit jaar waren de zuid Alpen aan de beurt, andere jaren de Franse of Oostenrijkse Alpen. Je moet een skigebied kiezen met enkele besneeuwde pistes buiten de dalafdaling en liefst boven de 1500 m. Zorg ook dat je eventueel in een half uur in een zeer sneeuwzeker gebied bent vb Kaprun of Obertauern.
In Rauris zit je vrij goed: vrij hoge top voor Oostenrijk (2200 m) en ook enkele besneeuwde pistes. Dit is natuurlijk geen garantie maar toch een zekerheid van 80/90%(de laatste 10 jaar). Indien nodig rij je 30 km verder naar de Kitzsteinhorn (gletsjer).
Voor kinderen is het gebied ideaal:
Vrij rustig gebied met redelijk wat blauwe pistes. Ook 2 korte (besneeuwde) oefenpistes in het dal.

Plaats een reactie