BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Saalbach

Hotels Saalbach

Het zou zomaar kunnen dat het woord ’hotel’ in Saalbach is uitgevonden. Je hebt hier de keuze uit bijzonder veel hotels. Het dorp is (samen met buurdorp Hinterglemm) zeer populair bij Nederlandse wintersporters. Saalbach heeft een uitgebreid skigebied, de liften zijn er modern, de après-ski is er bruisend en hotels zijn er dus in overvloed te vinden. Veel hotels liggen in de gezellige dorpskern. Deze hotels liggen dichtbij de liften. Je kan er ook voor kiezen om wat buiten Saalbach te verblijven (het dorp is simpelweg hard gegroeid de afgelopen jaren), maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je wat verder van de liften afzit.

Prijsniveau
Vroeger was Saalbach de wat meer mondaine plaats en buurdorp Hinterglemm wat goedkoper. Dat gaat tegenwoordig niet meer op. Beide dorpen zijn inmiddels ontwikkeld tot een soort wintersportmetropolen waar je met iedere portemonnee in een hotel terecht kan. Saalbach is misschien als dorp net even wat luxer, maar aan de andere kant vind je ook in Hinterglemm dure hotels. Wil je wat minder besteden en toch in Saalbach besteden dan zijn er ook zeker wat goedkopere hotels zodat je ook nog wat knaken over hebt om stuk te slaan in de après-ski.

Tips
Je kan in Saalbach aan beide kanten van de berg omhoog (gevoelsmatig ligt Saalbach in een kom, hoewel de weg natuurlijk nog wel doorloopt naar Hinterglemm) en dat zorgt ervoor dat je altijd wel in de buurt van liften verblijft wanneer je in het centrum van Saalbach een hotel boekt. Ook in de ’buitenwijken’ van het steeds verder uitdijende Saalbach vind je prima hotels.

Accommodatie thema's