2e helft maart

Dit onderwerp gaat over de bestemming Schladming

Natuurlijk geen garanties, maar heeft iemand ervaring met schladming 2e helft maart. Kan je in 't algemeen pistes tot in dorp verwachten, of laatste honderden meters slush met gras?

Nog paar vragen:
Is 't dorp ook leuk voor een niet skiër?
Weet iemand toevallig ook of hotel falkensteiner skishuttle heeft of dat er een skibus stopt?

Het voorliggende seizoen is van belang. Dankzij de goede kunstsneeuw waren vrijwel alle dalafdalingen nog open vorig seizoen eind maart. Begin april kwamen er overal gaten maar hielden ze het meeste nog open. De verbinden tussen Planai en Hochwürzen ligt deels op het westen, dus daar zul je het laatste stuk met de gondel moeten.
Verder veel slush onderin, maar niet al te beroerd. Hangt er vanaf of je een hittegolf treft, maar dat geldt overal. Condities zijn er kortom rond die tijd gewoon nog goed.

Verbinding Planai - Hochwurzen heeft geen dalafdaling, dus dat is zowieso met de gondel. :) Zelfs tijdens de extreem warme maand maart dit jaar hebben de afdalingen zich goed gehouden tot in het dal tot eind Maart. Geen probleem lijkt me. Ik vind het dorpje Schladming erg leuk voor de niet skiers… Ook in het dal kun je wel wat wandelingen maken en je kan als voetganger ook redelijk wat liften nemen, waardoor je ook mee kan genieten van de sfeer.

*bericht bewerkt door Joy85 op 18 aug 2017 08:25

Plaats een reactie