Ervaring 2009

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sankt Gallenkirch - Gorthipohl

22 februari 2009
Nou het zit er weer op. Twee weken Sankt Gallenkirch. Sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw. We gingen er voor en we kregen het. Ik vind het prachtig, de vierwiel drive ook, maar als de pistes in de nevel hangen en de sneeuw ook nog eens het zicht verstoort wordt de aanschaf van de liftpas voor 12 dagen toch een dure. Overigens daar geen rancune over hoor. Jammer alleen is dat het Montafon gebied op zo’n 2000 meter begint.
Volgens de sites alle afdalingen open waren, maar in praktijk blijkt dan de dal afdaling gewoon een week gesloten te zijn. Je kan dan dus alleen op grote hoogte skiën, maar dat zit in de laaghangende bewolking. Het blijkt dus dat de sites geen goede weergave van de werkelijkheid weergeven.
Het moet echter gezegd worden dat het een prachtig skigebied is met uitgestrekte piste mogelijkheden. Zo uitgestrekt dat het ondoenlijk is alle pistes na een duidelijke sneeuwval zoals de afgelopen weken gebeurde kan worden geprepareerd. Dus dan alle pistes maar niet doen. Da’s jammer want dan ben je alleen maar over kuilen en bulten aan het skiën die de snowborders vooral voor je maken. Niet boos worden nu want ik gun jullie echt alle plezier hoor.
Nu hebben wij een voordeel, het skiën is niet het allerbelangrijkste. Wandelen en genieten van de cappuccino in de plaatselijk konditorei en winkelen is ook een prima vakantie bezigheid. Alleen jammer dat die in Sankt Gallenkirch niet voorhanden is. Nee het hele plaatsje is niet toegerust voor enige verpozing. Jammer dus.
We weten het dus nu zeker: Volgend jaar weer naar onze oude stek: Ehrwald in Tirol. Mischien niet zo sneeuwzeker op 850 meter waar de pistes in het dorp beginnen. De mogelijkheden voor hoger gelegen pistes zijn voldoende in de omgeving te vinden. Hadden we echter hier geweest dan hadden we zeker onder de laaghangende bewolking op de lage pistes genoeg kunnen skiën op de Sonnehang, de Wetterstein en de Gamskar. Deze hellingen tegen de Zugspitze zijn dan goed te doen en bieden een redelijke uitdaging voor de startende tot gevorderde skiër. Verder met je gaste kaart met de trein naar Reute of Garmisch geeft weer eens een ander aspect aan de vakantie. Dat doe je natuurlijk niet als je 900 km gereden hebt voor 6 dagen skie vakantie, maar zoals al gezegd we gaan minimaal 14 dagen, dan staat er niet zo’n druk op het skiën.

*bericht bewerkt door moderator (Roel) op 08 apr 2021 08:43

Plaats een reactie