Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
1570m
Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Ja
Sterke punten
Goede locatie in het skigebied

Trafoi heeft een eigen skigebiedje (piepklein), waarvan de skilift direct vanuit het dorp vertrekt. Wie in het grotere Sulden wil skiën is ongeveer 20 minuten onderweg.

Goedkoop

Trafoi heeft een mini-skigebiedje en is vanuit elke regio net iets moeilijk te bereiken dan andere skigebieden, daarom ligt het prijsniveau hier een stuk lager dan elders.

Zwakke punten
Weinig après-ski

Trafoi is geen bestemming voor wintersporters die van après-ski houden

Overige punten
Sfeer

In de zomer is het in Trafoi aansluiten in de overvolle stoet de Stelvio op, maar aangezien deze pas in de winter gesloten is, is het dorpje erg rustig. Toch mist het dorpje wat charme, het is niet meer dan een aantal grote hotels langs de bochtige weg.

Kindvriendelijkheid

Het mini-skigebied is perfect om wat oudere de kinderen zelf te laten skiën. Er is ook een klein kinderland, maar voor veel families zal dit skigebied te klein zijn.

Bereikbaarheid

De klim richting Trafoi is eenvoudig en bevat niet veel steile stukken, je bent vanaf dal (Prad) ongeveer 15 minuten onderweg.

Klein en betaalbaar skidorp

Het dorp Trafoi ligt op 1570 meter in Zuid-Tirol, Italië. Het dorp is erg klein met een kleine honderd permanente bewoners. Het dorp heeft een klein familievriendelijk skigebiedje dat gaat tot een hoogte van 2400 meter. Het gebied bestaat voor het merendeel uit blauwe en rode pistes die wat variatie bieden aan voornamelijk beginners.

Lopend naar de piste

Voordeel van het kleine dorp is wel dat je ongeacht de accommodatie bijna overal lopend naar de piste kunt. Bovendien is een verblijf hier ronduit betaalbaar. Wil je meer dan ligt Sulden (Solda) op slechts vijftien kilometer afstand waar je een wat groter gebied tot je beschikking hebt.

Coronamaatregelen in Trafoi

In Trafoi gelden coronamaatregelen. Check altijd de meest actuele corona-informatie op de website van het skigebied.

De belangrijkste coronamaatregelen in Trafoi zijn:

  • Afstandsregels
  • Desinfectiemiddelen voorhanden
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in liften en liftstations
  • Strenge gezondheidsregels voor personeel bij liften, skischolen, recepties enz.
  • Liften en openbare ruimtes worden gedesinfecteerd

Skigebied Sulden am Ortler

Makkelijk40%21km
Gemiddeld30%16km
Moeilijk28%15km
Totaal km pistes52km
Sterke punten: Goede locatie in het skigebied en goedkoop.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Gomagoi
(1273m)
Sulden (Solda)
(1900m)
Trafoi
(1570m)
Prad (Prato allo Stelvio)
(880m)

Bereikbaarheid Trafoi

929km vanaf Brussel (toon route). Vanaf de snelweg ben je nog 89km onderweg naar je bestemming.

Route

Te bereiken via de grensovergang bij het Oostenrijkse Reutte. Houd er rekening mee dat de weg van Reutte richting de Fernpass in het weekend zeer druk kan zijn. Je hebt voor dit stuk geen vignet nodig.
Ook te bereiken via de Duits-Oostenrijkse grens bij Bregenz. In het weekend en tijdens vakanties kan het zeer druk zijn bij grensovergang (Pfändertunnel). Vergeet geen vignet te kopen, want voor elke meter Oostenrijkse snelweg heb je een vignet nodig (grofweg 9 euro voor 10 dagen).

Let op!

Wanneer je via de Fernpas of Bregenz bent gereden moet je over de Reschenpas. Wachttijden zijn er over het algemeen nauwelijks, alleen tijdens vakanties (en tijdens sneeuwval) kan het wat drukker zijn. Dit is geen moeilijke pas om te rijden.
Wanneer je via Bregenz bent gereden moet je door de Arlbergtunnel. Over het algemeen is het niet druk bij deze tunnel, maar op wisseldagen kunnen er wel wachttijden ontstaan. Zeker bij sneeuwval is dit een goede keuze, want je hoeft geen pas over. De tol voor de Arlbergtunnel bedraagt grofweg 10 euro.
Wanneer je via Reutte bent gereden moet je over de Fernpas. Zeker in de weekenden kan het op deze pas zeer druk zijn. Bij sneeuwval is deze route door de enorme files niet aan te raden. Wanneer je de pas over bent en de snelweg in het Inntal op rijdt, heb je een vignet nodig!
Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Trafoi is Innsbruck op 157km rijden.

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2020/2021VolwassenenJeugdvanaf 2003Kinderenvanaf 2006
1 dag€46.00€34.50€28.00
laagseizoen tarief, familie arrangementen en seniorenkorting van toepassing.
gratis vanaf geboortejaar 2015 Voor Trafoi kunnen andere prijzen gelden.

Wintersport checklist

1
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 1 skihuur winkels in Trafoi
2
Skilessen
We hebben 5 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!

Weerbericht

Wintersport weerbericht van vrijdag 26 februari

De naam ‘voorjaarsvakantie’ is altijd al een beetje raar gekozen, maar dit jaar had hij zijn naam eer aan gedaan. Sterker nog, als we deze week op wintersport waren gegaan had het woordje ‘zomer’ niet misstaan. Wat maken we toch allemaal mee in dit bizarre seizoen? Extremen Een paar feitjes van deze week: Chamonix (F) dat voor het eerst +20 graden (20,1) noteert in februari sinds het begin van de metingen in 1880(!

Sneeuwhoogte in de buurt

ItaliëPasso dello Stelvio6km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/6
ItaliëSulden am Ortler0cm 0cm 0cm 0cm 
0/13
ItaliëBormio - Alta Valtellina16km225cm 225cm 30cm 30cm 
0/20
ItaliëWatles19km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/3

Sneeuwval afgelopen 4 weken

7 feb5cm8 feb9 feb16cm10 feb11 feb12 feb13 feb14 feb1cm15 feb16 feb1cm17 feb18 feb19 feb20 feb21 feb22 feb23 feb24 feb25 feb26 feb27 feb28 feb1 mrt2 mrt3 mrt4 mrt1cm5 mrt6 mrt

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april