welk skigebied met kleine kinderen?

Wij zijn op zoek naar een appartement in een leuk klein skigebied. Dit jaar gaan onze kinderen van 3 en 5 jr voor het eerst op les. Aangezien wij tussen de middag weer met de kinderen willen eten, hebben wij geen groot skigebied nodig. Circa 50 km piste is voor ons al genoeg. Wel moeten er Nederlandse skileraren zijn. Als iemand dan ook nog een appartement dicht bij de piste/liften/skischool weet, dan zou het helemaal mooi zijn.

Hoi anouk;
Wij,drie gezinnen met kinderen van 4,5 tot 10,zijn afgelopen jaar naar lofer ( oostenrijk ) geweest. Klein gebied maar overzichtlijk en een zeer leuke skischool( sturm ). Prijs kwaliteit verhouding vond ik uitzonderlijk hoog. Ik heb de andere grote skigebieden in oostenrijk en frankrijk inmiddels allemaal wel bezocht en heb nu dan ook weer besloten om met de kinderen terug te gaan naar lofer.

Wij komen al jaren in Fieberbrunn. Prachtig skigebied en twee uitstekende skischolen. Ook kunnen de kinderen tussen de middag samen eten met de ski juf/meester. Alle pistes komen uiteindelijk in het dal uit.

Ik kom al jaren in fiss/serfaus een heel mooi gebied zeker met kinderen zowel in fiss als in serfaus een kinderland

Ik sluit me aan bij Andre… Fiss: Zeker doen!

Ze vraagt naar een klein skigebied. Serfuass-Fiss is een redelijk groot skigebied.

Kijk ook eens op https://www.wintersport.nl/weblog/kids voor tips om goedkoop met kinderen op wintersport te gaan.

Kleinwalsertal. Klein en vooral overzichtelijk skigebied. Weliswaar zijn de oefenpistes uitgerust met slepertjes, maar dat leren kinderen vrij vlot. Kijk maar naar de indoor skibanen in Nederland. Bijkomend voordeel is dat de route ernaartoe vrij kort is.

Skigebied Wildschonau en dan het dorpje Niederau. Heb daar zelf als mini ook leren skieen. 2 goede skischolen aanwezig (de rode heeft meer nederlandse leraren) met beide een kinderland voor de allerkleinsten. Prima pisten en als de kleinsten een keer tussen de middag met het klasje gaan eten is het de moeite waard om als ouders een dagje naar Auffach te gaan (skibus), auffach is een iets groter dorp. Heb het hier altijd prima naar mijn zin gehad:)

Zell am See is super, kijk op onze site http://www.vakantieappartementoostenrijk.nl

Pertisau aan de Achensee is al jaren populair bij onze kinderen (6,9 en 13 jaar)

kindvriendelijk en klein: kijk eens in de zugspitze arena, met name de dorpjes Lermoos en Erhwald. Is aan de duitse grens en is goed bereikbaar en goedkoop. kijk ook eens op http://www.anwb.nl/wintersport/wintersportgebieden/top-10-wi…

hey
kijk eens op http://www.groepsvakanties.org
lage prijzen en nederlandstalige kinderskigroepen!

Prijs / kwaliteit zou ik voor Kappl gaan.
Ideaal voor kleine kids én voor de ouders die ook willen skiën.
Je bent steeds in de buurt van je kinderen.
Het is een gezellig dorpje, alles bij de hand.
Zeker een keertje hun website uitpluizen ! ! ! ==> http://www.kappl.com/
En , ik heb daar geen voordeel bij hoor! :-)

Ik zag Fiss een paar keer voorbij komen.
Maar je moet alleen naar Fiss gaan als je een echt kindervriendelijk skigebied zoekt.
Je moet er geen hekel aan hebben om de auto niet meer te gebruiken.
Je moet het ook niet erg vinden dat het dorp auto luw is
Je moet ook geen echte bus fan zijn, want je loopt vanuit nagenoeg elk appartement binnen 5 minuten naar de lift.
Daarnaast moet je je ook niet storen aan veel kinderen in de restaurants die veel aandacht krijgen van de bediening. Af en toe moet je wel een potloodpunt slijpen in een restaurant en je moet je niet schamen om na het eten met een donald duck onder de arm door de auto vrije straten terug te lopen naar je appartement.
Als je een hekel hebt aan koeiengeur dan is Fiss echt niet aan te raden. Ook niet als je van sneeuwzekerheid houd. Fiss is alleen maar te bereiken via 11 fikse haarspeldbochten. Fiss ligt op een plateau, het zonneplateau genaamd. Ik durf het al bijna niet meer te zeggen, Fiss is geen aanrader als je van zon houd.
Maar zoals iemand die eerder reageerde al melde: Fiss heeft echt een nadeel. Het heeft een redelijk groot skigebied. Tenminste als je het nabij gelegen dorp Serfaus meerekend.

Conclusie: ga niet naar Fiss. Of…

Plaats een reactie