Skischoenen en dikke kuiten

Goedemorgen,

Heeft iemand nog een oplossing voor mensen met dikke kuiten die toch willen skiën? Ik heb al Lowa skischoenen, met één schnall en een ritssysteem eraan; ik krijg de rits wel vast, maar dan kan de schnall niet meer dicht.

Is er een mogelijkheid om die "rits" langer te maken of zijn er ondertussen ook schoenen die lager of breder zijn? Met al die gekke schnallen op die schoenen tegenwoordig past het zeker niet.

Of heeft iemand anders wellicht ditzelfde probleem gehad en een andere oplossing gevonden?

ROSSIGNOL R78 RTL W MT GRY 13
Simple mais si pratique, la R78 RTL W est une chaussure de ski polyvalente spécialement adaptée aux femmes.
Conçue pour être confortable, elle possède un collier spécifique qui possède une hauteur plus basse et une forme tulipée sur l’arrière pour permettre au mollet féminin de trouver sa place sans difficulté. De même, son réglage est facilité et elle offre une large ouverture pour faciliter son enfilage.
Légère, elle est idéale pour les skieuses occasionnelles qui recherchent une chaussure facile à utiliser, solide et confortable.
http://www.ekosport.fr/rossignol-r78-rtl-w-mt-gry-13,8703612…

Ik had een vriendin met hele dikke kuiten en zij had toen een model van Salomon . Die van Salomon worden niet meer gemaakt .

Ik heb dikke kuiten (en niet zo’n klein beetje) en smalle voeten. Ik had eerst lowa skischoenen, maar die bleken te breed (voor mijn voet, maar de schacht was goed).

Nu heb ik atomic hawx skischoenen. Smalle schoen, en de schacht is zeer goed verstelbaar (verstelbare micro schnallen). Voor mijn dikke kuiten perfect.

Wellicht werkt deze schoen ook voor jou.

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!

Ik heb er Head Vector voor gekocht. De head adaptable edge is nog breder.

Ik heb zelf ook aardig dikke kuiten helaas. Jaren gehockeyd. altijd tevreden met Salomon, Maar kijk anders ook eens naar fischer vacuum fit, of de Atomic Hawx, Beide perfecte schoenen ook voor dikke kuiten.

Mijn vrouw heeft ook flinke kuiten, lessen met huur schoenen was voor haar niet te doen. Ze heeft bij Duijvestein een paar van het merk Nordica gekocht en die zitten prima. Ik zou gewoon eens bij een paar winkels gaan passen. Zij had vrij snel een paar gevonden. Ik heb zelf voor een man erg kleine voeten en dat was ook niet makkelijk. Waar ze me in de ene winkel wijs maakten dat ik een dames model moest kopen bleek dat ze in een andere wel goed passende hadden. Veel passen dus en als het niet goed voelt door naar de volgende winkel. Ik ben bij Decathlon geslaagd en daar tegen mijn verwachtingen in erg goed geholpen.

Veel passen is meestal niet de oplossing en kan een verkeerde keuze makkelijk in de hand werken. In mijn winkel VS-sport in Gouda, doe ik eerst een grondige voetanalyse waarbij ook de dikte van de kuiten en stand van het onderbeen in kaart gebracht wordt. Want wat doe je als je bijvoorbeeld dikke kuiten hebt en een everted stance (o-been). Dan kan je wel een skischoen kopen die breed genoeg is voor de kuit maar kan je de schacht dan ook verstellen? Want staat de schacht niet goed dan zit de skischoen nog niet comfortabel en kom je niet goed genoeg in de vorlage. En zo zijn er nog meer addertjes onder het gras. Ik raad aan naar een skischoenspecialist bij jou in de buurt te gaan. Ikzelf vond sommige Lowa skischoenen inderdaad prima voor een brede kuit, helaas worden ze niet meer gemaakt. Tegenwoordig verkoop ik soms freerideschoenen aan mensen met dikke kuiten omdat deze heel comfortabel zijn en maar twee of drie schnallen hebben en een tulpuitgang.

welke maat heb je? ik heb hier nog een paar schoenen staan geschikt voor dikke kuiten. Head schoenen, maat 41.
2 dagen op geskied, te ruim voor mij.

Klinkt goed, ik zou de mondo point maat nog even doorgeven van deze schoen. Aan maat 41 heb je niet zoveel.

Plaats een reactie