carnaval

na jaren in januari op wintersport te zijn geweest zitten we dit jaar helaas aan de carnavalsvakantie vast van 14 - 02 tot 21-02.
aangezien we in deze vakantieperiode nog nooit op vakantie zijn geweest heb ik een aantal vragen.
we gaan vanuit limburg naar solden in oostenrijk.

  • wanneer kan je het beste vertrekken ?
  • is het raadzaam om de vrijdag al te vertrekken ?
  • wanneer omzeil je de meeste files ?
  • overdag of s nachts vertrekken ?

alvast hartelijk bedankt voor jullie reacties

Wil je de files vermijden ,dan kan je het best vrijdag nacht rijden ,weet niet welk route je gaat rijden maar rij via München die moet voor half 5 voorbij zijn ,rij via de fernpas die moet voor 5 uur voorbij zijn.
Je kan ook zaterdag morgen aan rijden

Rond münchen is altijd een ramp. Misschien heb je mogelijkheid om vrijdag te gaan rijden. Wij doe dit al een aantal jaren, en bevalt goed. Evt een overnachting NA münchen.

Wij rijden altijd op vrijdagavond weg, zodat we op zaterdagochtend rond 9 uur ankomen op plaats van bestemming. Dan kan je vaak je appartement nog niet in, maar als je je uitgerust genoeg voelt, kan je al wel gaan skiën. Een extra skidag dus, waarop we het sowieso rustig aan doen. Niet te moeilijke pistes, om een uur of 3 terug bij de auto en naar het appartement om in te checken.

Geen files 's nachts en we rijden om en om 2 uur, waarbij de ander slaapt. Wij kunnen allebei wel goed slapen in de auto, dat is wel een voorwaarde.

Op de zaterdag van vertrek checken we 's ochtends uit uit het appartement, gaan dan nog de hele dag de piste op en rijden aan het eind van de middag naar huis, achter de drukte aan. Nóg een extra skidag…

Wij rijden altijd vrijdagsmorgens weg rond 7:00.
Rijden via mannhein,karlsruhe,stuttgard, ulm over de fernpass en doen een overnachting in nassareith.
Volgende ochtend fris uit de veren,ongeveer 1:30 rijden en je bent er,skipas kopen en gaan…
Bevalt prima!!

peet3972

Afgelopen jaar zijn wij om half vijf vertrokken. Helaas tussen Stuttgard en Ulm wel veel file gehad. Wij waren rond 15.00 uur in Brand. Doen wij dit nog een keer dan denk ik dat wij om 03.00 uur zouden vertrekken.

Dit jaar vertrekken wij op vrijdagmiddag rond 13.00 uur en overnachten wij in Ulm. De volgende dag vertrekken wij dan na het ontbijt. Rijden nog zo’n 1,5 uur en dan zijn wij er. Kunnen wij de ski’s huren en nog een paar uur skiën op zaterdag.

's nachts rijden is prima maar wij komen dan zo moe aan. Wij kunnen dan echt niet meer skiën. En je mag pas vanaf een uur of 3 in je appartement. De dag duurt dan nog best lang.

wij vertrekken op zaterdag omstreeks 11.00 a 11.30 uur. Doen we nu een paar jaar en we hebben nooit file. Komen meestal omstreeks 21.00 uur op de bestemming. Helemaal super. Op de terugweg doen we hetzelfde. Zaterdag nog lekker skien over lege pistes en 's middags naar huis. Nooit meer die stress van 's nachts vertrekken en urenlange files.

1:30 rijden zijn wel de evt. file’s meegerekend,anders is het korter.

peet3972

Houd er wel rekening mee dat vrijdagmiddag in Dld altijd al druk is en dan zeker. Tevens is zaterdagochtend ook het moment dat de Oostenrijkers zelf richting piste gaan, dus of vroeg zijn (moet je wel even kijken hoe je dat ter plekke kan regelen) of wat later in de ochtend.

Hmmm. Userd dus het idee om te overnachten en dan de volgende morgen door te rijden is helemaal niet zo handig. En wij hadden het nog wel zo goed bedacht ;-(. Hoewel het ook niet heel erg kan zijn. Wij hoeven nog maar 1,5 uur dus wat file en wij zijn hooguit wat later op de eindbestemming.

@vlinder72, jullie gaan weer naar Brand? Zaterdagochtend is daar intocht van Z-Dld en lokale bevolking, zou dus zeker niet plannen om rond de openingstijd van de liften daar te rijden want je staat vanaf de snelweg (Bregenz) vast.

Beste garantie is vrijdag een heel eind Zuid-Duitsland in te rijden, en zaterdagmorgen heel vroeg (voor 07.00 uur?) over de Fernpass te gaan.
Nog mooier is op vrijdag naar Sölden te rijden en daar een extra nacht te boeken, hetzij in de acco van die week, hetzij in een andere acco.

dank jullie wel voor alle reacties.
we zullen proberen om de vrijdagochtend al te vertrekken.
ons appartement was de vrijdag nog vrij en heb dus een extra nacht geboekt.
hoop dat we hierdoor de files kunnen vermijden en dus minder reistijd kwijt zijn .

Plaats een reactie