18 jarige britse snowboardster overlijd

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180728_03637538

Beloftevolle snowboardster (18) laat het leven: “Rust zacht, kleine kampioen”
Vandaag om 10:54 Bron © Independent

FOTO: BRITISH OLYMPIC ASSOCIATION

De beloftevolle Britse snowboardster Ellie Soutter is woensdag op haar achttiende verjaardag overleden. Dat meldt Team GB, het Britse Olympisch Comité. “Ellie was een ongelooflijk populair en geliefd lid van ons team”, klinkt het in een reactie.

Ellie Soutter was specialist in de disciplines freeride en boardercross en werd aanzien als één van de beste en meest beloftevolle snowboarders van Groot Brittannië. Vorig jaar won ze nog de enige Britse medaille op het European Youth Olympic Winter Festival in Turkije. Ze had er de laatste weken een training in het buitenland op zitten, maar is woensdag in Groot-Brittannië overleden op haar achttiende verjaardag.

“Ellie was een ongelooflijk populair en geliefd lid van ons team”, laten High Robertson en Ben Hawes van het Britse Olympisch Comité laten weten in een gezamenlijke verklaring. “Onze gedachten zijn nu bij haar familie en vrienden in deze droeve tijd.”

“Deze wrede wereld heeft mijn soulmate en ‘Bessie’ van me weggenomen op haar achttiende verjaardag”, schreef vader Tony Soutter op Facebook. “Ik was zo trots op de prachtige jonge vrouw die ze geworden was. Ellie, ik zal je meer missen dan je je ooit kon inbeelden. Rust zacht, kleine kampioen.”

Door ehu

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Vreselijk. Maar waaraan is ze overleden? Dat staat nergens.

Zelfmoord @GiGi

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Shane, als dat normaal gesproken zo is staat er bij nieuwsblad.be altijd een noodnummer voor zelfmoord bij.
Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar hoe weet je dat?

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

@Shane thx.
Wat een ongelooflijk mooi verhaal, je voelt de droefheid en sympathie voor alles van de verteller/schrijver heel goed.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Nouja, mooi zou ik het niet willen noemen. Wel bijzonder vreemd, schijnbaar heeft nooit iemand iets gemerkt, was ze altijd supervrolijk, vol van het leven en heeft ze ook geen briefje achtergelaten…

I can stick uphill ice, on my saucer...

Ik bedoel niet mooi in die zin van het woord, maar de manier van schrijven. Het is met liefde voor de persoon en omgeving geschreven ipv de standaard journalistiek.

Het gene wat nog vreemder is dat de politie zegt, ze moet door en door gelopen zijn.

Er word duidelijk opgemerkt dat haar snowboarding carrière haar plezier in het leven was, het gaf haar haar vreugde. Vind dat extra mooi, vaak hoor je dat juist die druk killing is. Maar bij haar gaf het meer dan kracht.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Het is in elk geval duidelijk dat niemand wist wat dit meisje echt ergens over dacht @Birdheart.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Vreselijk voor haar familie en vrienden, en voor haar zelf ws rust. Te vaak hoor je zulke berichten met jonge mensen die het niet meer zien zitten in het leven, zonder enig teken wat hun voornemen is, zelfs ouders en goede vrienden zien het niet aankomen. Vind het heel sneu voor die kinderen en adolescente dat ze zich in hun leven zo rot voelen, maar niemand merkt iets naar buiten zijn ze heel sociaal hebben veel vrienden en plezier, zou je denken. tragisch :(

Dienten Die Alte schule

Mijn Engels is niet al te best, dus heb het niet gelezen. Maar begrijp ik nu dat ze depressief was? Misschien heeft ze het snowboarden aangegrepen om zo te kunnen “verbloemen” waar ze echt mee zat? Maar al met al, erg triest zeg…

Toen ik het las, gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen. Het zal mijn beroepswantrouwen wel zijn.

@DrPhil mag ik vragen wat je hiermee bedoeld?

Niet depressief, niemand iets gemerkt, de dag van haar verjaardagsfeest, geen afscheidsbrief, gevonden in een zeer afgelegen gebied, onduidelijke doodsoorzaak, zeer goede vooruitzichten. Lijkt mij een politie-onderzoek waard.

Her uncle Jeremy Soutter, who flew in from the UK to comfort his brother, said: “Everything was already in place for tonight. Ellie had been looking forward to it. At least a dozen people were coming from the UK for it.”
(…)
“She was as bright as a button the day before. Happy, excited about life. This is the thing that’s killing her father.
Zie voor meer: https://www.mirror.co.uk/sport/other-sports/ellie-soutter-ki…

*bericht bewerkt door DrPhil op 29 jul 2018 13:09

Onvoorstelbaar verdrietig. Alleen maar verliezers.
Maar het kan… dat niemand er iets van heeft gemerkt. Het kan.
Maar ook andere dingen kunnen dus ik schaar me wel bij de gedachte van @DrPhil serieus onderzoeken.
Wat zullen die achtergebleven mensen met ontzettend veel vragen blijven zitten.

It is an amazing world

Niet depressief, niemand iets gemerkt, de dag van haar verjaardagsfeest, geen afscheidsbrief, gevonden in een zeer afgelegen gebied, onduidelijke doodsoorzaak, zeer goede vooruitzichten. Lijkt mij een politie-onderzoek waard.

DrPhil op 29 jul 2018 12:48

Tja dat is vaak met zelfmoord. Dat heel vaak niemand het ziet aankomen. één van de gesprokenen geeft wel aan dat ze een moeilijke tijd achter de rug had en daar, dacht die persoon, overheen was. Ook geeft iemand aan dat ze wel vaker verdrietig was, maar niet depressief leek.

Probleem natuurlijk, dat je niet makkelijk kan “zien” dat iemand depressief is.

Het feit dat de vader er geen twijfel over lijkt te hebben geeft wel aan dat de politie ook niet twijfelt en het blijkbaar vrij duidelijk is. De manier van zelfmoord is natuurlijk niet bekend gemaakt, maar de doodsoorzaak zal wel duidelijk gemaakt hebben dat er geen misdrijf gepleegd lijkt te zijn.

Wel enorm tragisch. Maar het hoe en waarom zal wel nooit boven tafel komen.

Plaats een reactie