Beste winkels? (Randstad)

Lieve sneeuwliefhebbers,

Korte duidelijke vraag: wat zijn fijne, grote winkels voor de aanschaf van nieuwe gear? Waar ze weten waar ze over praten en daarnaast een ruime collectie hebben? Bij voorkeur in Amsterdam!

Deze vraag is eerder gesteld, maar de reacties zijn al weer enkele jaren oud. Het liefst dus winkels in (omgeving) Amsterdam, maar ergens anders in de Randstad mag ook. Hoor heel graag van jullie!

Skicentrum Heemskerk in Heemskerk

mama on a mission in the snow

Ski of snowboard?

Daka Amersfoort: groot assortiment ski’s en schoenen, vooral race- en pistegericht (kennis laat soms te wensen)
Norbert Maier, Rotterdam: goede service en persoonlijke aandacht, groot genoeg assortiment
Dutch Bootfitter, Amsterdam: goede bootfitter voor skischoenen

Met name voor snowboard!

Mijn favo is Cellblock in Utrecht, @Tukker zit in Scheveningen, weet niet bij welke winkel hij werkt

Mijn favo is Cellblock in Utrecht, @Tukker zit in Scheveningen, weet niet bij welke winkel hij werkt

Marijnt op 31 aug 2018 13:34

is dat niet de skihut? of hartbeach , maar weet niet of die snowboards doen of alleen zomer surfen?

Heemskerk, Daka, Norbert Maier en Bootfitter is met name allemaal voor ski.
Naast Cellblock nog fijne boardstores?

Heemskerk vind ik inderdaad interessanter voor skis. Revert95 in Haarlem, Frosty snowboarding bilthoven (van mk ski), duijvestein zoetermeer, snowcountry ( online, maar je kan ook eea bekijken daar)

Lees in andere thread dat er in verschillende Oostenrijkse skischolen geen snowboardleraren meer aangenomen worden vanwege gebrek aan klandizie.
Dan lijkt me dat er in NL ook bar weinig ruimte is voor een snowboardwinkel
In Amsterdam is er overigens al sinds jaren ook geen goede skiwinkel meer

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 01 sep 2018 22:47

Goh, gaan we weer @Wunderkammer?
Heeft een snowboarder jou iets misdaan ofzo?

Als Hondenkammer hier een schoolvoorbeeld zou zijn van een skiër, lijkt me de keuze voor snowboarden alleen maar makkelijker worden.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Zeg ik iets onwaars?

Cijfers Intersport Oostenrijk 2017:

Even more drastic is the downturn in the snowboard segment: from 40,000 snowboards sold five years ago to just 10,000 last winter – down 75 percent! “That shows that the snowboarding hype is over,” says Kim Roether, who nevertheless also recognizes positive trends: “The good news is that many people are returning to classic skiing.”

https://www.ispo.com/en/companies/intersport-balance-2017-sk…

15 jaar geleden zocht ik tevergeefs naar een goede skiwinkel in Amsterdam. Tot mijn verbazing, maar al snel moest ik concluderen: blijkbaar is er geen markt.
Dat geldt anno 2018 dus nog ietsje sterker voor het snowboarden…
Slechts 10.000 verkochte snowboards in -jawel- Oostenrijk. En in 4 jaar van 40.000 naar 10.000. Laat dat even op je inwerken…snowboarden is op sterven na dood

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 02 sep 2018 13:14

Om maar terug te gaan naar de vraag. Vroeger had je nog een paar goede zaken rond Amsterdam. Tegenwoordig zijn het bijna allemaal campingwinkels die een beetje het winterseizoen door komen met het verkoop van wintersport artikelen. In de vorige Posts zijn een aantal goede zaken opgenoemd.

May the ski force be with you !!

Zeg ik iets onwaars?

Wunderkammer op 2 sep 2018 12:29

Je blijft volledig offtopic trollen met compleet irrelevante informatie voor een zeer volwassen sport. Misschien is het tijd voor een andere hobby voor je…

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Op de man spelen is ook dan niet ok. Een Pmtje naar mij is dan slimmer…

Click. Click. Peace

En nu hier 100% on topic graag. Alle niet on-topic verwijder ik. On topic is: goede wintersportzaken (in ieder geval snowboard) in de buurt van de randstad.

Click. Click. Peace

Thanks Tiny-M! Ga bij jouw opties maar eens kijken. Kan op zich genoeg gear online vinden, maar wil eerst even de nieuwste informatie van een pro/deskundige inwinnen. Met wellicht nog met een leuke aanbieding? En kan daarna altijd nog online bestellen.

Wat zoek je eigenlijk? Voor bijv. freeriden zijn er weer andere zaken dan voor freestyle/park en voor wat serieuzer spul is de keuze ook beperkt.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Er zullen in het najaar ook weer diverse testdagen bij bijvoorbeeld Snowworld gaan komen, ook speciaal voor de snowboarders. Je kunt er heen gaan en diverse boards uitproberen, dan weet je het beste wat jij lekker vindt boarden. Daar heb je uiteindelijk meer aan dan op de verkoper zijn expertise afgaan. Die wil natuurlijk ook zijn waar gewoon verkopen.

De meeste winkels hebben de focus op de winter vanaf Oktober/November. Zou zeker even bij Snowcountry langsgaan heb ik vorig jaar mijn hele uitrusting gekocht, super mooie shop en moet zeggen heel veel kennis en enorm assortiment voor zowel snowboard als ski, daar kan geen andere winkel in Nederland tegen op.

*bericht bewerkt door Poen op 04 sep 2018 11:11

Ik ben vanuit Amsterdam juist richting Burnside in Deventer gereden voor het assortiment en de service die ze bieden. Ze geven erg goed advies en je mag ook terugkomen met een aankoop als deze niet bevallen is na een week boarden. Dat was voor mij de rit zeker wel waard en kan het daarom wel aanraden.

The Old Man zit als sinds jaar en dag op de damstraat. Ik ben er al even niet geweest, dus geen idee wat het huidige assortiment/service is. ‘Vroeger’ was the Old Man een classic!

Zie nu ook dat ze een nieuwe winkel/cafe hebben aan de Rijnstraat 205. Geen grote collecties volgens mij (hoewel ze ook een uitgebreide webshop hebben). Volgens mij wel de moeite waard om keertje langs te fietsen.

http://www.theoldmanboardsports.com/webshop
http://www.theoldmansouth.com/webshop

Langs geweest bij The Old Man op de Rijnstraat. Geen ontzettend grote winkel en ze doen alleen aan Burton, maar wel echt ontzettend kundig en professioneel personeel!

Hebben 45 minuten de tijd genomen om alle ‘nieuwe’ ontwikkelingen uit te leggen. Al hun planken en bindingen zijn gericht op Burton, maar alsnog heel veel wijzer geworden en daardoor ook toepasbaar op andere merken.

Thanks! Ga in oktober naar Cellblock en/of Snowcountry.

https://www.alpsoluutamsterdam.nl/ski
2 skileraren die een ski/fietswinkel zijn begonnen.
Niet supergroot maar wel deskundig met persoonlijke aanacht

Oops, zie dat je op zoek bent naar een board en volgens mij hebben ze alleen ski’s

*bericht bewerkt door Crayno op 18 sep 2018 12:57

Mijn favo is Cellblock in Utrecht, @Tukker zit in Scheveningen, weet niet bij welke winkel hij werkt

Marijnt op 31 aug 2018 13:34

Tukker is zelfstandige en wordt soms ingehuurd door de Skihut Scheveningen tijdens het wintersport hoofdseizoen. Ben behoorlijk van de oude stempel en heb persoonlijk grote voorkeur voor poeder rijden. Echter zie ik wel dat de ontwikkeling van met name bodemshape de laatste jaren, voor een enorm grote groep boarders positief heeft bijgedragen aan hun plezier in de bergen. Naast verkoop van hardware doe ik zelfstandig reparatie en onderhoud aan ski’s en boards. Daarvoor heb ik in Scheveningen een eigen werkplaats met de juiste tools. Hoop op een mooie winter met veel mogelijkheden zo veilig mogelijk diepe poeder te kunnen rijden.

Tukker(ik)

In Amsterdam op Ceintuurbaan zit ongeveer een jaar Behind the pines. Erg prettige mensen met goed assortiment voor snowboards. Zelf meer een skiër, dus niet veel gekocht. Zeker de moeite om even langs te gaan.
https://behindthepines.eu/

*bericht bewerkt door andreasdehaas7 op 16 okt 2018 12:14

https://www.skiwinkelhoofddorp.com

Niet groot , wel in de randstad , en een goede specialiste in skischoenen !!

Plaats een reactie