Welke ski Elan Amphibio

Hallo,
Wie kan mij helpen met een keuze maken…
Tot hiertoe heb ik altijd ski’s gehuurd maar zou graag ski’s kopen. Ik heb wel een snowboard en je weet toch beter wat uw board doet als je altijd hetzelfde hebt. Vandaar dat ik ski’s wil kopen.
Ik ski al wel enkele jaren en kom overal af maar ben geen superskiër. Ik kom ook nooit keihard van de berg. Ik neem nu en dan wel wat snelheid maar ben voornamelijk een cruiser. Zo goed als altijd op de piste.

Vorig jaar heb ik geskied met Elan amhiphio 88 XTI en tot hiertoe de beste ski die ik al heb gehuurd. Maar ik moet er wel bij vermelden dat het net een 20 cm had gesneeuwd en die ski was op dat moment zalig. Ik ben 176 cm groot en de ski was ook zo groot. Als ik er zou kopen zou ik wel voor een maatje kleiner gaan (170 cm). Net iets minder lang dan ikzelf ben dus.

Maar ik heb totaal geen idee wat deze ski doet op harde pistes.Op een harde zwarte piste durf ik nogal eens twijfelen. Ik kan het wel maar als ik iemand zie vallen, pak ik soms wat schrik op een heel steile en harde piste…

Is deze ski hier ook voor geschikt?

Mijn 2de keuze of andere keuze zou zijn Elan Amphibio 12 Ti Power shift. Dit is volgens mij ook een allmountain ski maar net iets minder breed… Misschien iets minder moeilijk om te skiën?

Ik ben wel overtuigd van het Amphibio van Elan…

Dus wie kan mij helpen. Ik kan wel een dagje gaan testen in Landgraaf bijvoorbeeld maar op dergelijke pistes, kom je ook niet veel te weten natuurlijk…

Als iemand ervaring heeft met één van deze ski’s of beide? Vergelijking zou echt top zijn…

Bedankt!

In Landgraaf of Zoetermeer kan je eigenlijk maar twee zaken NIET testen: diepe sneeuw en echte buckels. In Zoetermeer is het steil en aan het eind van de dag vaak ijzig genoeg om de grip te testen. En de snelheid en stabiliteit kan je er ook wel uitproberen.

Het karakter van de wat bredere allmountain Amphibio’s zoals de 88 XTI) is niet heel anders dan de smallere modellen (zoals de 12, 14, etc.). Het gevoel, de demping, rebound, vergevingsgezindheid bedoel ik dan. Wat wel echt verschillend is, is de breedte van de ski, en dat merk je op een aantal manieren. In de eerste plaats hoe de ski omgaat met zachte sneeuw. De bredere ski’s zinken minder ver dan de smalle ski’s. De smalle ski’s doen het op ijzige pistes weer beter qua grip dan de bredere ski’s. Ook in de bochten op hoge frequentie zijn smallere ski’s wat fijner, die kosten minder kracht en tijd om van de ene op de andere kant te krijgen.

Je moet je dus afvragen: ski ik eigenlijk vooral op harde pistes of vooral in zachte sneeuw? Hoe snel en snappy wil je je bochten kunnen maken?

En met beide ski’s kan je alles doen, alleen kost het in het ene geval meer input/kracht dan in het andere geval. En over de lengte: mijns inziens is je lichaamsgewicht, technisch niveau en wat de ski goed moet kunnen (korte bochten in de kleine ruimte - kortere ski - of juist lange bochten op hoge snelheid bijvoorbeeld - langere ski) doorslaggevender voor de te kiezen lengte dan je eigen lichaamsgewicht. Dat is meer een referentiepunt dan een factor, is mijn ervaring.

Beste @Axel-vt, het toeval wil dat ik net mijn Elan Amphibio 12 Ti te koop heb gezet:
https://www.wintersport.nl/forum/topic/421608

Deze ‘12’ doet het op hardere pistes ook prima, onder de voet is het met 74mm niet erg breed. Ik heb er zeer veel plezier aan beleefd, meestal van 's ochtends op geprepareerde pistes tot aan het einde van een lentedag op zachte en verspoorde ondergrond. Mocht je meer willen weten stuur maar een DM.

Uitrusten doe je maar in de lift.

@GiGi; @Roko

Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Mag ik ervan uitgaan dat voor het vertrouwen op een zwarte, ijzige piste je beter de Amphibio 12 Ti onder je voeten hebt maar als het wat lossere sneeuw is of in het voorjaar (slush) je dan beter af bent met de Amphibio 88 XTI? Waarschijnlijk een beetje te kort samengevat maar om ergens een vergelijking te maken…
Het is op die zwarte ijzige pistes dat ik het soms wat moeilijker heb met het vertrouwen… Eens ik in mijn hoofd beslist heb, dat het lukt, kom ik daar netjes vanaf hoor maar een ski die je het vertrouwen ook geeft, is dan zeker mee genomen :-).

Thanks again!

Voor een kort-door-de-bocht conclusie is die best geslaagd ja. ;) Grofweg is dat een van de belangrijkste verschillen tussen een (smallere) pisteski en een (bredere) allmountainski.

Nog iemand met suggesties of ervaringen met Elan amphibio 88 xti of 12 ti?

Keuze hangt denk ik ook een beetje af van wanneer je gaat skien. Als je vaak laat in het seizoen gaat is er relatief veel papsneeuw en is een allmountain handiger. Ga je altijd in bvb januari acht ik de kans groter op ijs en dan is de pistevariant beter. Over het algemeen kun je als pisteskier sowieso vaak prima uit de voeten met een pisteski.

Ik vond persoonlijk de bredere amphibio’s wat log aanvoelen, vond de piste variant wat prettiger.

Overigens zijn er op dit forum meerdere mensen die de 12Ti skien en van wat ik hoor zijn ze erg tevreden!

Ik heb elders aleerder gemeld dat ik zowel de 12ti als de 16 heb. De eerste al 3 seizoenen, waarvan 2 gebruikt in het totale gebied van Trois Vallees, telkens in januari met redelijke tot goede sneeuwonstandigheden. Afgelopen januari had ik in Trois Vallees de Fischer Motive 80 tot mijn beschikking. Deze laatste had ik op lichaamslengte van 1.76. De Elan 12ti heb ik op 1.72 en dat voelde voor mij toch prettiger. De Fischer heb ik inmiddels verkocht en daarvoor in de plaats de Elan 16 gekocht, die ik tot n u toe enkel indoor enkele keren heb geskied. Ik ben piste skiër en lichtgewicht(68 kg.), ik had spijt dat de de laatste keer naast de Fischer de 12ti niet had meegenomen. Die loopt lekker op alle soorten pistes, waarvan binnen Trois Vallees nu eenmaal een groot scala aanwezig is. Het blijft natuurlijk erg persoonlijk en ijzige pistes blijven, denk ik, voor elke ski wel lastig.

Hen48

Buiten deze ski’s van Elan zijn er natuurlijk nog vele andere modellen die in aanmerking komen. Sommige misschien nog wel meer geschikt voor wat je wil doen dan de genoemde Elans. In alle gevallen zal je echter een keus moeten maken tussen ski’s die het wat beter doen op harde en steile pistes aan de ene kant; modellen die het wat beter doen in pap en zachte sneeuw aan de andere kant (waarbij meestal de harde- en zachte sneeuwkwaliteiten elkaar min of meer uitsluiten - meer van het een betekent bijna altijd minder van het ander); of een ski die echt in het midden zit, maar die op pure pistekwaliteiten noch in de echt diepe sneeuw optimaal presteert in vergelijking met die specialisten.

En ja, je zal keuzes moeten maken. In elke ski zal iets heel fijn zijn, maar ook iets minder fijn (of iets dat als kwaliteit ontbreekt). En jij bent de enige die kan aangeven welke eigenschap je het belangrijkst vindt om te hebben/behouden, en welke je het minst erg vindt om op in te leveren. Als je kan aangeven wat je keuze daarin is, kunnen wij met je meedenken, ook buiten het merk Elan om.

Overigens is het dan ook handig om wat antwoorden te geven op de vragen hier: https://www.wintersport.nl/forum/topic/417398

*bericht bewerkt door GiGi op 15 sep 2018 08:43

Hoi,

Zonet even de vragen @GiGi beantwoord. Ik zie mezelf van niveau 7. Enkel een zwarte, heel stijle of ijzige piste probeer ik te vermijden. Ik kom daar wel af maar op zo’n pistes voel ik me niet comfortabel.

Qua snelheid zou ik me inschatten tussen gemiddeld en snel. Alhoewel ik soms mensen naar beneden zie komen tegen een snelheid dat ik nooit zou durven…

Ik ben 176 cm en weeg 85 kg.

De reden waarom ik bij de Elan Amphibio terecht kom is omdat ik vorig jaar de 88xti heb geprobeerd. Maar er lag toen verse sneeuw en het was pasen. Dus zo goed als geen harde pistes gedaan. Ik vond de ski heel stabiel was.
Een nadeel ervan vond ik wel dat de ski eerder op hogere snelheid makkelijker was dan op trage snelheid. Op trage snelheid vroeg hij veel meer inzet…

De ski die ik probeerde was 176cm lang maar ik zou de 170 cm nemen om nog iets wendbaarder te zijn.

De Elan amphibio 12 ti kom ik bij omdat deze heel goede reviews kreeg maar ik weet niet of deze dezelfde stabiliteit geeft als de 88xti. @Hulst. Is de amphibio 12 ti ook een handige ski voor verse sneeuw en voorjaarskiën met wat meer papsneeuw? En de stabiliteit?

Ik zou dus één van deze 2 wel willen kiezen omdat er zo een groot aanbod is en ik wel in het amphibio verhaal van Elan geloof.

De 12 ti zou ik nemen omdat ik denk dat deze iets makkelijker is en me meer vertrouwen geeft op een zwarte stijle, ijzige piste dan de 88xti en deze laatste zou ik nemen omdat dit zeker een stabiele ski is die het goed doet in verse sneeuw, slush enz… de stabiliteit van deze laatste spreekt me erg aan.

Dus de twijfel tussen deze 2 blijft.

Iemand ervaring met de 88xti?

Bedankt allemaal voor jullie input.

@Axel-vr. Wel speciaal. Axel en Hulst. Afstand 11km. Ik heb de 12ti nooit in papsneeuw geskied. Die heb je in januari minder snel in Trois Vallees. Misschien ook wel belangrijk. Mijn veel lagere gewicht en mijn leeftijd (2/1948). Ik ski hoofdzakelijk op techniek naar doe in beginsel wel alle pistes. Amphibio geeft extra hulp in het bochtenwerk.Heb in Trois Vallees wel meerdere keren losse sneeuw op niet geprepareerde pistes gehad. Geen probleem met de 12ti. Skiën op papsneeuw lijkt me sowieso niet leuk en dat zoek ik ook niet op. Maar goed, gezien leeftijd en gewicht, gaat wellicht elke vergelijking mank.

Hen48

Mijn veel lagere gewicht en mijn leeftijd (2/1948).

Hulst op 15 sep 2018 20:54

2 kg?
1948 jaar oud?

;)

@GiGi. Je probeert me natuurlijk uit te lokken. Amphibio heeft nu eenmaal je bijzondere aandacht. Taalkundig gezien heeft die 2/48 uiteraard alleen betrekking op mijn geboortemaand/jaar. Laat ik me toch weer uitlokken. Het zou misschien wel interessant zijn als je zou ingaan op onze grote verschillen in gewicht in relatie tot de desbetreffende ski of ski’s in zijn algemeenheid.

Hen48

@thanssens,op een forum van 2016 las ik dat je de amphibio 84 xti had gekocht.
Kan je misschien wat info geven aub. Ik zou namelijk graag de 88xti kopen maar twijfel nog wat mbt de prestaties op zwarte ijzige pistes… Op die pistes ontbreekt het mij aan vertrouwen.
En ze zijn toch wel wat vergelijkbaar met de 84xti die jij hebt?
Als.het de 88xti niet wordt, ga ik voor de amphibio 12 ti.

Ik gebruik de ski’s bijna uitsluitend op de piste hoor maar in alle condities… Hard, verse sneeuw van 30 cm, ijzig, slush in het voorjaar. Zelfs op 1 dag kan je 3 verschillende sneeuwcondities hebben dus ik zoek een ski die alle 3 aankan. En vorig jaar heb de 88xti al geprobeerd. Was uitstekend maar wel met verse sneeuw… De ski was voor mij wel iets te lang dus sowieso zou ik naar 170 cm gaan (ben zelf 176 cm).

Maar twijfel.dus uw ervaring met de 84 xti is welkom en zeker deze op harde en ijzige ondergrond.

Bedankt!

De 88 is de stevigste en stabielste ski in de allmountainlijn (dus iets steviger dan de 84, 80 etc.). Die vergelijk je nu met de Amphibio 12, die bij lange na niet de stevigste is in díe lijn (dat is de 16). De stabiliteit van de 88 XTI ga je bij Elan alleen maar vinden in de Amphibio 16 TI of een ski uit de consumenten race-lijn. Maar die zijn allemaal vrij smal (resp. 73 en 69 mm) en ik snap waarom je daar niet voor kiest (breedte).
De 12 is dus een stuk minder heftig, maar wel wat breder dan de 16. Als je kijkt naar de niveau-indicatie die Elan er zelf aan geeft (voor de onderlinge vergelijking van ski’s binnen een merk kan je het best als meetlat gebruiken), zie je ook dat de 12 een iets minder hoge niveau-indicatie heeft. Bovendien wordt de 12 niet in erg lange lengtes aangeboden. Dat is voor mij ook een indicatie dat die ski bedoeld is voor minder zware, minder snelle, minder krachtige skiërs. Op basis van dat alles zou ik de 12 dus ook niet aanraden. Je zal daar niet de stabiliteit op vinden die je zoekt. Niet voor een skiër met jouw postuur en ervaring, maar ook niet in vergelijking met de 88 XTI.
Als je dan gaat kijken naar de 84 XTI en de 80 TI - die zijn ook beiden wat minder stevig en stabiel dan de 88 XTI. Kortom: ik denk dat je die specifieke eigenschappen die je zo fijn vindt in de 88 XTI niet bij een andere ski van Elan gaat terugvinden, tenzij je op een smalle ski terecht wil komen.

Een 88 gaat IMHO echt niet werken op ijzige zwarte pistes met niveau 7.

*bericht bewerkt door DrPhil op 16 sep 2018 08:38

Ik heb vanochtend in Zoetermeer de 84 XTI in 176 onder geklikt voor je. Staat van de piste op dat moment: al tamelijk kapot geskied met de relatieve drukte, maar lang niet zo erg als een paar weken geleden, toen de sneeuwlaag nog een stuk dunner was. Maar goed, wel flink afgeschraapt in het midden (nog geen ‘ijsplaat’ te noemen, maar als je er niet op bedacht bent toch wel verrassend glibberig); al die sneeuw is terecht gekomen aan de zijkant van de piste, waar dan ook verplaatsbare hopen losse, rulle sneeuw liggen, waar je altijd wel grip hebt.

Op het afgeschraapte stuk was het gewoon echt niet leuk; terecht komen in die losse sneeuw is op die ski’s een verademing. Dus hebben deze ski’s grip op een keiharde of ijzige zwarte piste? Ik denk het niet (Zoetermeer is een stuk minder steil dan een zwarte piste en dus al geen lolletje). De 88 zal daar niet ver vanaf zitten (zeg ik op basis van mijn herinnering aan die ski; hij hing helaas niet in het testrek).
Globaal in rapportcijfers uitgedrukt (die grip en lijnvastheid)… Als een consumenten slalom ski met het meeste grip een 10 krijgt, krijgt een goede pisteski een 8 of 9, een hoop allmountains die ik ken van dezelfde breedte als de Elan (en sommige breder), krijgen een 7-8. De 84 XTI zou ik nog geen 6 geven eerlijk gezegd.

Ter referentie: ik ben 1,82 lang, weeg 86 kg en ski niet erg agressief of krachtig, ook niet erg snel (vandaag zeker niet).

@GiGi

Bedankt voor het testen en de feedback. Zoals eerder vermeld vond ik de 88xti een fantastische ski met verse sneeuw maar ik heb deze niet aan mijn voeten gehad met harde of ijzige piste.
Jouw feedback is dan ook zeer intetessant omdat volgens mij de 84 wel aanleunt bij de 88xti.
Alhoewel je in sommoge reviews kijkt dan krijt die 84xti wel een mindere score dan de 88xti maar er wordt niet bij vermeld waarom en dat kan natuurlijk zijn voor de stabiliteot of kwaliteiten in de losse sneeuw.
Ik ga toch nog even wachten met een aankoop en eens kijken welke ik in landgraaf kan testen.
Nogmaals bedankt voor de feedback!

Hoe breder je gaat, hoe comfortabeler in zachtere sneeuwomstandigheden en hoe minder grip je op steilere ijzige pistes hebt.
Smallere ski (piste ski) zal eerder grip hebben op steilere pistes, maar minder comfortabel skien in slush of poeder.
Even kort door de bocht gezegd…

Mijn ervaring is dat je met een piste ski makkelijker door de slush en poeder gaat dan met een bredere ski op ijzige steilere stukken. Zeker wanneer je aangeeft dat je je daar nog niet comfortabel bij voelt, zou ik eens kijken naar een pisteski.

Ik zou vooral zelf gaan testen en niet zo maar afgaan op mensen die een ski “ook wel eens geskied” hebben, techniek en skistijl wil een hoop bepalen hoe de ski geskied wordt.

@GiGi

Bedankt voor het testen en de feedback. Zoals eerder vermeld vond ik de 88xti een fantastische ski met verse sneeuw maar ik heb deze niet aan mijn voeten gehad met harde of ijzige piste.
Jouw feedback is dan ook zeer intetessant omdat volgens mij de 84 wel aanleunt bij de 88xti.
Alhoewel je in sommoge reviews kijkt dan krijt die 84xti wel een mindere score dan de 88xti maar er wordt niet bij vermeld waarom en dat kan natuurlijk zijn voor de stabiliteot of kwaliteiten in de losse sneeuw.
Ik ga toch nog even wachten met een aankoop en eens kijken welke ik in landgraaf kan testen.
Nogmaals bedankt voor de feedback!

Mijn excuses om 2 keer hetzelfde bericht te plaatsen. Stond nog open op plaatsen gedrukt.

@Benny
Hoi, in een topic las ik dat je in 2016 de Elan 84xti hebt gekocht.
Mag ik je vragen wat uw ervaring is met de stabiliteit en hoe deze ski het doet op ijzige pistes en harde ondergrond? Uiteraard mag je ook wat vertellen over uw niveau qua skiër wat natuurlijk belangrijk is om uw ski s onder controle te houden in moeilijke omstandigheden.
Bedankt!

Een jaar of 3 geleden in Zoetermeer de ski test dag gedaan, en telkens kwam voor mij op dat moment de Elan 88 Xti er als fijnste uit.
had een beter gevoel dan bij de andere modellen, en het zag er ook van beneden af aan goed en strakker uit. ski voornamelijk piste.
ik ben een wat “oudere”, en stevige skiër met 45 jaar ervaring op de teller… ;-)
ervaringen met de Elan 88 Xti tot nu toe:
stabiel tot zeer stabiel op hoger snelheden en ruime bochten. lekker hard en diep snijden en lopen dan heel fijn door.
zo hard en snel dat je met je hand de piste kunt aanraken zonder dat je onderuit gaat dus. zonder stokken dat dan weer wel.
wat lastiger op lage snelheid met scherpe bochten. kost dan iets meer vermogen maar dat maak ik goed met het ietsjes extra aan gewicht…
diepe poeder en zachte sneeuw geen probleem, harde sneeuw en ijzige ondergronden iets lastiger. ik ben een old school skiër, en dus vroeg aangeleerd scherp te kunnen kanten en je houding zo aan te passen aan de piste.
begin dit jaar een paar maal de Harakiri in Mayrhofen af geweest. pittig ding van 78 gr.
dacht nou… dat gaat wat worden dan met deze planken! viel heel erg mee en ging super goed eigenlijk.
ik ben er zeer tevreden over, wel heb ik gemerkt dat ik na de aanpassingen aan mijn schoenen waardoor de stand en druk anders is geworden de skies nog beter bevallen dan voorheen. maar ga ervan uit dat dit nu geen rol speelt in je keuze.

Neerslag maakt niet gelukkig, gelukkig maken ze sneeuw...

begin dit jaar een paar maal de Harakiri in Mayrhofen af geweest. pittig ding van 78 gr.

HV180 op 18 sep 2018 10:39

78% ;)

@HV180

Bedankt voor je reactie. Vorig jaar heb ik in Val d’isere met de 88xti geskied. En dat was inderdaad een fantastische ski met heel veel stabiltiet. Het voordeel was dat het met pasen was en dat we ook nog verse sneeuw hebben gehad. Ik heb de ski dus niet kunnen proberen op een harde piste en daar twijfel ik dan aan…
Ook wel een nadeel vind ik bij deze ski, is dat ze vraagt om hard te gaan. De ski komt pas tot zijn recht als je sneller skiet. Maar ik ski ook wel eens graag rustig en dan moet je extra werken met deze ski.
Mijn niveau is ook maar 7/10 en daarom twijfel ik aan de 88xti. Met zachte sneeuw is het geen probleem voor mij met deze ski maar op harde stijle pistes, vrees ik dat de ski mij niet genoeg vertrouwen geeft.

Ik ben 176 cm groot en weeg 85 kg. Ik heb de 176 cm geskied maar mogelijk zou ik deze wel eens willen proberen met 170 cm. Ze wordt ook aanbevolen voor -10 tot +5 en bij bij zou het dan -6 zijn dus dat moet lukken denk ik dan. Qua snelheid en floating ga ik dan misschien iets verliezen maar volgens mij komt dit dan ten goede om iets gemakkelijker korter te kunnen draaien…

Ik dacht dan aan de Elan Amphibio 84 xti maar volgens @GiGi is dit zeker geen goede ski op harde, ijzige ondergrond dus dat idee is voorlopig weg en dan kom ik toch weer terug bij de 88xti.

Ik twijfel ook nog om niet voor de Elan Amphibio 12 ti te gaan. Deze is iets breder dan de 14 en 16 dus misschien toch terug die richting denken, ook omdat ik maar een niveau 7 heb en volgens mij de 88xti pas bij niveau 8 of 9 ideeal is?

Alle meningen zijn welkom.

De grootste beperking die je jezelf oplegt is dat je per se een Amphibio ski van Elan wil. Ik denk dat de voordelen die jij ziet in Amhibio kleiner zijn dan de mogelijkheden op een betere match van een ski aan jou als skiër en wat je ermee wil doen, onder aan de streep.

Kijk voor de grap eens naar…
De inmiddels overjarige Fischer Motive 86 TI (86)
De eveneens overjarige Nordica Nrgy 85 (85)
De echt flink overjarige Nordica Hell & Back Fuel (80)
De Völkl Kanjo (84)
De 2017-2018 K2 iKonic 80 TI (80)
De K2 iKonic 84 TI (84) - als je mij geld zou geven om voor jou wat te kopen zou het een van deze laatste twee worden denk ik.

*bericht bewerkt door GiGi op 18 sep 2018 14:08

Laat ik die K2 80ti nou te koop hebben staan op marktplaats in jouw lengte ;) …maar zonder gekheid, ik denk dat Gijs gelijk heeft dat er echt betere ski’s zijn in het segment waar je kijkt…mocht je een keer willen uitproberen in zoetermeer dan hoor ik wel van je.

https://www.marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1322759075.htm…

Wat is dat nou? En het waren zo’n geweldige ski’s. Dure hobby zo 🧐

@GiGi
Hoi Gijs, Je hebt misschien wel gelijk met die Elan maar ik denk dat jij ook een beetje anti Elan bent (kom dit op meerdere topics tegen)
(grapje hoor).

Maar omdat ik vorig jaar met die 88xti heb geskied en die beviel me echt goed ook al dat deze volgens mij eigenlijk boven mijn niveau is dat ik zoiets van ‘Dat is het’. Wat een stabiliteit, ging mooi over de bubbels zonder dat dit kracht kostte, slush zalig,… Maar zoals reeds eerder gezegd die harde ijzige pistes die ik daar niet mee geprobeerd heb en die telkens weer mijn vertrouwen aantasten.

En dan slaat de twijfel toe…

Ik ga maar eens proberen te testen op skiverlof en mijn aankoop nog enkele maanden uitstellen.

Zou trouwens graag mee gaan testen maar ik ga dat bij mijn wederhelft niet verkocht krijgen. Vorige week een skiverlof naar Tomorrowland winter geboekt in maart, waar mijn vrouw ook niet bij gaat zijn en vorig jaar ben ik 3 keer ook zonder mijn vrouw weg geweest dus ik ga het nu niet nog eens wagen. De kerk een beetje in het midden houden…

Het klopt dat ik wat sceptisch ben over Amphibio; het klopt ook dat ik vind dat voor wat grotere skiërs die veel stabiliteit (en energie en rebound) zoeken Elan vaak niet de beste opties biedt.

Over de 2017-2018 Elan GSX en SLX ben ik overigens erg te spreken. Maar dat zijn dan ook hun meest stevige modellen (consumenten race-lijn), en ze hebben geen Amphibio meer.

*bericht bewerkt door GiGi op 18 sep 2018 15:33

Plaats een reactie