Tochten met kids: welk gebied?

Voor dit jaar zijn we op zoek naar een gebied waar we wat langere tochten kunnen maken met de kids. Heeft iemand een suggestie? Eerste week van Maart (carnaval).

Kids zijn 8 en 11 en zitten op niveau Brons/ Goud in het Franse systeem. Komen vlotjes en slippend een pittige rode piste af en ze kunnen ook al wat carven.

Wilderkaiser en PDS leken ons twee mogelijkheden omdat we die zelf al geskied hebben. Beetje uitgestrekt gebied en meer natuur dan feestgedruis, dat is wat ons het meeste bevalt. Alle tips welkom.

Le Grand Domaine misschien? Zelf niet geweest, maar lijkt goed te bieden wat je zoekt. En in Italië kan ik Alta Badia en aanverwante gebieden aanraden.

Portes Du Soleil, heerlijk voor tochten met kinderen!

❄️

PDS inderdaad zeker en Grand Massif is ook leuk. Vooral de groene piste bij Morillon loopt leuk door de bossen heen.

Het Franse deel van Via Lattea! Leuke pistes, vrij rustig en heerlijke (goedkope) restaurantjes… Als dat te klein is maak je enkele dagen de oversteek naar het Italiaanse deel!

Click. Click. Peace

Espace Diamant! Echt een fantastisch gebied om met kinderen te skiën. Behoorlijk groot, nergens echt moeilijk, overal heerlijk tussen de bomen en vooral: niet druk en geen snelheidsduivels op de pistes!

Espace Diamant! Echt een fantastisch gebied om met kinderen te skiën. Behoorlijk groot, nergens echt moeilijk, overal heerlijk tussen de bomen en vooral: niet druk en geen snelheidsduivels op de pistes!

paolie op 24 sep 2018 10:15

Ook een hele goede inderdaad!

Click. Click. Peace

En voor nog een andere suggestie:
Utah. Niet echt lange tochten qua kilometers, maar wel qua interessant terrein.
Als je kinderen dus al aardig ski niveau hebben, en je wil ze eens de kans geven om veel ongeprepareerde sneeuw te kunne skien, dan kan dat veilig in Noord-Amerika*. Hierdoor kun je dan ook samen leuke, avontuurlijke routes doen. En met de vaardigheden die ze opdoen, kunnen ze dan later in Europa makkelijker skiroutes en buckelpistes skien, om tochten met jullie te maken, En ook beter aan een off-piste cursus deelnemen.

Amsterdam - Salt Lake City is een rechtstreekse vlucht met de nieuwste vliegtuigen van Delta.
Vanaf het vliegveld rijdt je in minder dan drie kwartier naar Big- of Little-Cottonwood Canyon.
Maart is geen vakantie in Amerika, dus buiten de weekends rustig, tegelijk is het de beste sneeuw.

Big Cottonwood Canyon(Brighton en Solitude)is echt rustig, bijna geen bebouwing en geen feest gedruis. Lekker natuur en sneeuw. Veel sneeuw. Buiten Japan nergens ter wereld zo veel kans op sneeuw.

Utah heeft een 5th en 6th grade(=groep 7/8)ski paspoort, gratis skien voor die kids. (https://www.skiutah.com/passes/passports)
Verder heeft Brighton bijvoorbeeld ook een kids ski free aanbod. (http://www.brightonresort.com/kids-ski-free/).
Ikon (base)pass is al niet meer zo goedkoop als eerder in het jaar, maar nog steeds wel aantrekkelijk als je lang de tijd hebt, zeker de kids prijzen:
https://www.ikonpass.com/en/ikon-base-pass
Ogden, is helemaal rustig, maar eind Maart al wat minder zeker qua sneeuw kwaliteit.
https://www.visitogden.com/things-to-do/ski-snowboard/?utm_s…

*https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/352061/kinderen-en…
*http://mountainacademy.salomon.com/en/demo/18/what-is-off-pi…

*bericht bewerkt door Slim op 27 sep 2018 18:00

Via Lattea! En dan met Montgenèvre als uitvalsbasis. Dat gebied is op zichzelf al erg leuk met kids, en het is ook nog eens verbonden met het Italiaanse deel. Je kunt daar echt serieuze tochten maken.

En anders le Grand Massif (Flaine), of Val Cenis (oversteek naar Termignon).

O, en de Zillertal Arena. Ook erg leuk voor tochtjes.

Grand Domaine, heel makkelijk om tochten te maken, her en der picknickruimtes om.binnen je eigen boterhammen op te eten. Ook leuke ‘belevenissenpistes’ gericht op kinderen.

Plaats een reactie