Nieuw snowboard - ROME MOD

Goedenavond,

Aangezien dit de ideale tijd is voor een nieuw board, ben ik dus hard op zoek!

Na de site goed door te lezen en dan ook het forum met tips voor een board - https://www.wintersport.nl/forum/topic/314935. Hieruit schaal ik mezelf op categorie niveau 8.

Op dit moment heb ik een burton board, maar ik wil overstappen op aan ander merk. Zelf rij ik veel all mountain maar wil ik ook wat meer het park in.

Op dit moment heb ik het volgende board in gedachte;
Rome - MOD 2019; http://www.romesnowboards.com/boards/mod/

Nu heb ik de volgende vragen;

  • Hebben jullie wellicht goede tips en/of ervaringen met Rome boards?
  • Hebben jullie nog tips voor goede boards?

Hopelijk kan iemand me hiermee helpen :)

Bedankt alvast!

Misschien ook handig om te weten welke Burton je huidige board is en waar je nu het gevoel hebt tekort in te komen. Dan kunnen mensen misschien iets gerichter helpen. Heb je ook al wat andere boards getest? Wat beviel je daar wel/ niet aan?

Daarnaast nog een tip o.a. 9 november kun je boards testen. Helaas geen Rome, maar wel veel andere merken https://m.facebook.com/events/2362279837121002/?event_time_i…

Rome maakt hele leuke boardjes! Kijk ook eens naar Harbor, vind ik zelf erg mooie boards en hoor er alleen maar goede dingen over ;)

Het ligt er een beetje aan wat je verstaat onder “wil ik ook wat meer het park in”. Volgens Rome heeft de MOD een flex van 9, en samen met alleen maar camber onder je voeten geeft dat dus een behoorlijk agressieve plank. Zou niet mijn eerste keuze zijn voor een all-mountain waarmee je wat vaker het park in wil duiken.

Ik zou zelf bijvoorbeeld voor een Capita DOA (defenders of awesome) gaan. Wint al een paar jaar de GoodWood award van Transworld snowboarding in de categorie all-mountain freestyle boards. Heeft een flex van ~6 en lichte rocker in tip-tail wat hem wat speelser en vergevingsgezinder maakt.

https://www.blue-tomato.com/nl-NL/product/Capita-Defenders+O…

Is o.a. te testen op 9 november in snowworld ;)

Plaats een reactie