Vervoer binnen Ski Amade

Dit onderwerp gaat over de bestemming Salzburger Sportwelt

Beste leden,

Aankomende februari ga ik met een groep vrienden op wintersport in Flachau/Salzburger Sportwelt dit skigebied maakt deel uit van het overkoepelende Ski Amadé. Ik weet inmiddels dat de skipas voor het gebied ook geldig is voor alle andere skigebieden die deel uit maken van de Ski Amadé zoals Schladming/Dachstein.

Wij zouden graag een dagje vanuit Flachau naar Schladming willen gaan, maar ik heb weinig kunnen vinden over openbaar vervoer tussen de gebieden. Wij zijn een groep jonge lui die allemaal wel van een goede apres ski houden

Heeft iemand ervaring met het vervoer tussen de verschillende skigebieden? Of is de auto de enige mogelijkheid om van het ene skigebied naar het andere skigebied te gaan binnen Ski Amadé?

alvast bedankt!

Beste,

dit ga ik volgen…
Wij zitten in februari in Alpendorf. Omdat het niet geheel duidelijk is op het busschema is mijn vraag: kan men met de bus van Flachau naar Alpendorf reizen? Of is dit misschien beter al skiënd te doen?

Gr

https://www.snow-space.com/en/Villages/St.-Johann/Winter/Ski… .
Je kan ook vlot “toertje” skien,
Alpendorf omhoog Skien tot lift verbinding Wagrain, Wagrain naar Flachau.

  • Je kan ook van Alpendorf vrij gemakkelijk naar Zauchensee gaan, dan heb je wel skbus nodig (Grafenberg Kleinarl (10 min rijden alle +/-15’ ) en in Flachauwinkel kort verbinding met "treintje "
    Hieronder link naar alle skibussen in de regio.
    https://www.skiamade.com/en/services/ski-buses

Vanuit Alpendorf via Wagrain/Flachau is wel redelijk rap te doen. Nu die G link er is, kom je ook makkelijker naar de andere kant van Wagrain. Maar of het veel zin heeft om dan naar Schladming te gaan?

In dit topic ook nog wat info wellicht https://www.wintersport.nl/dorpen/filzmoos/forum/topic/23061…

Wij zijn een aantal jaar geleden een dag in schladming geweest vanuit flachau. Dit hebben wij toen met de auto gedaan , juist omdat de busverbindingen wat omslachtig waren, en niet zeer regelmatig .
Met de auto was ik volgens mij een half uurtje onderweg van flachau naar schladming .

Ja maar, we zouden 's morgens vanuit Alpendorf naar Flachau skieën en een dagje in Flachau skiën/boarden. Kan men dan met de bus (eventueel taxi) terug naar Alpendorf of is dit beter skiënd te doen? Een andere optie is natuurlijk ook 's morgens met de wagen tot in Flachau rijden…
Gr

https://www.snow-space.com/en/Villages/St.-Johann/Winter/Ski…

@KOTH wellicht kan je hier wat vinden. Gaat dan wel om de verbinding Wagrain-Alpendorf.

THNX Sjaak27

Plaats een reactie