Afstudeerplek studie Commerciële Economie in Oostenrijk!

Hoi!

Ik ben op zoek naar een afstudeerplek op het gebied van marketing/ sales/ communicatie in een Oostenrijks/ Duits skigebied!
Het is voor de opleiding Commerciële Economie (Specialisatie International Marketing).

Hebben jullie wellicht tips? Bergbahnen, Tourismusverband of een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Oostenrijk of Duitsland en die wintersport gerelateerd is? Werken er ook Nederlanders op de marketingafdelingen van verschillende skigebieden naast de einheimische?

Alvast bedankt voor uw reactie!

JAB

Dag Arjan,

Ik ben een jaar geleden in de Zillertal Arena geweest om een evtentuele stageplek te bespreken op de marketing afdeling in Zell.

Voor zover ik weet werken ze hier graag met Nederlandse stagiares, echter zit hier wel een maar aan.

In Oostenrijk vinden stages vaak plaats in de vorm van een ‘praktikum’, dit is een stageovereenkomst waarbij je een relatief hoge stagevergoeding krijgt. Echter verwachtten bedrijven dan wel dat je voor 95 tot 100% inzetbaar bent voor het bedrijf. In Nederland zijn studenten vaak gebonden aan een onderzoek, dit maakt het uitvoeren van een praktikum in Oostenrijk dus een stuk moeilijker.

Ben je ervan bewust dat ze dus andere verwachtingen hebben van een stagiair dan wij hier in Nederland. Daarnast is beheersing van de Duitse taal ook erg belangrijk.

Ik raad je aan om enkele gebieden te mailen, liever te bellen. Mocht je er alsnog niet doorheen komen dan kan ik je misschien met een skigebied in Oostenrijk in contact brengen.

Veel succes

*bericht bewerkt door jessehuijers op 17 dec 2018 13:57

Plaats een reactie