Met openbaar vervoer van België naar Alpe d'Huez

Hoe kunnen 10-tal jongeren met openbaar vervoer best van 8500 Kortrijk of 9000 Gent (BELGIE) naar Alpe d’Huez, week van 1/2/19, accommodatie al geboekt. dank bij voorbaat voor advies

Hallo kroket…dat wordt geen simpele…

Als je 2 personen met een rijbewijs hebt dan zou ik zeggen: huur 2 busjes en rij gewoon naar ginder. Zal per persoon veel goedkoper zijn dan met openbaar vervoer.

Is dat geen optie is zal je met de TGV naar Grenoble moeten reizen om daar dan de bus te pakken. https://www.transaltitude.fr/ verzorgt blijkbaar een direct verbinding.

Ik heb het vorig jaar gedaan. Zoals @Skiwi zegt, TGV nemen in Lille (dicht bij Kortrijk) tot in Grenoble. Vanaf daar kun je de bus nemen. Omdat ik laat toekwam reden er geen bussen meer, taxi was ongeveer 120€ denk ik.

Als je om 07:13 de trein naar Lille pakt, daar de TGV maar Lyon en vervolgens de gewone trein naar Grenoble, ben je om 13:38 in G.
Vervolgens gaat er om 16:30 een bus en ben je om 18:05 in AdH (er gaat er ook al één om 13:45, maar dat red je niet)
Vanaf Gent is het v 07:47 en ben je om 14:40 in Grenoble; alleen moet je dan in Paris van Gare du Nord naar Gare du Lyon

Internationale trein verbindingen pluis ik altijd uit op http://www.sbb.ch, die hebben de meest gebruiksvriendelijke interface (in mijn optiek dan)

Rob

Rijden er geen wintersport bussen daarheen ? Kijk eens bij snowtime, die hebben volgens mij ook vertrek vanaf belgie

Dan zal je eerst naar Grenoble moeten gaan. Flixbus rijdt daarheen.

Hallo kroket…dat wordt geen simpele…

Skiwi op 13 jan 2019 16:25

Valt best mee denk ik.

Kortrijk-Lille-Lyon-Grenoble op minder dan 6u. Dan een bus of taxi.

Een tip: Bekijk of een interrail pas niet goedkoper is dan een gewoon treinticket. Als je bijvoorbeeld vanaf Lille zou vertrekken, dan kan je de one-country pass kopen voor 127 euro. Daarmee kan je gedurende één maand op drie dagen onbeperkt met de trein reizen. https://www.interrail.eu/en/interrail-passes/one-country-pas…

De taxi zal op 30 euro pp komen.

*bericht bewerkt door Arnh op 14 jan 2019 16:54

Plaats een reactie