Copper Mtn & Winterpark, Colorado

Recent was het weer tijd voor onze jaarlijks skitrip met een bevriende familie. Dit jaar stonden Copper Mountain en Winter Park op de kaart. Zeven jaar geleden gingen we voor het eerst skien, ook in Copper Mountain, en het is nog steeds leuk. Het is wel verbazingwekkend om te zien hoe de kinderen opgroeien! 7 jaar geleden nam mijn oudste (toen 3) voor het eerst les, de jongste pas 2 jaar later.
2012, eerste keer skien voor de oudsten:

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/11a1d6744a0eef849ed1dee0...

Dit jaar skien ze (8 en 11) bijna alles op de berg, buckels, steile bowls, bomen, verspoorde poeder of Tiefschnee, ze gaan er met plezier doorheen!

We vielen meteen met onze neus in de boter(of liever gezegd, sneeuw). Het begon in de vroege uurtjes voor onze eerste dag te sneeuwen, en hield pas 's avonds weer op.
Hierdoor was het de eerste dag in Copper Mountain weliswaar niet diep, maar wel overal verse sneeuw. Mede omdat het nog donderdag voor het lange weekend van presidents Day was, was het erg rustig en hadden we dus veel sporen in de verse sneeuw. Toen we na een paar opwarm rondjes stonden te overleggen waar we nu heen zouden gaan, kwam er een skipatroller voorbij, die riep dat hij op weg was om "Spaulding Bowl" open te gaan doen. Wij natuurlijk direct achter hem aan! Voor onze neus maakte hij de afsluiting open en hadden we de hele bergkom vol verse poeder voor ons alleen!

!undefined
De rest van de dag veel verspoorde sneeuw, maar steeds heerlijk vers.

De volgende dag, vrijdag, ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling: met de gratis snowcat naar Tucker Mountain. Dit is een "inbounds" bergrug zonder liften, helemaal achter in het skigebied. Op vrijdag en in het weekend kun je met een gratis snowcat omhoog naar de bergkam, en dan loop je net zo ver als je zin hebt. Op vrijdag heb je dus alle sneeuw die vanaf maandag gevallen is voor je neus.
Omdat mijn 8 jarige dochtertje niet zo gecharmeerd was van het hiken op 3600m, namen wij de eerste optie om af te dalen: "Nacho". Bovenaan harde windbuff maar vanaf de boomgrens heerlijke poeder, en geen spoor te zien!
!undefined Dat is dus hetzelfde meisje datief de foto bovenaan aan in de wandelwagen zit!
!undefined

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/3f86763c15f8479f1e107b17...

De laatste dag in Copper begon goed: buckelpiste met een dikke laag poeder er overheen, heerlijk! Mijn oudste geniet ervan:

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/c88b827154a5be9a96cf4a7f...
Wat een een verschil in 7 seizoenen! Voor mezelf ook trouwens, toen voor het eerst echt skien, voorzichtig groen en blauw. Zwarte pistes en buckels waren levensbedreigend ;-) Uit de oude doos, mijn oudste dochter en ik in 2012:
!undefined

*bericht bewerkt door Slim op 24 feb 2019 00:46

Nice! 👍

Bla, bla, bla.

Mooie hobby die we allemaal hebben…

Mooie hobby die we allemaal hebben…

Pirmin op 24 feb 2019 09:37

Wat ik er ook zo leuk aan vind, is dat we het al heel snel echt samen met de kinderen konden doen.

*bericht bewerkt door Slim op 24 feb 2019 17:23

Na Copper Mountain verplaatsten we ons naar Winter Park. Helaas hield het toen ook op met sneeuwen dus het was uit met de poederpret. Wel bleef het erg koud dus de sneeuw die er lag bleef in goede staat, lekker los en zacht.

Inmiddels was het de zondag voor President's Day, dus erg druk. Maar door slim te kiezen waar we skiënd, en wat later te lunchen, konden we wachtrijen vermijden.

Winter Park, en dan vooral de Mary Jane kant staat bekent om z'n buckelpistes. In feite zijn alle zwarte ruit pistes buckelpistes. De meeste zijn niet zo erg steil, op een kort stukje na. Heerlijk om te spelen.

Toen het weer maandag wat opklaarde besloten we om naar de "Cirque" te gaan. Dit is een alpiene kom die je via een brede bergrug bereikt. Het is ongeveer 1.5 km lopen(op 3600m) of je kunt in een grote bak achter een snowcat aan.

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/6bd1d0b10226fc69f0e35197...

Voor mijn jongste was het de eerste keer dat ze er heen ging.
De bowl was al kompleet verspoord, maar nog steeds diep en zacht, en geen buckels.
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/16ac4c5a9cc9926aac545a10...

Nog een paar dagen skien besloten we om woensdag wat "side country" the skien. Vanuit het skigebied de boundary uit, een klein stukje lopen op vellen en lekker wat onverspoorde sneeuw naar beneden skien.
!undefined
!undefined

Leuk om te lezen @Slim

May the ski force be with you !!

Plaats een reactie