Ski keuze

Na een uitvoerige studie en bezoeken aan meerdere specialistische skiwinkels, heb ik drie ski's geselcteerd waarvan ik denk dat ze bij mij passen:

Man 59 jaar, 90+ kg bij 1.92 meter.
Ski ervaring 12 weken. Ik kan redelijk skiën waarbij het mij vooral gaat om lekker cruisen, carven en heel soms iets harder.
Ik zoek een makkelijk te skiën, vergevingsgezinde ski die ik eenvoudig kan skiën maar die toch ook van een beetje sportiviteit houdt. Ik wil er dus ook op kunnen doorgroeien naar het volgende niveau (6-7).
Tot nu toe heb ik geselecteerd:

Dynastar Speedzone 9 CA 1.75 meter
Dynastar Speedzone 12 ti, 1.75 meter
Volkl Deacon 74, 1.77 meter (dacht ik)
Stockli Axis Pro in 1.74 meter (dacht ik.

Vooral van de Stockli kan ik weinig informatie vinden.
Wie kan mij enigszins op weg helpen? Ik realiseer me daarbij dat er geen ski bestaat die geschikt is voor alle omstandigheden en ook afhankelijk is van persoonlijke wensen. Ik wil even checken of ik met de selectie tot nu toe op het juiste pad zit.

Groetjes Maarten

P.s.: eentje vergeten… de hier alom bekende Fischer Progressor F19…

Dynastar Speedzone 12. Die past het beste in de rij. Kijk echter ook eens naar de Salomon s/max 12.

Dynastar Speedzone 12ti:
Tom schreef: 12 april 2017 om 06:56
“Nou, deze stonden ook op mijn lijstje om een keer te testen. Toen ze bij de verhuur in Obergurgl stonden maar gedaan. Pfff inderdaad yolo, ik schoot alle kanten op. Het leken net twee stukken slap plastic, ik kreeg ze niet onder controle. Kan ook aan mij liggen, maar heb ze snel omgeruild.”
Klinkt weinig bemoedigend 😜

yolo haha dat stond ook precies in de review van Gigi dacht ik

Ik kan bevestigen dat de speed zone z’n naam eer aan doet 😁 deze ski laat zich makkelijk skien maar er zit inderdaad geen snelheidsbeperking op 😁De technisch vaardige skiers kiezen vaak voor een wat preciezere ski. Voor een niveau 6 skier met wat extra kilo’s is dit een prima ski om op door te groeien.

Plaats een reactie