Nieuwe schoenen > Pijnlijke voeten

Hallo,
Ik heb afgelopen week voor het eerst geskied op mijn nieuwe schoenen (Atomic Hawx Magna 110). Mijn vorige schoenen waren inmiddels 10 jaar oud (gemiddeld twee ski trips per jaar), een stuk minder stijf en ook enigszins te groot en daardoor was het tijd voor nieuwe.
Ik heb de nieuwe schoenen laten bootfitten en daarnaast zooltjes erbij gekocht voor wat extra ondersteuning van mijn brede platvoeten (had ik niet in mijn vorige schoen).
Tijdens het passen in de winkel zaten ze goed, voelden ze stevig aan en had ik geen echte drukpunten maar tijdens het skiën toch vrij snel al behoorlijk pijn aan de zijkanten van mijn voeten en lijkt het erop dat mijn binnenschoen toch wel erg strak zit (zeker als mijn voeten flink zijn opgewarmd). Toen ik vervolgens dunne sokken gebruikte (ik ski altijd met Falke SK2), was de pijn een heel stuk minder maar nog wel aanwezig.
De buitenshell is qua maat goed en moet niet groter of breder dan dit, maar over de binnenschoen heb ik toch wat twijfels. Weten jullie uit ervaring of de binnenschoen zich nog verder zet naar je voeten (maw worden ze wat ruimer)? En zo niet, kan ik hier zelf iets aan doen?
Ik heb er nu vier dagen op geskied maar vond het lastig om te beoordelen of de klachten daadwerkelijk minder werden. Of adviseren jullie om nog even terug naar de winkel te gaan?

Ja, de binnenschoenen lopen een beetje uit. Maar na 4 dagen zouden ze zich toch behoorlijk gezet moeten hebben. Ik neem aan dat de schoenen inclusief zooltjes gefit zijn? Overigens kan er in die Atomic serie een laagje toegevoegd worden of weggehaald. Je kunt dat extra zooltje nog eens eruit halen en met de steunzool opnieuw testen.

Mocht er een probleem blijven kun je natuurlijk altijd terug naar de bootfitter. Dat is zijn werk immers.

Meestal komt dat wel goed uiteindelijk, maar als het voor je gevoel te lang duurt of echt pijnlijk is dan inderdaad de binnenschoen wat meer ruimte geven.

Ik doe dat zelf met een fohn wat opwarmen (niet te heet en blijven bewegen) en dan met de achterkant van een schroevendraaier de foam wat uitdrukken. Kan je ook door een bootfitter laten doen.

Gewoon zo snel mogenlijk terug naar de winkel waar je ze gekocht hebt.
Zou blijft het zeuren is mijn ervaring.Je hebt er trouwens voor betaald.
Of heb je minder betaald 😜
Die Elisabeth101
Met schroevendraaiers aan de gang en opwarmen zou ik niet doen.

Belletje naar de bootfitter hoe hij er over denkt? Na een dag of 4 zal er aan de liner weinig meer veranderen lijkt me, pijn is over het algemeen niet nodig, dus hij zal gewoon nog even wat bij moeten schaven. Wacht niet te lang, nu weet je nog precies wat er aan scheelt.

Edwin van Riel

Precies zo is dat Edwin 👍

Zou ook nog kunnen dat je de schnallen wat te straks zet? Moet niet nodig zijn om die overdreven vast te zetten als ze goed van maat en pasvorm zijn.

Edwin van Riel

Zit er niet gewoon een bot knobbeltje aan de zijkant van je voet? Zo ja, dan buitenschaal even laten uitdeuken of weg laten frezen. De binnenschoen kun je ook bewerken zoals elizabeth al zegt.
Als je echt knobbels hebt zal dat weinig doen.

Gewoon zo snel mogenlijk terug naar de winkel waar je ze gekocht hebt.
Zou blijft het zeuren is mijn ervaring.Je hebt er trouwens voor betaald.
Of heb je minder betaald 😜
Die Elisabeth101
Met schroevendraaiers aan de gang en opwarmen zou ik niet doen.

Hooykaas op 3 apr 2019 15:22

In de winkel deden ze t gewoon met n fohn en knijptang 😆 toen dacht ik Anything you can do…😁

Na 4 dagen is de foam nog lang niet gezet hoor. Dat duurt wel een week of 2 is mijn ervaring.

Ik had dezelfde klachten, maar na het helemaal losdraaien van de onderste schnallen en de boel vooral de eerste dagen niet al te strak af te stellen is het voor mij opgelost. Zelfs de klittebandstrap moest toch wat losser.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

😃😃 @elisabeth101 hartstikke goed hoor als je in een retaurant op de berg zit.
Maar ik dacht de gemiddelde service in Nederland laat meestal te wensen over 😜 .Dus laat die bootfitter maar wat extra service geven.Is ook normaal als het eindproduct niet is wat je er van verwachten mag.
Hij/zij is er tenslotte In gespecialiseerd.

Ook ik heb Atomic Hawks, kom van een Salomon schoen.
Ik moest echt een maat groter nemen omdat ze veel kleiner/strakker zaten als de Salomon.
Ze zaten wel goed, geen pijnlijke voeten of schenen, heb ze nu 3 of misschien wel vierde seizoen, en ze gaan nu pas ruimer zitten, en ik ski een aantal weken per jaar ;)
Dus ga er maar mee terug om te kijken wat ze voor je kunnen doen.

Dienten Die Alte schule

Dit heeft mijn dochter ook gehad, na de 2e dag skiën pijnlijke voeten in haar nieuwe schoenen. Gelukkig konden we bij de plaatselijke bootfitter terecht (les Menuires), deze heeft beide schoenen op de pijnlijke plek, een aantal mm wijder gemaakt. Daarna geen last meer gehad. Dus naar de bootfitter!

  1. Niet te strak? En goed passende schoen hoeft nauwelijks vast
  2. Retour bootfitter! T kan niet altijd in 1x goed. Niet erg en ze helpen je graag verder

Thanks allen!
Ik ga in ieder geval even langs de winkel om te kijken wat er mogelijk is aangezien ik helaas geen ski trip meer op de planning heb.
Blijft lastig als het niet één specifiek drukpunt is maar dat de hele binnenschoen wat lijkt te “knellen” na een poosje skiën. Mijn oude schoenen waren niet bepaald stijf en dusdanig versleten dat een vergelijking niet echt opgaat.

Heb je ook last van wat koude tenen @royvhees? Iets te veel druk op de bloedbaan over je wreef, de naviculare, kan een goede oorzaak zijn voor wat jij omschrijft. Bij een echt te smalle schoen met genoeg bloedtoevoer verdwijnt de pijn na een tijdje (slaat dood), om pas extreem terug te komen na uittrekken van de schoenen.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Heb je ook last van wat koude tenen @royvhees? Iets te veel druk op de bloedbaan over je wreef, de naviculare, kan een goede oorzaak zijn voor wat jij omschrijft. Bij een echt te smalle schoen met genoeg bloedtoevoer verdwijnt de pijn na een tijdje (slaat dood), om pas extreem terug te komen na uittrekken van de schoenen.

Shane op 3 apr 2019 23:17

Afgelopen week was het nogal warm in Sankt Anton, dus ik had absoluut geen last van koude tenen… Maar het verschijnsel van het verdwijnen van de pijn die vervolgens terugkomt na het uittrekken herken ik niet. Bij het uittrekken van mijn schoenen (of helemaal los maken) was de pijn min of meer weg.

Idd gewoon terug gaan
En als het een goede winkel is dan helpen ze je graag (en anders zijn ze weer een klant kwijt ;-) )
Probeer wel op een rustig moment te gaan (al zal het ivm einde seizoen soieso wat rustiger zijn). Dan kunnen ze net wat meer tijd voor je vrijmaken en hebben ze niet de stress dat er nog 10 klanten zitten te wachten.
Verder mijn advies is om het vervolgens hier in Nederland te testen en als je nog wat druk punten hebt en bijv na het uittrekken rode plekken hebt op je voeten maak er foto’s van en ga er weer mee terug.
Ik zelf ben zo in totaal een keer of 5 terug geweest (onder het motto dat teveel weghalen niet meer terug kan worden geplaatst ;-) ).
Kopje koffie erbij, tijdens het proces lekker over de nieuwe spullen praten, vakanties etc.

Hij was inieder geval in het juiste gebied 👍 Arlberg .
Laat je nog even weten hoe het afgelopen is.

PS
Skischoenen mogen NERGENS pijn doen. Laat je niets aanpraten.

Plaats een reactie