Alternatieve sporten voor skiën

Nu het skiseizoen bij ons voorbij is vroeg ik mij af welke sporten jullie in de zomer beoefenen en of jullie speciale voorbereidingen treffen voor het komende skiseizoen. Ik ga af en toe wat skiën op kunstpistes en mijn algemene conditie hou ik op peil in de fitnesszaal. Vooral beenoefeningen en buikspieroefening vind ik belangrijk om goed voorbereid te zijn voor het komend skiseizoen. Nog andere suggesties van skiliefhebbers?

Ik train het hele jaar op de halve liter techniek.

Hadden we hier afgelopen jaar al niet een aardig gevuld topic over?

I can stick uphill ice, on my saucer...

Inline skating?
Rolskiën (langlaufen op rolletjes) vind ik dat ook een goede oefening zou zijn voor beenspieren en uithouding, maar hier heb je nogal veel plaats voor nodig.

Als je geld en plaats teveel hebt, kan je ook een ski simulator kopen


(zoals je in het filmpje op het einde kunt zien, geeft dit helemaal geen garantie op een goede skitechniek, het helpt enkel voor spieropbouw).

Zelf begin ik enkele maanden van te voren met meer systematisch op de crosstrainer te staan + core-stability oefeningen (bosu of andere wiebelbal) + basisoefeningen voor spieropbouw (squats, uitvalspassen, …)

Glide on!

Wat is dat voor een bijzondere skitechniek aan het einde van het filmpje. ;-)

Ik kies voor wielrennen (conditie en spieropbouw), mountainbiken: conditie, spieropbouw, afdaling gericht denken en goede training voor buik en rugspieren. Vooral de afdaling maakt je mentaal ook een betere daler vind ik.

Daarnaast sportklim ik graag (training voor gehele lichaam), en doe ik aan verdere extra training voor been, buik en rugspieren.

Click. Click. Peace

Ha, had nog niet gekeken, maar ik herkende hem gelijk @Rogier, het is de held uit dit welbekende filmpje:

https://youtu.be/YGVQDlG4Afw

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Shane dat is dus geen grap dat filmpje? Ik had altijd het idee die gast het als een soort van grap deed. Maar blijkbaar is ie serieus…
ai…

Click. Click. Peace

Nee, ik denk nog steeds dat het een grap is, hij voert hem gewoon lekker lang door :D.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Een uur of 2 Jiu Jitsu per week is voor mij de basis om in conditie te blijven, daarnaast regelmatig op de fiets richting het werk. Vooral de Jiu Jitsu helpt goed: Krachttraining, balans, focus, duurvermogen, valbreken en explosiviteit. Het komt allemaal van pas tijdens de wintersport.

Born to Ride

(berg-)wandelen & horecafietsen.

Bla, bla, bla.

@Shane wat is dan de grap: het filmpje of die gast zelf?
Ik denk toch dat je niet veel bewondering krijgt van andere skiërs als je met die techniek een berg afkomt, zelf zie ik het eerder als een serieuze fail.

back on-topic: na mijn skiblessure in 2017 heb ik by de physiotherapeut een tijdje getraind met een gelijkaardig toestel (pro fitter 3d cross trainer). Los van mijn blessure vond ik dat eigenlijk best leuk om te doen. De physiotherapeut (gespecialiseerd in “Belgische” sportblessures zoals voetbal en volleybal), had initieel zelf nog niet door dat dit een skitrainer was en dan krijg je voorbeelden als:


wanneer je een echte skitechniek toepast (vooral houding bovenlichaam) gaan de slalomoefeningen natuurlijk veel vlotter

Glide on!

Ha, had nog niet gekeken, maar ik herkende hem gelijk @Rogier, het is de held uit dit welbekende filmpje:

https://youtu.be/YGVQDlG4Afw

Shane op 2 mei 2019 14:34

Lijkt meer een test, op welk punt breken je benen af.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

@Shane wat is dan de grap: het filmpje of die gast zelf?
Ik denk toch dat je niet veel bewondering krijgt van andere skiërs als je met die techniek een berg afkomt, zelf zie ik het eerder als een serieuze fail.

Vivace op 2 mei 2019 15:58

Serieus??

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Shane, waarom beweegt zijn rechterbeen meer dan de linker?

LA NORMA😍☃️

Je zou jezelf ook echt optimaal kunnen voorbereiden op het komende seizoen. De spiermassa weer op bouwen en de boel lekker soepel houden. Het is ideaal om de welbekende ‘derde dag’ pijntjes te voorkomen!

Persoonlijk vind ik darten hier echt uitermate geschikt voor. Schiet hier alleen niet in door en bouw af en toe ook even een rustdag in. Je wilt natuurlijk niets overbelasten en zo fit mogelijk op de latten verschijnen 💪🏻💪🏻💪🏻

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Om beter met latten te worden leg ik in de zomer bedbodems en timmer ik schuttingen.

Verder blijf ik lekker voetballen, fietsen, wandelen en daar waar ik zin in heb. Aangezien ik geen topsporter ben of dat überhaupt enigszins benader is het onderhouden van spierkracht en conditie voldoende. Verder af en toe de techniek onderhouden op de binnenbaan als de zomerticketsaanbiedingen er weer zijn.

Cross country mountainbiken (XC om het verschil met het MTB’en van Rogier te benadrukken :))
En dat kan het hele jaar door, maar met regenval laat ik ‘m staan, dan ga ik een paar uur wandelen per week…

Eigenlijk is elke vorm van bewegen goed, of je nu dagelijks een half uurtje stevig doorwandelt, vaak tennist of werk doet waarbij je veel beweegt zoals Bennies schuttingen, bewegen is gewoon gezond en dat heb je weer nodig bij winterse sporten.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Ik blijf in conditie door een aantal uren per week Spinning®️les te geven. Sinds eind vorig jaar heb ik een mountainbike maar daar moet ik de 1e tocht nog mee maken…

Winter is coming

Dank je wel voor alle reacties. Heb meteen wat inspiratie opgedaan om mijn conditie op peil te houden. De fitnesszaal is wel leuk, maar ik mis de buitenlucht… Mountainbike lijkt mij wel een leuke uitdaging…

Ik beweeg geen cm, het hele jaar door niet. Kantoorbaan, veel zitten. En thuis beweeg ik ook niet.
Met geluk ga ik eens wakeboarden, maar dat houd ben 1x per week of 1x per 2 weken wel op. en dan een uurtje max.

Toch nooit problemen op wintersport. Ook al sta ik met de eerste lift boven en pak ik de laatste lift ook.

Mja, snowboarden is ook lui werk ;-) misschien ligt het daaraan.

Voor TS: Balansoefeningen zijn vaak goede oefeningen. Omdat je alle tussenliggende spieren ook traint, en niet enkel je richt op één groep. Je lichaam heeft heel wat meer spieren dan enkel Biceps/Triceps/Quadriceps/Buikspieren.

*bericht bewerkt door Waah op 07 mei 2019 12:22

Sporten om in shape te blijven, daar begin ik niet meer aan. Ik hou dat soort dingen toch niet vol. Ik doe enkel een sport wanneer ik de sport zelf heel leuk vind om te doen. Skiën en muurklimmen. :)

Heb wel steeds vaker tijdens het skiën last van m’n knieën. Misschien moet ik toch eens wat oefeningen doen om de omliggende spieren wat te versterken.

Ach wie maak ik wat wijs… :D

Plaats een reactie