Duik in skischoen materialen

De blaren buren van over de plas hebben een mooie podcast (een deel is uitgetypt) over de plastics die gebruikt worden in skischoenen. Leerzaam, een tikkje nerdy en daarom wel lekker. Binnenkort komt deel twee en die moet gaan over flexpatronen.

Heeft iemand overigens nog meer van dit soort leerzame artikelen over bijv. ski's?

https://blisterreview.com/gear-101/a-very-deep-dive-on-ski-b…

Dank je wel voor deze link. Super interessant! Zou inderdaad leuk zijn om zo iets ook te hebben voor ski’s. Ik denk dat de info wel in patenten staat maar laten we eerlijk zijn die zijn vreselijk om te lezen. Zelfs voor een nerd als ik 🤓.

Er waren wat vergelijkbare bronnen over ski's en constructiematerialen. Deze zijn alleen niet meer bereikbaar van buiten de VS. Ik heb de link nog wel, maar die redirect steevast naar een Duitse partner. En daar is de gewenste content niet aanwezig.

*bericht bewerkt door GiGi op 11 aug 2019 21:16

Dit zijn de beste bronnen die ik heb kunnen vinden over materialen die in ski’s worden gebruikt:
https://www.powder.com/stories/inside-your-ski/
https://www.gearx.com/blog/knowledge/skiing/ski-construction…

Ja, meer meer dieper!
Wat is het effect van houtsoort X ipv Y? Hoe blijft het zijn eigenschappen houden?
Misschien dat ik eens in The Physics of Skiing moet duiken. https://books.google.nl/books?id=OpjuBwAAQBAJ&printsec=front…
Science and Skiing lijkt ook wel interessant https://books.google.nl/books?id=5Xy7KonxIDMC&pg=PA347&dq=ph…

Als je dat soort dingen leuk vind, moet je ook deze site eens bekijken: https://www.wildsnow.com/20514/tech-binding-elasticity-trave…
Veel over toerskimateriaal, maar dat vind jij niet erg geloof ik.

Ja die ken ik, ook al eens tech binding tests gelezen. 😀 Gelukkig heeft de site een update gehad. Dit komt de leesbaarheid ten goede.

Plaats een reactie