Hestra Wanten

Hoi Allemaal,

Eerder ben ik al op de hoogte gebracht over de beste handschoenen.
Nu ben ik gekomen op de Hestra Extreme mitt
Ik zie online deze bijna niet te koop. Of het zijn de handschoenen, of het zijn de 3 fingers.

Hebben jullie nog tips waar te kijken? Of alternatieven? (zowel voor mannen als vrouwen)

Alvast bedankt.

null

Sport Conrad heeft ze. Verder wat Slim zegt.

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 01 nov 2019 12:58

Weet je zeker dat je de extreme wilt? Dat is echt heel warm.
Het enige verschil met de gewone heli is de binnenwant, de Shell is hetzelfde.

Je kunt dus eventueel ook de gewone want kopen en dan de extreme liner er bij. Dan heb je meteen ook wat meer opties. Voordeel van de gewone want is dat hij beter ademt, de extreem liner heeft een gecoate buitenstof. Als het niet vreselijk koud is zou ik dus liever de gewone liner met een iets dikkere onderhandschoen doen, en pas bij hele erge kou omruilen naar de extreme liner.

@snowskater152,
Ik lees nu je post nog eens. (Voor zover ik weet) bestaan er geen ‘extreme’ handschoenen of 3 vinger wanten. Bedoel je dus misschien de ‘gewone’ heli of de GTX?

Thanks, ik dacht ik neem de warmste(ik heb altijd koude handen), maar dan is misschien de Hestra Army leather Heli wel voldoende en dan een setje extra liners?
Zoals deze: http://tiny.cc/Hestra en http://tiny.cc/Hestrvrouw

Is er een verschil met het vrouwen model? Overigens staat bij het vrouwenmodel koeienleer en bij mannen geitenleer. Of is dit een fout?

Ik heb de extreme mitt, gekocht bij Kathmandu.

@DrPhil, waarom koos jij voor de extreme boven de normale?

Het damesmodel is wat smaller, iets andere stikkels en de elastiek voor rond pols is ook wat eleganter. Ik heb daarom het herenmodel 😇

Ik heb snel koude vingers, dus ik wilde sowieso wanten. En ik las hele goede verhalen over de extreme. En inderdaad, daar zal ik nooit koude vingers in krijgen. Ik ski regelmatig in Zermatt, en daar kan het heel koud zijn op klein Matterhorn. Vandaar.
Nog een tip. Ik had eerst maat 9, daar voelde ik de rand van. Na enig twijfelen toch maar geruild voor de 10. Achteraf had ik beter de 9 kunnen houden. Wanten zakken toch iets af, dus dan voel je de rand niet meer. En je kunt bij wanten heel makkelijk je vingers in je handpalm krullen waardoor ze nog warmer blijven. De 10 zijn ook goed, van de extra ruimte heb ik ook geen last, maar het zijn van die enorme kolenschoppen.
Voor >0 graden vind ik ze te warm, maar de binnenhandschoen kan er wel uit om te drogen bv. Of je kunt er dan een andere liner voor gebruiken. Ik gebruik meestal dan mijn andere handschoenen.
In Zoetermeer (-5% of zo) zijn mijn gewone handschoenen te koud en zijn de wanten voor mij prima.

Voor zover ik kan zien zijn de mannen en vrouwen modellen allemaal hetzelfde materiaal. Mijn hele familie heeft, ze, ik de mannen, mijn vrouw en oudste dochter de dames versie en jongste dochtertje de kids. Allemaal dezelfde materialen en features, alleen de maat en pasvorm is iets anders.

Ik heb ook maat 10 genomen, omdat ik de gewone Heli’s heb en ik (dus) nog een wat dikkere onderhandschoen wilde kunnen dragen. Die zijn wel echt breed voor mij. De dames 9 is te kort voor mij.
Ik denk dat dames 10 voor mij (man) misschien wel perfect zou zijn. Ik heb ook handschoenen van ze in mannen maat 9. Moraal van het verhaal, passen!
Hier de dames en heren versies naast elkaar:

null

*bericht bewerkt door Slim op 01 nov 2019 15:55

Wat betreft de extrem vs de gewone versie van de Heli:
De gewone versie is inderdaad niet extreem warm, zeker niet na een tijdje, omdat de kunstvezel vulling gauw dunner wordt, met name in de palm.
Maar, een want is van nature al een stuk warmer dan handschoenen. In een want kun je ook veel makkelijker een wat dikkere onderhandschoen of onder want dragen, zonder dat het knelt.

Bij matig koude temperaturen hoeft een want dus niet super dik te zijn om je vingers warm te houden tijdens een sportive activiteit. (Als je stilstaat is het een ander verhaal).

Juist bij zulke omstandigheden, is het goede ademende vermogen van de normale, niet-GTX en niet-Extreme want een voordeel, omdat je want dan droger blijft, waardoor hij ook aan het eind van de dag nog warm is.

Maar, als het echt kouds, dan is een dikkere want zoals de extreme wel echt beter.

Ik zou dus zeggen:
Ski je vaak waar/wanneer het HEEL koud is, koop dan de extreme en een paar van de gewone binnenwanten voor de warmere dagen, of omgekeerd, wat het goedkoopste is.

Als je een beetje niet zo vaak heel koud weer hebt, zou ik de gewone wantrn nemen, ruim genoeg om er een fleece onderwant in te kunnen dragen.
Zo iets:
https://www.llbean.com/llb/shop/111540?page=womens-multispor…

Hier een overzicht van alle binnenhandscheoen/wanten die ze hebben:
https://hestragloves.com/sport/en-us/gloves/?purpose=accesso…

*bericht bewerkt door Slim op 01 nov 2019 16:11

Zit hier verschil in? De ene heet army leather en de andere female. De prijs is ongeveer de helft maar behalve het uiterlijk zie ik geen verschil?

https://hestragloves.com/sport/en-ca/gloves/alpine-pro/30571…

https://hestragloves.com/sport/en/gloves/alpine-pro/30611-he…

De female valt kleiner. Prijsverschil is toch niet zo groot, €130 om €115?

De female valt kleiner. Prijsverschil is toch niet zo groot, €130 om €115?

Sjaak27 op 3 nov 2019 19:30

De helft van 30 is 15💪
Dus voor alles boven de 100 is het de helft🥶

LA NORMA😍☃️

Hmm bij mij stond een andere prijs. Maar dat maakt niet zoveel uit. De voor mannen heet die amry leather en voor vrouwen female? Alleen de pasvorm en uiterlijk anders dus? Dat wordt even passen dan.

*bericht bewerkt door Swooosh op 03 nov 2019 19:42

Inderdaad verwarrend. Ik kom twee prijzen tegen voor de vrouwen versie: 185 en 115

Dit is de dure pagina:
https://hestragloves.com/sport/en-ca/gloves/alpine-pro/…
(Alles veel duurder)

Dit is de goedkope pagina:
https://hestragloves.com/sport/en/gloves/alpine-pro/….

Zo te zien Canadese dollars versus US dollar?

*bericht bewerkt door DrPhil op 03 nov 2019 20:21

Je kan kiezen voor prijzen in euro's. Maten zijn net wat anders vermoed ik.

null

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 03 nov 2019 21:15

Ik heb beide. De heli gewoon en de extreme. De extreme is idd warmer. Ik heb heel snel koude handen en voeten. De extreme is in mijn geval beter. En ja als de temp wat oploopt worden je handen wat klam. Zolang je ze niet uitdoet of dunne thermo binnenhandschoentjes draagt heb je daar weinig last van. Echt topwanten. Duurzaam en warm.

Ik heb ze op advies van jullie de heli mitt!

Heeft iemand ook ervaring met de hestra Army Leather Soft Shell Short kleur zwart?

Plaats een reactie