skijas met lange mouw

Hoi, Ik ben een dame van 180 cm. De mouwen van skijassen zijn me vaak te kort. Heeft iemand tips voor een Gore Tex jas met lange mouw?

Geen concrete tips voor een specifieke jas, maar mijn ervaring is dat Scandinavische merken vaak een goede pasvorm hebben voor lange mensen

Ik heb zelf (ben ook 1.80, met lange ledematen 😉) een ski outfit van Picture -Frans- en de sneeuwstopper (of hoe heet dat stuk van de binnenmouw die om je duim gaat?) is inderdaad te kort en dat zit niet aangenaam.

❄️

Voor mijn dochter vorig jaar een jas bij Kjus opgeduikeld die opvallend lange mouwen had.

Edwin van Riel

Je zou ook kunnen kijken naar jassen die voor klimmers/ alpinisten zijn bedoeld. Die hebben over het algemeen langere mouwen.

When life gets too complicated.... SKI

De jassen van Ice Peak hebben ook vaak langere mouwen.

Hoi, Ik ben een dame van 180 cm. De mouwen van skijassen zijn me vaak te kort. Heeft iemand tips voor een Gore Tex jas met lange mouw?

Zonnekoekje op 16 dec 2019 19:04

Tip: probeer eens een speciaal zaak te bezoeken… (outdoor.org in Roosendaal bijvoorbeeld) of zwerfkei in woerden.

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....

ik ben relatief lang en slank en draag kleding van Norrona. Dit merk heeft erg lange mouwen. Maar dat geld inderdaad in het algemeen wel voor scandinavische merken (bergans, berghaus, fjallraven, norrona, haglofs, peak performance)

Hey! Ik ben 1,86 en heb daar ook moeite mee.

M'n peak performance jas heeft echter prima mouwen!
Daarnaast staan merken als Norrona, Haglofs, Fjallraven, Peak Performance wel bekend om hun goede pasvorm voor lange (slanke) mensen. Norrona zit mij als gegoten. Vaude overigens ook.

Tips:

  • idd naar speciaalzaak gaan (zwerfkei heeft dit alles bv, maar is niet gespecialiseerd per se in wintersport). Miss is Duijvesteijn IN Den Haag nog wat? Anders wellicht eea online bestellen om te vergelijken? Dit soort 'scandinavische' heeft niet elke winkel op voorraad, dus ff checken is wel handig.
  • aan dit soort merken hangt vaak wel een pittig prijskaartje. Als je dat wil vermijden kun je op marktplaats kijken: ik heb daar een prima Peak Performance pak vandaan voor minder dan de helft van de nieuwprijs (denk ~200 euro ipv 400/500+ euro).

*bericht bewerkt door Quisa2 op 16 dec 2019 23:09

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

Plaats een reactie