Snowgames Lessines

Heeft er iemand een idee of de nieuwe indoor skipiste in Lessine er zal komen? Vorige zomer waren er opnieuw werken gestart en er is ook een compleet nieuwe website.

https://snowgames.be/nl/

*bericht bewerkt door Serkijn op 17 dec 2019 14:35

Ze zullen misschien hopen dat Marc Coucke nog wat centjes over heeft.

Voorlopig blijft het gebakken lucht.

Wat zou dat prachtig zijn! Is op 5minuutjes van mijn deur

Ik heb gehoord dat het er niet zou komen. De ecologische waarde van de vijvers is inmiddels te groot, en het wegpompen van al het water ging ook een pak meer kosten dan geraamd.

Ik dacht dat piste kwam uit de uitgegraven mijnterrils? Ik passeer er vaak met de fiets, en er zijn daar massas kraters zonder water.
Jij verward je misschien met de oude mijnterril uit ecaussine?

*bericht bewerkt door jessedeconinck op 17 dec 2019 18:17

Het is wel degelijk in een terril. Deze zou gedeeltelijk her opgevuld moeten worden. Dit heeft men in het verleden, al gedeeltelijk, zonder vergunning gedaan. Nu heeft men wel een vergunning maar lijkt de financiering van het project niet rond te komen. De kost om het terrein de juiste helling te geven zou enorm zijn, veel grond nodig. Af en toe word hier wel gewerkt, maar tegen dit tempo zijn ze binnen 10jaar nog bezig denk ik.

*bericht bewerkt door jeandeflamand op 17 dec 2019 20:27

www.snowgames.be
Het project is terug nieuw leven ingeblazen, en deze keer lijkt het echt van de grond te komen volgense diverse media kanalen. Belangstelling groeit, alsook het verzet natuurlijk.
een van de artikels uit mei dit jaar: https://www.nuus.be/2021/05/24/snowgames-in-lessen-een-verke…

Eerst zien dan geloven. Overigens, nogal tendentieus artikel; het verkeer dendert, terwijl mijn auto helemaal niet dendert, mijn auto zoeft.

Ik zou toch niet zo direct zeggen dat het er niet gaat komen : https://www.notele.be/it61-media97102-lessines-des-panneaux-…

Is wel in het Frans maar het lijkt me hen toch wel menens : bouwvergunning voor zonnepanelen en warmtekrachtrecuperatie…

Eerst zien dan geloven. Overigens, nogal tendentieus artikel; het verkeer dendert, terwijl mijn auto helemaal niet dendert, mijn auto zoeft.

Robert7 op 08 sep 2021 15:18

6000 bezoekers per dag is best veel, benieuwd of ze dit kunnen waarmaken.

Er zit nog steeds leven in het project en blijkbaar is er ondertussen ook een exploiteur gevonden die reeds kennis heeft in de branche… Dat zou de investeerders over de finale streep moeten trekken. De site zou volledig zelfvoorzienend in energie, door de zonnepanelen die men gaat plaatsen op de parking. https://www.notele.be/it61-media97102-lessines-des-panneaux-…

Plaats een reactie