Snowboard kind kopen of huren?

t@sje12 januari 2020 · 11:00

Onze zoon van ongeveer 145 cm lang snowboard al een jaar of drie. We hebben tot nu toe altijd schoenen en een board voor hem gehuurd. Afgelopen kerstvakantie kreeg ie een board mee van 126 cm. We overwegen nu om zowel board als schoenen voor hem aan te gaan schaffen. Liefst tweedehands. Maar waar moeten we op letten? Of maakt het voor kinderen nog niet zo heel veel uit en is alleen de lengte belangrijk? En is met zijn huidige lengte een board van 126 cm oké of kan het ook langer?

Hij board alle pistes op snelheid (is altijd sneller beneden dan wij) en houdt ook van bospaadjes, schansjes en meer van dat soort dingen. Heeft freestyle les gehad en gewone les.

G11ling12 januari 2020 · 19:39

Onze kinderen hebben vanaf de eerste vakantie eigen spullen, begon tweedehands. In de loop der jaren steeds zaken vervangen, soms nieuw (schoenen, backprotectie, handschoenem, helm) soms tweedehands (boards, bindingen skikleding). We hebben met de kinderen een soort van deal dat zaken die ze langer kunnen gebruiken, langzaam aan nieuw aanschaffen, maar de dungen waar ze snel uitgroeien, doen we tweedehands. Boardmaat lijkt me prima.

Plaats een reactie