Mogelijkheden gevorderden skiles winterberg

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Hi,

Het is onze eerste keer buiten de alpen / in Winterberg en in ons groepje zijn mensen die "prima" een zwarte (of om zelfoverschatting te voorkomen, in ieder geval rode) piste afkomen, maar wel graag de techniek willen verbeteren. Bijvoorbeeld Brabander geeft alleen een beginnerscursus (3 dagen) in lesverband. Weet iemand of er ook verdergaande lesmogelijkheden zijn, behalve privé-les?

Bij voorbaat dank voor tips!

NB: De meeste skischolen lijken de tweede lesdag voor nieuwelingen al als een gevorderden les te beschouwen (en soms de derde lesdag als "expert"). Tot nu toe globaal onderzoek gedaan bij:

Winterberg: ( Zie voor een prijsoverzicht voor de scholen in behalve SKA: http://www.winterberg-info.nl/skiles/ )

  • Poppenberg: (NL instructeurs / Landal)
  • Brabander: (NL insructeurs / P1)
  • SKA (NL instructeurs / P1 / P5 : beginnerslessen op Schlossberg, na eerste dag ook in Winterberg mogelijk) ( https://aktiv-im-sauerland.de/nl/skischool-n/ )
  • Semmler (NL instructeurs / P3 / L25) ( hier op het forum soms afgeraden, al lijkt het als je goed leest alsof er zowel negatieve als positieve ervaringen over deze skischool door de skischo(o)l(en) zelf worden geplaatst. Mogelijk een onderlinge strijd waar ik me verder niet in wil mengen.)
  • Winterberg: (DE instructeurs / P1)
  • Neue: (DE instructeurs)

Willingen:

*bericht bewerkt door Nicoo op 29 jan 2020 14:51

Ik weet dat de skischool bij de Poppenberg ook gevordenen les aanbiedt, alleen kun je daar (in ieder geval tijdens de vakanties) alleen les boeken als je bij Landal logeert.

Ik kan niet afleiden om hoeveel mensen het zou gaan @Nicoo maar als dat er bijv. 4 zijn zou ik die als groep aanbieden met je specifieke voorkeuren en gewoon de scholen benaderen. Goede kans dat iemand best interesse heeft in zo een prive-les-groep, zeker als het voor meerdere uren over enkele dagen is.

Ik weet dat de skischool bij de Poppenberg ook gevordenen les aanbiedt

Miekuh op 29 jan 2020 14:53

Poppenberg zit tot 1 maart helemaal vol, Landal gast of niet. (Maar toch bedankt! :) )

Goede kans dat iemand best interesse heeft in zo een prive-les-groep, zeker als het voor meerdere uren over enkele dagen is.

HN65 op 29 jan 2020 15:09

Daar had ik zelf ook over zitten nadenken… We zijn met 8, waarvan 4 er les willen nemen. Enige is dat tussen die vier nog wel verschil qua niveau zit. Eentje heeft nog nooit buiten een een skihal gestaan, de ander board/ski’t al een paar jaar. Dat wordt waarschijnlijk moeilijk de aandacht verdelen voor een privé-instructeur, of niet?

Ja dat is lastiger, alles kan natuurlijk maar boarders met skiërs in 1 klas met 1 leraar lijkt mij geen optie. Onderling verschil tussen 4 skiërs kan zeker wel, alleen moet de beste zich aanpassen aan de minste. Een leraar kan, zeker op de korte piste van Winterberg, echt wel iedereen verder helpen, maar het is natuurlijk sub-optimaal. Als de school het al wil. Gewoon proberen zou ik zeggen.

Ja dat is lastiger, alles kan natuurlijk maar boarders met skiërs in 1 klas met 1 leraar lijkt mij geen optie. Onderling verschil tussen 4 skiërs kan zeker wel

HN65 op 29 jan 2020 17:47

Oei, had me niet goed uitgedrukt, het zijn alle vier skiers, alleen is eer eentje vorig jaar van boarden op skien overgestapt. Zal hier toch nog eens een mailtje achteraan sturen dan, bedankt!

Ah dan kan het op zich wel, als iedereen wat rekening met elkaar houdt. Misschien hebben @Harry/mention en/of[mention=“126300”] @Matthias123 nog connecties…

*bericht bewerkt door HN65 op 29 jan 2020 18:29

Bel even met onze skischool, 0049-2981-932429 (Brabander) en zij kunnen wellicht wat meer zeggen. Hangt ook van datum af… Als ik er zelf ben, heel graag :-), maar dat is dit seizoen helaas niet zo heel veel…

Groepjes met andere gevorderde gasten zijn er niet vaak. Winterberg is echt gespecialiseerd op beginners, maar een aantal leraren kan ook prima (ver-) gevorderden les geven.

Ook bij Skischule Winterberg en Neue Skischule Winterberg vind je goed opgeleide skileraren tot op zeer hoog niveau

Skischool Poppenberg heeft nauwelijks leraren momenteel, dus wie nog een baan zoekt…

*bericht bewerkt door Harry(Winterberg) op 29 jan 2020 19:57

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Bedankt @HN65 & @Harry(Winterberg) !

Lang verhaal kort, privé-lessen zijn voor ons dan waarschijnlijk de beste optie. Ik zal er dit weekend eens echt werk van maken. Het gaat al om volgend weekend (6/7-9 feb)!

*bericht bewerkt door Nicoo op 30 jan 2020 23:33

Skischool Poppenberg heeft nauwelijks leraren momenteel, dus wie nog een baan zoekt… [post]Harry(Winterberg) op 29 jan 2020 19:53[/post][/quote]

Daar kun je dus niet meer reserveren inderdaad… We hebben dit jaar een huis bij Landal geboekt om niet met alle kinderen en spullen in de auto te hoeven… 😭
Heeft iemand een suggestie welke skischool het makkelijkste te bereiken is via de Poppenberg? Dan kunnen we wellicht op lesdag 2 met de liften daarheen ipv met de auto. De kinderen zijn bijna 5 en bijna 8, hebben vorig jaar 4 ochtenden privéles en de oudste is al in de stoeltjeslift geweest. We duimen sowieso erg voor koude omstandigheden de komende 2 weken natuurlijk… ☃️

*bericht bewerkt door Andrea2107 op 04 feb 2020 19:07

Zijn er wel lessen voor mensen die geen echte beginner zijn maar ook niet gevorderd ?

@jonnie Als ik het goed begrijp beschouwen veel scholen je na 3 dagen les als gevorderd.

@Andrea2017 Bij een privé-lesje is er misschien de mogelijkheid ergen in het gebied af te spreken met een instructeur?

@Andrea2017 Bij een privé-lesje is er misschien de mogelijkheid ergen in het gebied af te spreken met een instructeur?[post]Nicoo op 5 feb 2020 12:44[/post][/quote]
Ja dat kunnen we ook altijd nog overwegen, het zou nu juist het eerste jaar zijn dat ze in een groepje gaan ivm de kosten… 😊
We hebben nog geen afwijzing van de Poppenbergskischool, hopelijk hebben ze een blik leraren opengetrokken!

@nicoo dat klinkt wel heel optimistisch. Was het maar zo makkelijk.1 prive les met 3en en ca 50uur ski ervaring heb ik.

Ik heb gekeken naar de niveaus die officieel worden gehanteerd en als ik daar kijk zit ik tussen 4-6 in en dat is “licht” gevorderd. Dat klinkt beter dan gevorderde beginner:)

Plaats een reactie