borealis drakkar 167 snowboard

Balboa11 februari 2020 · 12:43

Foto’s te zien op de MP advertentie https://link.marktplaats.nl/m1513761654

Vraagprijs €225,-

Beschrijving
Heb mijn board max vier weken gebruikt en wil graag weer iets anders uit proberen. Base is nog zo goed als nieuw. Is onlangs nog gewaxed en geslepen (89 graden) en daarna 4 dagen op geboard. Wax is nog niet uitgedroogd en kanten mooi strak en scherp. Kortom, geen noemenswaardige beschadigingen en je kunt er zo de piste mee op.

Topsheet is van bamboe en de base is sintered. Beide goed en duurzaam. De zijkant heeft een soort magantraction. Hierdoor heb je altijd goede grip, ook op ijzige en of harde stukken piste.

Board is heerlijk offpiste, maar op de piste geeft het ook veel plezier. Zoek je een board voor in het park of om te jibben, kijk dan even verder. Daar is dit niet het board voor.

Wellicht schrikt de lengte wat af. Zelf ben ik 1.82 en weeg zo'n 91kg. Hiervoor had ik een Never Summer West 157x en deze had onegveer dezelfde effective edge, meen 111cm. Board kan gezien worden als een wide versie, heb zelf schoenmaat 45 en geen toe-drag.

Info:
Het Noordse slagschip van Borealis is het ultieme tribuut aan het freeriden. Dit board heeft een herkenbare shape dat ontworpen is om het beste te halen uit het freeriden. De Drakkar heeft geweldig drijfvermogen maar ook goede grip op de hardere stukken en is eco-vriendelijk geproduceerd.

Blizzard Camber
Een lange Rocker in de neus die zorgt voor drijfvermogen in de poedersneeuw met meer setback in de tail. Dit board heeft een camber onder de achterste voet waardoor je nog wel een goede grip hebt op de pistes.

Forest Core
FSC populier kern met een dunnere tip en tail, hierdoor bespaar je gewicht op het board.
Carbon Power Beams
Carbon stroken die geplaatst zijn in het board voor meer controle, stevigheid en pop.
Triax Fiber
Lichte triax fiberglass voor gewichtsbesparing en torsiestijfheid.
Vibrafoil
Vibrafoil zijn strategisch geplaatste rubberen strips die geplaatst zijn om vibratie en klapperen te verminderen. Hierdoor kun je harder gaan met dit board en worden landingen opgevangen.
Powder Paw
Gewoven strips van Kevlar en Carbon om een stijver snowboard te maken die niet gaat klapperen op hoge snelheden.
Greenpoxy
De organische hars die gebruikt is bij dit snowboard is voor 55% gerecycled en is beter voor de boardbouwers en de planeet.
Sintered 7200 Base
Een base die beter de wax absorbeert, hierdoor houdt die de wax langer vast en glijdt het board beter.
NZero Eco Wax
110% natuurlijke ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn, het board is meteen vanuit hier klaar om de sneeuw op te gaan.
Sidewaves
Golvende staalkant voor extra contactpunten, dit zorgt ervoor dat je ook meer grip krijgt met dit board.
Hardened Steel Edges
De Borealis snowboards maken gebruik van gehard staal, waardoor je snowboard jaren meekan. Je hoeft je alleen nog druk te maken om je omstandigheden en niet materiaal.
Bamboo Topsheet
Licht, sterk en fantastische pop tijdens het rijden, de bamboe topsheet zorgt voor een betere rit en dempt. Dankzij deze natuurlijke materialen worden de vibraties weghaalt en landingen zachter.

Model: Borealis Drakkar 2016-2017
Maat167
Effectieve Kant 111
Ref. Stance 58
Nose Breedte (cm) 30
Waist Breedte (cm) 26.2
Tail Breedte (cm) 29
Sidecut Radius 8.9
Setback 20

Profiel: Camber
Vorm: Directional
Flex: Stijf
Stijl: All-Mountain, Freeride, Powder

Borealis maakt snowboards met oog voor design en milieu. Borealis verbindt zich ertoe hun producten zo lokaal en ecologisch mogelijk te maken. Hun snowboards zijn opgetrokken uit bamboe, een van de snelstgroeiende planten ter wereld. Het is licht en sterk, werkt trillingen weg en zorgt voor een prima pop in je board. De overige gebruikte materialen komen uit biomass-centrales of bean-based bioplastic.

Gezien formaat heeft het de voorkeur om het board op te halen.

*bericht bewerkt door Balboa op 11 feb 2020 12:45

Plaats een reactie