Skischool

Josi7420 februari 2020 · 12:46

Weet iemand aan welke voorwaarden & voorwaarden men moet voldoen om een Nederlandse Skischool op te richten, waarmee men in Tirol les mag geven.

Morzel20 februari 2020 · 18:04

Een lokale skischool (met vestiging in Oostenrijk) moet in principe geleid worden door minstens één Staatlich geprüfte skileraar (of Europees gelijkgesteld gediplomeerde skileraar). Verder moet je natuurlijk voldoen aan alle verplichtingen van een bedrijf (belastingen 😉).

Als je niet lokaal bent (geen vestiging in Oostenrijk) dan is het waarschijnlijk nodig dat al de leraren die je stuurt dat diploma hebben, want op de keper zouden ze beschouwd kunnen worden als zelfstandig opererende professionele skileraren.

Er is helaas geen eenduidige Europese wetgeving betreft erkenning, dus er zijn evenveel meningen als mensen waaraan je de vraag stelt. In principe geldt vrij verkeer van diensten (iedereen mag lesgeven), maar er geldt tevens in de lokale wetgeving dat skileraren aan minimale diplomavereisten moeten voldoen om tegen vergoeding te mogen lesgeven.

Het is een tegenstrijdig topic, dus informeer je goed bij iemand die zich specialiseert in de relevante wetgeving. De kans dat die hier op het forum gratis advies uitdeelt lijkt me eerder klein 😉.

*bericht bewerkt door Morzel op 20 feb 2020 18:05

Hooykaas20 februari 2020 · 19:08

@Morsel 👍

dan5820 februari 2020 · 19:48

@Hoojkaaz 👎😁

Born to run. B.S.
Hooykaas20 februari 2020 · 21:44

Ik vind je nog steeds de grappigste man uit Vlaanderen @dan58 😃😃😜

Arjen521 februari 2020 · 08:16

Ik weleens vernomen dat je als je een skischool wil starten mét werknemers dat je ook een fysieke ruimte moet hebben waar je klanten opvangt, met alle voorzieningen van dien. Of dat ook binnen een bepaalde afstand van het gebied moet liggen weet ik niet zeker. Ook zijn de regels per Bundesland anders. Voor de rest: wat Morzel zegt. Laat je goed informeren…

It's all about the turns duuuuuude!
Josi7429 februari 2020 · 13:12

Dank jullie voor jullie reacties. Helaas is het in Tirol/Oostenrijk zo dat je met een Staatliche geen skischool mag oprichten!!! Mijn vriend is al meer dan 25 jaar Staatliche. Voor het oprichten van een skischool moet je Staatliche Skiführer zijn. Wij hebben een Parapentschool en bieden Ski&Fly aan, dit is starten met de ski’s, mocht het niet gaan om te vleigen i.v.m. het weer wilde we guiding aanbieden en ik wil dit allemaal “abgesichert” hebben, vandaar dat ik op het idee kwam misschien iets via Nederland te kunnen doen.

Plaats een reactie