SHORTSKI PASEN: WAAR? HOE?

Hallo iedereen, ik weet dat dit onderwerp in het verleden reeds eens werd aangekaart, maar de laatste topics dateren reeds van 2014 dus zijn ze misschien al achterhaald… wij zouden in het paasweekend (vertrek 10/04 's avonds of 11/04 's morgens tem 13/04) 3 dagen willen skiën, maar gezien de korte duur van onze trip zoeken we zo snel als mogelijk op bestemming te geraken en zoeken we alternatieven voor de auto. Daarom zijn we op zoek naar vervoer per trein (maar dit is haast onvindbaar of onbetaalbaar), per bus (ook dit is onvindbaar omdat we slechts op vrijdagavond kunnen vertrekken en de meeste bussen reeds op donderdagavond vertrekken), per vliegtuig (dit is redelijk duur, maar niet onhaalbaar lijkt me)
We hadden ondertussen een vlucht gevonden naar Geneve, maar weet iemand hoe we het gemakkelijkste in een skigebied geraken (het gebied maakt niet veel uit aangezien we maar 3 dagen gaan, maar liefst wel hoog genoeg zodat we sneeuwzekerheid hebben) of heeft iemand andere ideeen per trein of bus om ergens in de alpen te geraken?

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie!
Groetjes, Claire

Als ik het zelf regel vlieg ik vaak, en dan regel ik (via internet) een taxibusje. Met een grotere groep is dat niet eens heel duur…
Er zijn een aantal gebieden die een busverbinding met Geneve hebben. Maar vaak wel op de wisseldagen… dus dat maakt het lastiger.

Gebieden dichtbij vliegvelden vind je hier:
https://www.wintersport.nl/vliegvelden

Dan vlieg je beter op Chambéry. Vandaar kan je makkelijk naar Alpe d'Huez / L3V / Les Arcs … Allemaal hoog genoeg gelegen om te skiën in de Paasvakantie.

Vluchten:
https://www.transavia.com/nl-BE/bestemmingen/frankrijk/chamb…

*bericht bewerkt door Giuzzi op 05 mrt 2020 14:37

Dan vlieg je beter op Chambéry. Vandaar kan je makkelijk naar Alpe d'Huez / L3V / Les Arcs … Allemaal hoog genoeg gelegen om te skiën in de Paasvakantie.

Vluchten:
https://www.transavia.com/nl-BE/bestemmingen/frankrijk/chamb…

Giuzzi op 5 mrt 2020 14:37

@clairec voor 3 dagen is Flaine een prima optie wanneer je op Geneve vliegt. Dat is redelijk dichtbij en de kom van Flaine is in die periode zeker nog sneeuwzeker. De lagere dorpen zoals morillon en les carroz zullen wel minder zijn.

Born to Ride

@Giuzzi bedankt voor je bericht, maar op chambery vliegen ze niet in dat weekend. Is idd een betere oplossing, maar spijtiggenoeg niet mogelijk… in elk geval bedankt!

@matthias123, klopt maar hoe geraken we van geneve naar Flaine? Enkel via taxi precies, want bus en trein lijken geen optie en taxi is duur… 200 EUR per traject :-(

@clairec hier kan het voor 60pp enkele reis:
https://www.geneva-airport-transfers.com/flaine-transfers/…

een andere optie is de thalys/tgv naar bijvoorbeeld modane, dan sta je gelijk tussen de hoge skigebieden in de tartentaise. Al heb ik geen idee hoe duur de tickets daarvoor zijn.

Born to Ride

Dan zou ik inderdaad ook voor Flaine of Samoëns 1600 gaan als jullie op Genève vliegen. Zeer sneeuwzeker door de nabijheid van de Mont Blanc …

Heb je ook naar Oostenrijk gekeken? Vliegen op Innsbruck en dan met de trein naar één van de gebieden in de buurt. Bijvoorbeeld Mayrhofen, daar zit aan het eind van het dal de gletscher van Hintertux, kun je gratis met de bus naar toe elke dag. Innsbruck - Mayrhofen is met 1 of 2 overstappen in 1,5uur te bereiken. Laatste halte is tegen het dorp aan. Als je dan kiest voor Alpendomizil Neuhaus zit je er zo, want die zit tegenover het treinstation. Zo zullen er nog genoeg andere skigebieden zijn die je per trein vanaf Innsbruck kan bereiken die hoog genoeg zijn.

*bericht bewerkt door Marijnt op 05 mrt 2020 15:18

Ik lees mee. Ook van plan nog een paar dagen te gaan met Pasen, maar boeken doe ik pas een paar dagen van tevoren. Het is me nu nog veel te ver weg. Te veel onzekerheden qua sneeuw, weer een corona.

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Je kan op deze site een request plaatsen: https://www.findtransfers.com/

Heb ik deze winter ook gedaan voor een transfer van Genève Airport naar Val d’Isére en terug.
Binnen een dag of 5 had ik een 20-tal voorstellen waaruit ik er dan eentje (het goedkoopste ;)) heb gekozen, namelijk van https://4ftransfers.com/
Dit zijn Litouwse chauffeurs die al een 6-tal jaar in het winterseizoen transfers verzorgen. Vriendelijke kerels, propere (en bijna nieuwe!) busjes en degelijk rijstijl

*bericht bewerkt door Skiwi op 05 mrt 2020 16:31

Plaats een reactie