Snowboard keuze all-mountain freestyle

Nadat mijn snowboard gestolen is zoek ik een nieuw snowboard. Liefst zou ik testen, maar momenteel zijn er wel wat sales en alles is nu natuurlijk dicht. Even wat gegevens:

Ben 1,83m lang, 75kg met maat 42 snowboardschoenen.

Heb nu zo'n 3 weken ski-ervaring en 10 weken snowboardervaring met redelijk vaak les. Ik rijd evenveel switch als regular en kwa niveau zit daar praktisch geen verschil tussen.

Mijn dag is 90% piste, soms een paadje direct naast de piste als er wat sneeuw ligt. De andere 10% is in het park, simpele truukjes op de boxen en kleine jumps. Dat is ook genoeg en heb geen aspiraties om een echte parkrat te worden.

Vorige board was een Nidecker Advanced Swiss Core. Een boardje dat een beetje all-mountain/park is. Was er erg tevreden mee.
https://thegoodride.com/snowboard-reviews/nidecker-advanced-…

Zoiets zoek ik nu weer, maar dan van nu. Een boardje dat wat makkelijker spint zou wel fijn zijn. Al kan dat ook gebrek aan skills zijn wat betreft park.

Wat ik al gevonden heb, is de Lib Tech TRS HP. Ziet er uit als wat ik zoek. Maar wel directional twin.
https://thegoodride.com/snowboard-reviews/lib-tech-trs-hp-20…

Of de FP… (Firepower)

Andere optie lijkt de Lib Tech Box Knife, iets meer richting park en ook powder.
https://thegoodride.com/snowboard-reviews/lib-tech-box-knife…

Andere optie is nog de Yes Greats.

Zijn er nog andere goed opties voor mijn gebruik? Merk/uiterlijk maakt me niet uit. Liefst natuurlijk met een mooie printje want ze hangen in de woonkamer als ze niet gebruikt worden… Vandaar dat ik graag wat opties heb om te kiezen.

Bindingen moeten ook nog, maar eerst maar een snowboard kiezen. ;-)

*bericht bewerkt door Waah op 13 apr 2020 21:19

Het is de Box Knife geworden.

Lijkt me een heel gaaf boardje! Zit ook weer wat rond te neuzen, misschien ook eens deze overwegen (op dit moment leun ik iets meer naar de gnu space case).

Veel plezier ermee, al zal het nog even duren voordat je hem uit kunt proberen.

Plaats een reactie