Familieskivakantie

Cornhaus12 augustus 2020 · 13:15

Hoi, heeft iemand ervaring met het organiseren van een skivakantie voor 8 volwassenen en 8 kinderen (tussen 5 en 13 jaar) allemaal samen? (in sneeuwzeker skigebied rond Pasen, Nederlandstalige lessen voor kids, dichtbij de liften,…) Bedankt voor wat advies!

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 12 aug 2020 13:19

Hessel12 augustus 2020 · 16:53

Pasen is begin april, dat is qua sneeuw relatief laat. Dus kom je uit bij gebieden met voldoende pistes boven 2000m.
Daarin is dan nog steeds voldoende keuze, ook buiten de gletschergebieden, maar lagere gebieden als Skiwelt of Saalbach vallen zeker af.
Pasen is een vakantieweek dus een groot chalet is beter om tijdig te zoeken.
Dat kan via de locale vvv’s of via huisjessites.
Tipjes:

  • fewo direkt
  • Frosch Ferienhauser (zelf goede ervaringen mee).

NL skiles vind je vooral in de grotere skigebieden, zoals Zillertal, Sölden, etc.

Groot chalet aan de piste/lift is schaars/duur, wil je wat verder van de lift zitten dan heb je ruimere keuze.

77steve12 augustus 2020 · 19:23

Sneeuwzeker of skizeker maakt nogal veel uit. Durf wel te stellen dat je kan vinden wat je zoekt in bv Flachau of SBHLF. Dat zijn gebieden die er met kunstsneeuw echt wel voor zorgen dat een substantieel deel van de pistes Pasen “haalt”. Als je sneeuwzeker wilt, wordt de keuze veel en veel beperkter. Denk dat je in Obertauern, Kühtai of de Gurgls nog wel een goede kans maakt. NLse (privé?) les wel vooraf reserveren.

En dan heb je nog de tussenin gebieden: dal wrs groen, maar gebied hoog genoeg. Denk dan aan SFL, Sölden etc. Zodra je de wens NLse les schrapt, gaat er wel een wereld voor je open in Frankrijk en Zwitserland: L3V, Espace Killy, L4V, Zermatt, Bettmeralp eo…

Joris197315 augustus 2020 · 16:35

Zou eerder voor de franse gebieden in de savoie kiezen. Liggen hoog in het gebergte. Je hebt dan nog heel wat keuze met sneeuwzekere gebieden. Bv. Valmeinier 1800. Bijna alle verblijven liggen aan de piste. Ideaal voor beginner. ESF is van hoog niveau. Tja nederlandstalig dat ga je er niet vinden. De 2 keren dat ik met pasen er geweest ben lag er meer als voldoende sneeuw. Voor de volwassenen zijn er drie aaneengesloten skigebieden. Variatie genoeg.
Alles voor een goede prijs.

*bericht bewerkt door Joris1973 op 15 aug 2020 16:44

peterpos16 augustus 2020 · 14:55

Mijn kinderen hebben in het verleden wel eens les gehad van een Nederlandstalige skileraar, maar vaak ook van niet-Nederlandstalige leraren. Het maakte ze eigenlijk nooit iets uit. Eenmaal in de les volgden ze wel. Ik zou niet zo’n punt van de taal maken. Als je een goede skileraar treft, dan komt dat wel goed.
Ik zou vooral naar de locatie kijken en voor een hoog gelegen gebied kiezen. Pasen valt begin april. In de laaggelegen A-gebieden zal er dan vast nog wel wat open zijn, maar of je dan lekker de hele dag kan skiën…?

Peter Pos
Claire16 augustus 2020 · 15:20

Kijk eens bij Ferienland Stubaital in Fulpmes. Dat is een complex met allemaal appartementen waar elk gezin zelf in kan verblijven, maar met een fijne Stube incl grote keuken waar je samen kunt koken en eten, plus een flinke speelkelder met alles erop en eraan voor alle leeftijden. Buiten nog een speeltuin en tennisbaan. Het ligt op een paar minuten lopen van het dalstation van Schlick2000 in het Stubaital; een hoog en behoorlijk sneeuwzeker skigebied. Je kunt je ski’s en skischoenen bij het depot onderaan de lift achterlaten om gesleep te voorkomen.

Met de nieuwe superskipas kun je ook skiën op de Stubaier Gletsjer, alsmede in Hochoetz, Kuhtai, Axamer Lizum, Nordkette en nog veel andere gebieden in de buurt plus allerlei zwembaden en andere leuke activiteiten in (de buurt van) Innsbruck.

Wij zijn hier jarenlang met meerdere gezinnen toe gegaan (op het hoogtepunt met 16 volwassenen en evenzoveel kinderen), altijd in de week na kerstmis. Zelfs in de slechtste jaren (waar het elders dicht was) hebben we prima kunnen skiën. Afgelopen jaar voor het eerst de superskipas gebruikt en dat was geweldig.

Aanrader dus!

Claire16 augustus 2020 · 15:21

En wbt skiles: de skischool in Schlick heeft ook een aantal zeer ervaren Nederlandssprekende leraren; wel (ruim) van tevoren aangeven ivm beschikbaarheid.

Plaats een reactie