Afbraak Marais zetellift

Dit onderwerp gaat over de bestemming Tignes - Val d'Isère

https://www.facebook.com/SNSomerm/posts/3169890273107251…

In Tignes is men blijkbaar begonnen met de afbraak van de (oude) Marais lift.
Aangezien er voor zover ik weet geen sprake is van de bouw van een nieuwe lift dit jaar (er schiet bovendien nog maar bitter weinig tijd over om voor het begin van het seizoen nog een lift te bouwen), belooft dat serieus lange wachttijden aan de Aiguille Rouge lift komend seizoen :-(

Wat ik met mijn beperkte Frans begreep is dat de max levensduur volgens de vergunning verlopen is. Overigens heb ik hem in januari dit jaar ook al niet open gezien.

De Marais was een oude, lange TSF3 (1980) waarbij je na 16 minuten 37s (zonder noodstops) en 2292m verder bovenaan de Aiguille Percée werd afgezet.https://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?showto…

Dat deze vervangen zou worden door een TSD6 of zo (liefst met kap omdat er nogal eens wind kan staan op dit lange traject), kan ik best begrijpen, maar je zal maar in Les Brévières/Boisse zitten deze winter, dan wordt je echt verplicht om altijd via Tignes Le Lac te gaan als je ergens naartoe wil.

De nieuwe TSD6 zou er ongeveer de helft van de tijd over doen (8m20s) en natuurlijk veel meer volk mee kunnen nemen (1100->2800 per uur).

Vraag: zijn alle vergunningen voor de nieuwe lift al in orde? Ik had ergens gelezen dat er problemen hiermee waren. Dit is trouwens de voornaamste reden waarom ze nu (tijdelijk?) zonder lift gaan zitten in deze sector.

Glide on!

Plaats een reactie