Les Trois Vallées winter 2020/2021

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Trois Vallées

Er is veel onzekerheid voor skiseizoen 2020/2021, maar het seizoen is in ieder geval aangekondigd. Er zijn ook weer een aantal vernieuwingen:

null

null

null

null

null

null

Er wordt vanuit gegaan dat er 20% minder activiteit is in de Franse skiresorts aankomend seizoen. In Val Thorens en Courchevel kan dat zelfs nog minder zijn, omdat 70% van de bezoekers daar bestaat uit mensen uit andere landen. In Courchevel verwachten ze dat sommige hotels niet open zullen gaan en sommige liften gesloten zullen worden in de daluren.

Le Dauphiné libéré Savoie, 1 oktober 2020
“La clientèle étrangère représente 30 % des skieurs de nos stations, et les opérateurs anticipent en moyenne une baisse d’activité de 20 %. Les clients long-courriers semblent inaccessibles, mais un espoir demeure sur les marchés européens.

Enfin pour des stations comme Courchevel ou Val Thorens, où 70 % de la demande est étrangère, ce sera dur. Pascal de Thiersant, patron de la S3V, exploitant Courchevel -où des hôtels resteraient fermés- table sur une fréquentation en berne de 40 %. Et songe à fermer partiellement certains appareils aux périodes creuses.”

@skimo
Dank vood de info…
Kan je de links sturen waar de artikelen te lezen zijn ?
Ze zijn namelijk vrij slecht te lezen.
Alvast dank,

Droopy

Het zal een bijzonder seizoen worden, mijn benieuwen.

Merci voor deze topic te maken , zie er naar uit wat leeft in LTV ,

Op de IPad goed te lezen. Was er al een tunnel bij roc de Fer? Nooit geweten.

Ja, een klein tunneltje. Maar daar skiede je vaak langs, omdat de wedstrijdpiste niet zo vaak gebruikt wordt.
https://www.les3vallees.com/en/les-3-vallees/press/…

Hier is de folder ook te lezen.

@skimo
Bedankt voor je start en opening van het winterseizoen.
We hopen natuurlijk dat het een echt seizoen gaat worden. Wij hebben wel geboekt voor LM. Wekeep our fingers crossed.

Pas op met blauwe pistes

@DrPeter. Je bent in elk geval niet alleen. Wij hebben ook geboekt voor LM. Omdat we al een aantal jaren een tussenstop maken is dat nu wel een bijkomend dilemma. Hoe veilig zijn de hotels van B&B groupe France. Ze sponsoren sinds dit seizoen ook nog een dure wielerploeg. Moet inmiddels financieel wel pijn doen.

Hen48

.

*bericht bewerkt door DrPhil op 06 okt 2020 13:20

@Hulst
Ook wij maken de laatste jaren een tussenstop, we vertrekken op vrijdagmorgen, stoppen in Moutiers en doen daar nog boodschappen. Levert een extra skidag op. Heerlijk op zaterdag om 10.00 uur op de piste staan.

Pas op met blauwe pistes

@hulst, hoe is de prijs van het appartement dit jaar vergeleken met vorig jaar? Ik heb namelijk de indruk dat alle hotels post Corona opeens veel duurder zijn geworden.

@DrPhil
Ik heb geboekt in Maart voor VT.
Prijzen zijn nagenoeg identiek.
Wat het duurder maakt voor mij is de tussenstop heen en terug in Moutier voor 2 extra skidagen.
Normaal ga ik met de bus, en dan heb je die extra dagen ook, maar ik heb met Corona geen zin om 12 uur tegen iemand aan te moeten zitten met een mondkapje op…met nog 6 anderen binnen de 1.5 meter… veilig noemt de busmaatschappij dat.
Dus ik ga nu met eigen auto op Vrijdag naar Moutier en terug op Zaterdag namiddag naar Moutier, (Heen dus op Vrijdag en terug op Zondag… dus ook minder files… hoop ik)

@DrPhil. Ik huur al vele jaren particulier hetzelfe appartement in Les Clarines. Dat is een ruim 6 persoonsappartement in een gebouw met veel voorzieningen. De prijs is al een enkele jaren hetzelfde.

Hen48

@DrPeter. Het gaat mij meer om de corona veilige tussenstop. Wij maken meestal een tussenstop na 600/700 km. De resterende 300 dan op zaterdagmorgen. In Moutiers moet je uiteindelijk ook overnachten, terwijl je dan nog maar 25 km. te gaan hebt. Voordeel is wel dat je uitgerust en een extra skidag hebt.

Hen48

Hier ook al geboekt voor LM in januari, prijs is gelijk aan voorgaand jaar bij ons. Geboekt rond april.

Zo kun je het couloir van de Saulire ook nemen, je bent dan wel binnen een minuut beneden:https://www.facebook.com/208620978203/videos/253708046039013…

bon ski

Moet nog wel even oefenen. @Skifan. Voorziet u nog onoverkomenlijke problemen voor a.s. wintersportperiode in Trois Vallees. Of is dat echt koffiedik kijken.

Hen48

@Hulst
Ik kan geen koffiedik kijken dus wacht ik maar af hoe het zich ontwikkeld.
Vanmorgen bij de Carrefour werd ons verteld dat een aantal hotels in Courchevel al besloten heeft om niet open te gaan deze winter. Ook enkele hotels in Val Thorens overwegen niet open te gaan. Het goede nieuws is dat zowel de Tortellet als de Rocher Noir deze winter wel open gaan.
Onze foto’s van deze winter: https://www.flickr.com/photos/skifan/albums

*bericht bewerkt door skifan op 07 okt 2020 22:12

bon ski

@Skifan. Dank je. Je hebt goed ingeschat dat met name Tortellet voor mij van belang is. Die vormt ook een veilige start.

Hen48

@skifan
Op flickr mooie fotos van alle bouwactiviteiten op la masse…
Wat gaat daar allemaal van af komen voor de winter?
Alvast dank,
Droopy

Bedankt voor de foto’s @skifan, zal ook dit jaar weer genieten zijn van de foto’s. Wij hebben wel geboekt voor St. Martin dit voorjaar, echter is het van meerdere factoren (waar corona één van is) afhankelijk of wij afreizen naar Frankrijk.

Afgelopen twee jaar een tweetal keer heerlijk gegeten boven op La Masse met prachtig uitzicht. Nu met dat betonnen hok ervoor is het grootste deel van het prachtige uitzicht natuurlijk volledig weg. Enig idee of het restaurant ook gaat verplaatsen of dat ze daar iets op hebben verzonnen?

Stay frosty

@Droopy2 ; @Siard

Was een aardige klim, veel modder en later sneeuw.
Deze zomer wordt de “genie civil” (grondwerk en storten beton) gedaan. Volgende zomer de technische montage: elektra, pylonen etc. De ingebruikname is gepland voor winter 2021-2022.
Dan is ook het dakterras op de aankomst op la Masse klaar en is het mooie uitzicht dus weer terug.
Begin augustus heb ik een video gemaakt van de werkzaamheden waarop ook te zien is hoe aankomst en vertrek er uiteindelijk gaan uitzien:
Onze video’s:https://www.youtube.com/user/vacanski/videos

*bericht bewerkt door skifan op 09 okt 2020 09:32

bon ski

Drone beelden van de nieuwe Bouquetin stoeltjeslift in Méribel Mottaret.

IOnze foto’s van deze winter: https://www.flickr.com/photos/skifan/albums

bon ski

@Skifan. Mooie beelden, maar wat is ons perspectief?

Hen48

@Hulst
Als ik het wist zou ik het zeggen.

bon ski

Zo kun je het couloir van de Saulire ook nemen, je bent dan wel binnen een minuut beneden:https://www.facebook.com/208620978203/videos/253708046039013…

skifan op 07 okt 2020 10:49

Aan de andere kant is ook een mooi couloir, richting Meribel. Stuk smaller wel maar prachtige afdaling met verse sneeuw…

Is er al een 2020-2021 3-vallees ski-kaart gesignaleerd ergens op internet ?
Ik kan hem (nog) niet vinden

*bericht bewerkt door Droopy2 op 22 okt 2020 09:16

Zeker hoor. Hier kan je de nieuwe pistemap vinden (ook van de individuele valleien). Inclusief alle nieuwigheden op een rij. https://www.latania.co.uk/blog/2020/10/16/the-new-2021-3-val…

null

Dank @Skimo

Sinds donderdag is de avondklok in een groot gedeelte van Frankrijk ingevoerd, ook in L3V.
De Tyrolienne in Val Thorens station gaat deze winter niet open ivm problemen bij het afremmen (lees teveel eisen tot schadevergoeding!).
Onze foto’s van deze herfst: https://www.flickr.com/photos/skifan/albums

null

bon ski

@skifan … dat ziet er wel heel slecht uit voor een begin van het seizoen eind november… die kans lijkt me klein… en zorgen over de rest van het seizoen lijken me ook niet onterecht.
Ik heb zelf wel geboekt (om mijn voucher van vorig jaar niet te laten verlopen)… maar ik heb weinig zin onder deze omstandigheden…
Hoe denken anderen daar over ?

*bericht bewerkt door Droopy2 op 24 okt 2020 21:17

Plaats een reactie