Buitenlandse webshops

Ik heb er eens een beetje opgelet en het is me opgevallen dat er nogal wat prijsverschil zit in webshops uit verschillende landen.

Julie zullen vast en zeker wat vaste sites hebben die je in de gaten houd voor interressante koopjes… Ik zou wel wat tips kunnen gebruiken voor goedkopere (maar belangrijker) betrouwbare (buitenlandse) webshops die ook in NL bezorgen…

Bij voorbaat dank!

http://www.blue-tomato.com/nl/welcome.bto uit Oostenrijk. Hebben in Wenen ook een fysieke winkel

life is a beach, or a pile of snow

http://www.sport-praxenthaler.de/
http://www.sport-conrad.com/

Zelf nog geen ervaring mee, maar goede dingen van gehoord. Ben zelf ook aan het uitkijken voor een paar ski’s en zou deze shops misschien wel willen gebruiken, tenzij ik in een winkel in de buurt de ski’s vind die ik wil en tegen een degelijke prijs.

Let bij buitenlande webshops ook op het volgende:
Zijn de prijzen incl. BTW (VAT, TVA, Salestax) en hoe die verder heten.
Verzendkosten, en transportverzekering.
Douane, invoerrechten, enz.

Kijk dus niet alleen naar de prijzen.

Ik heb zelf ook bij PM Outdoorshop materiaal gekocht en was er zeer tevreden van. Ik ben bij wijze van voorpret ook zelf daarheen gereden om de goederen op te halen, nadien hebben ze ook nog een keer iets opgestuurd.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Mijn nicht in Nieuw-Zeeland wees me een tijdje terug op de sale bij
http://www.outsidesports.co.nz/
Als het hier zomer is, is het daar winter, dus daar moet je even handig mee omgaan.
Ik heb daar zeer goedkoop Icebreaker thermobroeken en shirts weten te scoren voor de family.
Dochterlief kreeg het voor haar verjaardag en dat is helemaal mooi verpakt voor haar.
Bij een bestelling van 200 dollar of meer werd het gratis verstuurd en ik moet zeggen dat dat prima is gegaan. Met een week had ik alles in huis.
Communicatie verliep ook zeer vlot.
Wat mij betreft een aanrader.

mama on a mission in the snow

http://www.bergzeit.de/
http://www.ldmountaincentre.com/
http://www.telemark-pyrenees.com/en/
http://www.snowandrock.com/

Bij bergzeit, telemark pyrenees en sport-conrad ervaring en alle drie top!

Rachel P. vond je dochter dit een leuk verjaardagskado? Thermo-ondergoed… !!!

@PN: jazeker, ze is pas 7 maar een enorme skifanaat. Ze vroeg nieuwe stoere meidenskies, nieuwe racestokken en nieuwe schaatsen, en die heeft ze gekregen. Thermo was een toetje en ze was er erg blij mee, vond de kleur geweldig. Dus maak je niet bezorgd, het kind is helemaal blij.

mama on a mission in the snow

Greenroom.at

Ik heb nog nooit een bestelling in het buitenland gedaan, maar eigenlijk is het ook niet nodig! Ik kijk altijd bij de Nederlandse webshops en die bieden tegen elkaar op met de uitverkoop, dus dat is altijd gunstig voor de consument.

– knip: spam –

Deze site geeft weer welke winkels je in de gaten kunt houden! Heb deze link als tip van een vriendin gekregen en ik vind het heel handig, ook meteen een lijstje met de benodigdheden! Gewoon in Nederland blijven, we zitten toch al in de crisis, laten we dan de Nederlandse economie draaiende houden, toch? ;)

@Pauline,
het is soms wel heel basic-spul:( Van een uitverkoop bij Perry wordt ik niet gelukkig, iig niet mijn segment.

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Ja dat klopt, maar ik denk dat de prijzen in verhouding wel lager liggen doordat ze inderdaad basic aanbieden én er veel concurrentie heerst in de Nederlandse markt. Maar je hebt gelijk, in het buitenland is het assortiment breder en als je naar een plaats gaat waar veel Nederlanders komen, heb je kans dat je hetzelfde gekleed bent. (vind ik zelf altijd wel vervelend) Welk buitenlandse webshop raden jullie aan die in de skikleding duidelijk de goedkoopste is, maar met veel kwaliteitsspullen?

Heb goede ervaringen met de eerder genoemde Blue Tomato. M’n vriendin heeft daar haar rugzak gekocht en ik onlangs m’n nieuwe jas. Gigantisch assortiment en snelle levering vanuit Oostenrijk ( woensdag besteld, vrijdag in huis).

Nette webshop met leuke spulletjes, ik ga er meteen in rondneuzen! Slecht voor de portemonnee zo’n forum,… :)

Zolang de webshop binnen de EU gevestigd is (of Zwitserland), hoef je overigens geen extra invoerbelastingen te betalen. Wel is het handig om ook even naar de valuta te kijken als je buiten de Euro-zone iets bestelt (uit bijvoorbeeld Engeland, Zwitserland of Polen). Ik ken mensen die zich lelijk verkeken hebben op de koers van de Engelse Pond…

@Pauline:
veel van de bovengenoemde webshops hebben net iets meer assortiment als in Nederland. Als je idd een beetje weet wat je wilt hebben dan kun je voor een aantrekkelijke prijs best iets goeds kopen. Mij zie je idd niet in Brunotti of Gaastra o.i.d. ,ondanks dat het geen slechte kwaliteit hoeft te zijn.

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Zelf onwijs goede ervaringen met blue-tomato(jas, handschoenen, board en bindingen).

Daarnaast ook eentje die nog niet voorbij gekomen is:
http://www.moreboards.com

bij de laatste heb ik mijn eigen board gekocht. De blauwe tomaat was van het dinnetje. Bij alle twee nooit verzendkosten betaald, en onwijs snelle levering. Daarnaast ervaring met garantie van de blauwe tomaat ook uitstekend!

http://www.planet-sports.com

Duitse webwinkel. Ik koop daar al mijn wintersportspullen. Mijn volledige outfit van Burton bijvoorbeeld; helft van de prijs en mijn Snowboard heb ik ook bij Planet Sports gekocht. Het is een Duitse webwinkel en de bezorgkosten zijn 3,95. Prima te doen dus!

Op http://www.moreboards.com kan je tijdens het vullen van je ‘cart’ bij sommige producten de leverancier aanpassen. Let daar dus even op:) Sommige rekenen ineens wel verzendkosten.

life is a beach, or a pile of snow

voor skischoenen:
http://www.skitreff.de
http://www.sportrusser.de

2 weken geleden tijdens heenreis nog even gestopt bij Sport Russer om de nieuwste Nordica Fire Arrow’s tegen 40% korting op te halen

@SeeQ
Dat vind ik erg lastig, skischoenen bestellen via het internet. Het moet goed passen en als ik artikelen op het internet lees, moet je goed kijken welke maat je hebt en ik moet zeggen dat ik nare ervaringen met skischoenen heb gehad. (te los, weinig grip) Misschien heb je tips bij het online bestellen? Ik heb alleen tips op het internet gevonden wanneer je naar de winkel gaat…

@Pauline: Skischoenen kopen via internet is inderdaad tricky als je vantevoren niet weet wat je wilt hebben. Wij wilden voor mijn vriendin nieuwe skischoenen kopen tijdens onze winterpsort in oostenrijk, dus daar in de winkel verschillende modellen gepast. Uiteindelijk een model gevonden wat goed zat, alleen was deze 1/2 maat te groot en ze hadden de goed emaat niet meer. Vervolgens op internet deze shops tegen gekomen, en Sport Russer lag min of meer op de route. We hebben daar ook nog even gepast, en uiteindelijk 160 euro bespaard tov de adviesprijs in Oostenrijk.

Oftwel: ga eerst passen in een (dure) winkel, onthou t type/model en ga dan via internet shoppen. Tsja ik weet t, niet echt netjes maar hetzelfde gebeurd met dig.camera’s / electronica.

Skischoenen is nu het enige artikel waarbij ik een goede adviseur zijn marge gun.

Zelfde hier…

Dit is voor mij echt een product waar goede kennis en service mij de marge waard is!!

Klopt, mee eens! Goed advies is tegenwoordig met alle webshops heel wat waard, dus die marge wil ik daar best over betalen. Maarrrrr… blijf toch een NL’er en het lijkt wel of alle skispullen ieder jaar duurder worden. Ik kom nu weer met dezelfde site aan, maar ik lees af en toe berichten op deze website, en nu vond ik bijvoorbeeld dit:
– knip: spam –

(het is weer dezelfde website, maar vind het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends etc.)
Dus mijn vraag @SeeQ: zijn dit de punten waar jij ook op gelet hebt? Klopt dit artikel? Ik trek tegenwoordig alles in twijfel, als je 1x een nare ervaring met skischoenen hebt gehad…!! Graag jullie mening!!

@Pauline: meet zowiezo eerste de lengte (in cm) en de breedte van je voeten op. Een skischoen in maat 24 betekent dat de lengte van je voetzool 24cm bedraagt. Op internet is vaak veel info te vinden over de pasvorm van een skischoen (zoals de breedte in cm, of dat t een low volume schoen is). Weet wat voor soort voet jezelf hebt. Ook hebben bepaalde merken een andere ‘fit’ (Tecnica bijvoorbeeld is wat smaller in de hak). Je zult merken dat bepaalde merken beter bij jou voeten passen dan andere (bijv. Head voor de wat bredere voet). Ook is t belangrijk om een schoen te kopen die past bij jou ski-ervaring. Koop als beginner geen dure race-boots, deze zijn veels te stijf. Ook zou ik oppassen met erg ‘comfortabele’ (meestal beginners)schoenen omdat mijn ervaring is dat de binnenschoen wellicht t eerste jaar goed zit, maar daarna al snel dunner wordt en je dus al snel losser in je schoen komt te zitten. Eigenlijk weet je pas of je skischoen goed zit als je er een dag op hebt geskied. Als laatste kan ik adviseren om de retour-mogelijkheid van een webshop de onderzoeken, mocht de maat/schoen helemaal niet kloppen.

ik lees hier over planetsport ,daar heb ik hele slechte ervaringen mee ,en ga er nooit meer bestellen ,ik wacht daar al vanaf augustus op mijn bestelling ,krijg nooit antwoorden op mijn mail ,

Ik heb recent zeer goede ervaringen met

http://www.amazon.de
http://www.sport-bittl.de
http://www.outdoorworks.de
http://www.h-shop.be
http://www.bergfreunde.de

In Duitsland hebben ze van een aantal merken (o.a. Mammut, Marmot, Haglöfs) veel meer dan in Nederland. En vaak ook meer outlet-shops met kwaliteitsspullen.

Ook al is dit een wat ouder topic, alsnog heb ik ebay nog niet voorbij zien komen. Daar komen behoorlijk wat online webshop aanbieders in voorbij, waardoor het prijsverschil nog transparanter wordt. Bovendien kan je meteen zien of de aanbieder wel serieus is of niet.

Check uiteraard de buitenlandse ebay websites! Die leveren ook desgewenst aan Nederland, maar veelal wel met extra portokosten. Dat is ook wel logisch.

http://www.ebay.nl
http://www.ebay.de
http://www.ebay.at
http://www.ebay.fr

Plaats een reactie