SKi schoenen reinigen

Wij zijn net terug uit Oostenrijk en nu denk ik dat het wel eens tijd word om mijn skischoenen en de snowboard schoenen van binnen schoon te maken.

Maar hoe? Heeft iemand tips of iedeeen? dan zou ik dat graag willen weten

Member of global cooling initiative

Sopje met veel dettol en dan een week drogen. Heeft blijvend antibacteriele werking en ook tegen schimmels. Tis wel een speciale geur.

Meestal kun je van skischoenen de binnenschoen eruit halen (van snowboardschoenen weet ik dat niet) dat zal het schoonmaken en met name drogen kunnen vergemakkelijken.

Nog geen ervaringen met al het onderstaande maar al wel eens naar gezocht. Mijn skischoenen ruiken ook alsof er iets in is doodgegaan.

Bijgaand een bedrijf wat ze voor EUR 9,95 chemisch reinigt: http://www.ski-onderhoud.nl/Webwinkel-Product-1590441/Chemis…

SPAM heeft een uitgebreidere uitleg van het schoonmaken met dettol op een ander forum staan:http://ski.startpagina.nl/prikbord/13346068/13348296/r…

Een skilerares heeft ze gewoon in de wasmachine gestopt: http://ski.startpagina.nl/prikbord/13346068/13353649/re-rein…

Mocht iemand erg goede ervaringen ergens mee hebben; ik hou mij aanbevolen. Ga deze week toch maar ff dettol halen denk ik.

Sneeuwt het al?

Thx voor de reacties, denk dat ik ook met de dettol ga experimenteren. En idd bij mijn skischoenen en de snowboardschoenen van de vrouw kan de binnenschoen eruit.

Member of global cooling initiative

Ik weet niet of het al in het wat oudere topic is gemeld maar Dettol heeft volgens mij unicura overgenomen en je moet dus niet de handzeep hebben maar echt het ontsmettende schoonmaakmiddel. Bij de drogist kun je ook halve liter flacons krijgen en als je dat in een emmer gooit en er lauw warm water bij doet en de binnenschoenen goed laat intrekken zijn ze voor jaren bacterie en schimmelvrij. Alleen ff wennen aan de dettol geur.

Je kunt je skisokken zo ook bacteriewerend maken alleen ben je die werking kwijt na de wasmachine:-(

Dettol heeft unicura niet overgenomen ontdek ik nu. Het product dat ik bedoel is: http://www.agradi.nl/stal-erf/reiniging-en-ontsmetting/ontsm…

Ook in kleinere hoeveelheden tekrijgen bij drogist en de betere drogist. Het staat niet bij de huis tuin en keuken middeltjes maar bij de geneesmiddelen.

Mijn ervaring is dat een halve liter in een emmer genoeg is om 2 paar binnenschoenen te behandelen en zo minimaal 3 a 4 jaar bacterie en schimmel vrij te houden.

Doe het alleen niet vlak voor je vakantie (droogtijd van kletsnatte binnenschoenen is een week).
Met het restje oplossing kun je mooi je badkamer ontsmetten:-)

mh lijkt mij niet geheel verantwoord dit soort ondernemingen. Dit is een ontsmettingsmiddel en is duidelijk niet bedoeld om je voeten er een week lang een kleine 10 uur per dag aan blood te stellen.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

het is trouwens wel een ideale methode om een detol resistente huidflora op te bouwen, maar of dit nu is wat je wilt :)

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Bartus: ik heb al 2 seizoenen met in Dettol gereinigde ski(binnen)schoenen geskied en heb alle 10 m’n tenen nog hoor ! Deze methode werkt erg goed en je gebruikt de Dettol in verdunde vorm dus kan echt geen kwaad hoor !

Ik doe dat zelf al een jaar of 8 zo en ook hier nog steeds 10 tenen.
Dettol is zoals de beschrijving aangeeft behoorlijk huidvriendelijk.

prima, ik wil alleenmaaraangeven dat het product hier van uit de fabriekant niet voor bedoeld is en dat een dissclaimer op zijn plaats zou zijn.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Bol.com biedt het product zelfs aan om je huid mee te ontsmetten:

http://www.bol.com/nl/p/dettol-oplossing-ontsmettingsmiddel-…

Lijkt me dus geen enkel probleem. Ik ga het ook proberen met een paar sneakers.

je kan gewoon je binnenschoen in de wasmachine doen op 30 graden, en ze daarna buiten laten drogen

Plaats een reactie