Ski TV: De opening van de Großglockner Hochalpenstraße

Ieder jaar op 1 mei is het asfalt van de Großglockner Hochalpenstraße weer sneeuwvrij gemaakt en is de bergpas van de deelstaat Salzburg naar Karinthië gedurende een half jaar open.

null

In de jaren dertig van de vorige eeuw sloeg de wereldwijde crisis hard toe in Oostenrijk en werd een deel van de Oostenrijkse werkelozen gedurende vier jaar ingezet bij de aanleg van de 48 km lange weg. In de beginjaren werd de weg handmatig sneeuwvrij gemaakt tegenwoordig wordt dit machinaal gedaan en tot zo’n 800.000 m³ sneeuw geruimd.

In de bijna 1 uur durende documentaire van ServusTV komt dit niet alleen uitgebreid in beeld, maar ook de steenbokken in het gebied en een freeride extreem steile afdaling van de Großglockner in aanwezigheid van 2 bejaarde skiërs die deze ´onmogelijke´ afdaling begin jaren zeventig hebben gemaakt.

http://www.servustv.com/cs/Satellite/Article/Urgewalten-0112…

Servustv heeft altijd leuke natuur documentaires net nog een uitzending gezien over poemas in patagonie.
Wij hebben thuis schotel en duits en oostenrijks pakket.

Deze zender is bij mij ook favoriet. Al blijft het Duits van de lokale Oostenrijkers moeilijk tot niet te verstaan. De commentator is echter altijd goed te volgen:)

Leuke docu maar bij die steenbokken ben ik toch afgehaakt ;) En inderdaad… dat duits van die oostenrijkers blijft lastig, maar de beelden spreken voor zich!

Plaats een reactie