Ervaring skischool

Dit onderwerp gaat over de bestemming Grächen

We willen onze kids laten lessen volgen in de skischool.
Heb je ervaringen, want er zijn er twee, de Zwiserse en de Walliser skischool?
In de Walliser skischool zijn er kleinere groepjes, klopt dit?

Wij gaan in de kerstvakantie met onze kinderen (4 en 6 jaar) naar Grächen. Iemand wellicht ervaring met deze skischolen?
Alvast dank.

@Drikus wij zijn afgelopen krokusvakantie voor het eerst op wintersport geweest met onze kinderen van (toen) net 3 en 5,5.

Onze jongste verkoos toch de slee voor ski’s. We hebben het een middagje geprobeerd, maar ze was er gewoon nog niet sterk genoeg voor.

De oudste hebben we bij ZenKlusen (Walliser) opgegeven voor “Bobi’s Schneekindergarten”. Ze had geluk want zat in een heel klasje Nederlandse kindjes en juf Linn bleek een Nederlandse moeder te hebben, dus sprak vloeiend Nederlands.

Ook het materiaal hebben we bij ZenKlusen (in het dorp naast de kerk) gehuurd, en dat is echt top bevallen.

Mij viel dit jaar wel op dat de Schweizer Skischule een stuk groter is, en er veel meer Nederlandse leraren rondliepen, dus wij hebben er om die reden voor gekozen om komend jaar (weer Grächen geboekt) daar de lessen te nemen.

@frank11
Dank voor je ervaring. Hoe was Grächen je bevallen? En wat vond je de voor- en nadelen?

Kids en zelf (jaar of vijf geleden) gelest bij Schweizer en dat was prima. Kinderen een Nederlandse juf (studente medicijnen) wat een van de twee graag wilde. Ik had les met één andere volwassene dus dat is wel een klein groepje te noemen :-). Geen ervaring met de andere school, maar had indruk dat Schweizer (met rode jassen toen) wat meer op families gericht is en andere (met zwarte jassen) wat meer op volwassenen/indivueel les. Grächen was top. Schijnt meeste zonuren van Zwitserland te hebben en in onze week klopte dat wel!

@Drikus Grächen is bijzonder goed bevallen! We zijn er afgelopen krokusvakantie geweest en dat was geweldig! De auto-rit is goed te doen (leuk op de trein!) en we hadden een heerlijk Chalet dat we met de auto konden bereiken (groot deel is autovrij). Het dorpje is enorm sfeervol en gemoedelijk, geen drukte hier! Door de relatief hoge ligging krijg je direct het “wintersportgevoel”. De ligging schijnt enorm zonnig te zijn, en daar hebben we dan ook perfect van genoten! Machtig mooie uitzichten ook. Verder dan de Hannigalp zijn we met de kids niet gekomen, maar daar is het dan ook meer dan prima uit te houden. Goede horeca en veel te zien!

Plaats een reactie